0
lue

Ota kaverit mukaan ja tule Rovaniemelle – pohjoisen Berliiniin!

21.05.2021 Jenny Silvennoinen

Rovaniemi on ehkä Suomen yllättävin kesäkaupunki, ja ainakin varmasti Suomen yllättävin ruokamekka. Olemme koonneet sulle ideoita Rollon reissuun kavereitten kanssa tänä kesänä.

 

TOP 5 syytä suunnata pohjoiseen: 

 

 1. Ympäri vuorokauden paistava aurinko antaa enemmän tunteja vuorokauteen. Rovaniemellä yöt ovat valoisia toukokuun lopusta elokuun alkuun
 2. Ruoka, ruoka, ja juoma! Ihanat ja yllättävät paikalliset ravintolat hemmottelevat herkuillaan
 3. Aktiiviselle lomailijalle riittää tekemistä: yösuppailu, alamäkipyöräily, golf, melonta ja vaikka mitä muuta
 4. Pohjoisen pääkaupungin kokemukset: maailmanluokan taidemuseo, paljuilu keskellä Rovaniemen keskustaa, food walk ravintolasta toiseen…
 5. Rennot paikalliset, raatille valmiit ihmiset terasseilla, lenkkipoluilla tai ihan vain jokirannassa istuskelemassa (Raati = juttelu, keskustelu, maailmanparannus)

Sup lautailu Rovaniemi Kesä Lapissa

Keskiyön auringon suppailu Ounas- ja Kemijoella

Jos et ole aiemmin suppaillut, niin paras tapa tutustua lajiin on lähteä Arctic Joyn opastetulle suppailuretkelle – ja koska Lapissa ollaan, niin tietenkin keskellä yötä! Kolmetuntinen suppiretki huikeissa Ounasjokisuiston maisemissa yöttömän yön valossa todennäköisesti koukuttaa sinut lajiin.

Tälle retkelle ei tarvitse aiempaa SUP-lautailu kokemusta, riittää että osaa uida.

Jos olet jo kokenut suppailija, voit myös vuokrata SUP-laudat Arctic Joy:n Kristiinalta.

Varaa Keskiyön auringon SUP-retki tästä

 

Ratsastusretki Lapin luonnossa 

Hyppää ratsaille! Lapin kesästä ja luonnosta voi nauttia myös hevosen selässä. Varaa maastoratsastusretki vaaran päälle maisemia ihailemaan tai kahlaa Ounasjoen suistossa saarelta toiselle. Retket sopivat niin vasta-alkajille kuin kokeneemmillekin ratsastajille.

Ota yhteyttä Arctic Naturen Eräratsujen Tuuliaan ja miettikää sinulle & kavereillesi sopiva ratsastusreissu: 0400 583 859
tai tuulia@arcticnature.fi.

Lue lisää ratsastusretkistä

 

Midnight Sun Golf with Santa Claus Golf in Rovaniemi, Lapland, Finland

Ylitä Napapiiri golfaten keskiyön auringossa

Kauneudestaan kiitetty Santa Claus Golf sijaitsee Ounasvaaran rinteillä ja kentältä avautuu maisemat Kemijoen laaksoon. Auringonvalo ympäri vuorokauden ja porot peliseurana kertoo viheriöiden kiertäjälle, että Lapissa tosiaan ollaan.
Santa Claus Golf on täyden palvelun golfklubi ravintoloineen, väyläkioskeineen sekä ProShop -kauppoineen.

Santa Claus Golfin kausi alkaa toukokuussa ja jatkuu aina lokakuulle saakka.

Santa Claus Golf Club

 

Canoeing with Happy Fox Photo by All About Lapland

Kanoottiretki Ounasjoella

Ounasjoki on Suomen suurin vapaana virtaava joki ja oikein lempeä kohde melontaretkelle. Hitaasti virtaavalla joella ehtii ihailla upeita pohjoisen jokivarren vaaramaisemia ja luontoa.

Kokeneet oppaat auttaa ensikertalaisenkin melonnan alkuun ja vinkkaa retken varrella mielenkiintoisia yksityiskohtia. Kannattaa varata uikkari mukaan, sillä välissä voi pulahtaa arktiseen jokiveteen. Retken lopuksi on mukava istahtaa rantalaavulle perinteisen avotulivälipalan ja nokipannukahvin tai -teen merkeissä.

Varaa Happy Foxin Kanoottiretki

 

Keskiyön auringon valokuvausretki

Kesäyönä paistava aurinko luo taivaalle ainutlaatuisen ja uskomattoman pehmeän värikirjon, joka on valokuvaajalle upea mahdollisuus taltioida kesän parhaat värit kuviksi. Beyond Arcticin retkellä pääsette Rovaniemen parhaille kuvauspaikoille kokemaan ja kuvaamaan tätä hyvin ainutlaatuista valoilmiötä ammattivalokuvaajan opastamana.

Osta Keskiyön Valokuvausretki tästä

 

huskypatikka kesa Husky Park

Ota husky seuraksi ja lähde patikalle yöttömään yöhön

Kesälämpötiloissa vetokoirat joutuvat pitämään lomaa rakastamastaan työstä, mutta onneksi nämä suloiset siperianhuskyt ovat oivia seuralaisia myös kävelyretkille. Husky Park Joulupukin Pajakylässä tarjoaa opastettua retkeä huskien kanssa vaaramaisemiin ihailemaan kesäyön aurinkoa.

Osta Keskiyön Huskypatikka tästä

 

SUP boards in Rovaniemi Lapland Finland

Välineet vuokralle kesän puuhiin

Rovaniemellä useat yritykset vuokraavat välineitä kesäisiin tekemisiin. Voit varata varusteet lomaasi vaikka ennakkoon!

SUP-laudat Arctic Joylta
Pyörät, fatbiket ja sähköpyörät (osassa myös lasten kokoja) Roll Outdoorsilta, Lapin Safareilta, Arctic Circle Snowmobile Parkilta, Ounasvaaran Hiihtokeskuksesta, Safarticalta ja Santasportilta.
Kanootit Arctic Circle Snowmobile Parkilta ja Wild About Laplandilta
Vesijetit Arctic Lifestyleltä
Teltat ja Tentsilet Lapin Safareilta
Retkeilyvarusteet Lapin Safareilta ja Beyond Arcticilta
Lastenkantorinkka ja pyöräkärry Lapin Safareilta ja Ounasvaaran Hiihtokeskuksesta
Frisbee-golf setit Santasportilta ja Ounasvaaran Hiihtokeskuksesta
Kamerakalusto Beyond Articilta

Välineet vuokralle aktiivilomaan

 

Amethyst Mine gate, Nordic Unique Travels, Rovaniemi

Päiväretki Pyhä-Luoston kansallispuistomaisemiin

Rovaniemi on sijaintinsa ansiosta huippu tukikohta päiväreissuille eri puolelle eteläistä Lappia ja Lappi road tripin ehdoton pysähdyspaikka.

Hyvä päiväreissun kohde on Pyhä-Luoston alue kansallispuistoineen. Täällä kannattaa luontopatikan lisäksi käydä Lampivaaran Ametistikaivoksella etsimässä itselle oma onnenametisti ja ihailemassa upeita tunturimaisemia.  Pyhä-Luostolla on myös upeat maastopyöräreitit. Pyörät vuokraa tai ohjatun retken järjestää Bliss Adventure.

Tutustu Pyhä-Luoston kansallispuistoon

 

Auttikongas Rovaniemi Lapland Finland Visit Rovaniemi

Auttiköngäs – upea vesiputous ja tukinuiton perinteet

Metsähallituksen ylläpitämä luontokohde Auttiköngäs on oivallinen päiväretken määränpää noin tunnin ajon päässä Rovaniemen keskustasta. Tässä on myös kiva pysähdyspaikka road tripin varrella matkalla Rovaniemeltä Kuusamoon.

Paikka tutustuttaa kävijänsä uittokulttuuriin, joka on merkittävä osa Rovaniemen historiaa. 3,5 km pitkän Auttikönkään luontoreitin varrella sijaitsee myös yksi Suomen upeimmista putouksista. Tässä paikassa asuvat ikiaikainen veden voima sekä taigametsän rauha!

Suunnittele päiväretki Auttikönkäälle

 

Rovaniemi on Suomen yllättävin ravintolakaupunki ja Lapin ehdoton kesäpääkaupunki 

Rovaniemellä paikallisten ravintoloiden monipuolisuus ja tarjolla oleva makujen kirjo on jo itsessään syy matkustaa Lappiin. Kun tähän lisätään huikea kulttuuritarjonta ja rento city-ilmapiiri niin voidaan puhua Suomen ehdottomasti kokemisen arvoisesta kesäpääkaupungista.

Cafe Bar 21 Visit Rovaniemi Lapland Finland

 

Cafe&Bar 21:n kesäterassin fiilis on pakko kokea

Tämän kaupungin kuumimman kesäterassin drinksut, suolaiset ja makeat vohvelit sekä salaatti bowlit hellivät lomailijaa. Unelmainen ruusubaari ihastuttaa kesäisillä drinksuillaan ja on yksi Rovaniemen kesän Instagrammattavimmista kohteista!

Drinkit kaupungin kuumimmalla terassilla

 

cocktail-workshop-mokkiterassi-rovaniemi-lappi-jani-karppa

 

Cocktail Workshop Mökki-terassilla

Mökkiterassin cocktail työpajassa tutustutaan kesäisiin klassikko cocktaileihin, niiden alkuperään ja valmistusmenetelmiin. Työpajan aikana pääset valmistamaan ja nauttimaan itse sekoittamasi cocktailin ja saat mukaasi opit, kuinka valmistaa mökkiolosuhteissakin maistuvia cocktaileja koko mökkiseurueelle.

Työpaja perustuu pohjoisen luonnon antimiin ja mökkipuutarhan satoon. Koristeet ja käytettävät marjat/yrtit vaihtuvat kasvukauden mukaan pitkin kesää.

Varaa ennakkoon! Hinta: 25€ / hlö.

Kesäcocktailien mestariksi

 

Taqueria Yuca in Rovaniemi, Lapland, Finland

 

Yucasta maistuvaa meksikolaista

Pieni ikkuna Meksikoon – Taqueria Yuca tarjoilee aitoja meksikolaisia makuja suoraan Tulumista, Meksikosta! Kokki Fernando ja baarimestari Fernanda ovat loihtineet yhdessä Yucan henkilökunnan kanssa Yucan menun, joissa maistuu aito Meksiko. Suomen parhaat tacot? Näin olemme kuulleet.

Kuumimmat Tacot Yucasta

 

Roka Restaurant, Rovaniemi, Lapland, Finland

 

Roka Street Bistro

Pikku-Roka on rovaniemeläinen kortteliravintola, jossa tarjolla on parhaista raaka-aineista valmistettua katuruokaa sekä bistrotyylisiä aitoja makuja ja palvelua, laatujuomia unohtamatta. Vaikutteina vahvasti Amerikka, Italia ja Meänperä.

Rovaniemeläinen kortteliravintola

 

Gustav Kitchen and Bar in Rovaniemi Lapland Finland

 

Gustav – Tarinallistettu ravintolaelämys

Herra Gustav on lempeä isoisä, Gustavin kulkurisielu paloi jo silloin, kun matkustelu ei ollut vielä niin muodikasta. Tähän vahvojen makujen historialliseen ruokatarinaan pääset sukeltamaan Gustavin upeassa miljöössä, jossa kaikki on taitavasti osa elämystä.

Varaa tarinnallistettu ruokaelämys

 

Sugar hurmaava jaatelokioski Rovaniemi Lapland Finland

 

Sugar – Instagrammattava herkkuhetki

Rovaniemen sokerisin, herkullisin ja upein herkkukeidas löytyy Lordinaukiolta! Voiko tätä enää jäätelökioskiksi sanoa?  Tarjolla olevat gelatot valmistetaan itse omassa jäätelötehtaassa Rovaniemellä ja jokainen annos muotoillaan omaksi itsenäiseksi taideteokseksi.

Suunnista suloisimmalle jäätelökioskille

 

kesa-tunnelma-palju-mokki-rovaniemi-lappi-jani-karppa

 

Enää ei mennä paljuun mökille vaan Paljuun Mökki-terassille

Mökki-kattoterassi keskellä kaupunkia on oma rauhaisa, tai ohjelmasta riippuen vauhdikas, keitaansa keskellä Rovaniemeä. Mikäpä sen ihanampaa kuin saavuttaa moderni mökkitunnelma lähtemättä kaupungista. Mökki-terassilla on myös lämmitetty palju, jossa voit kavereiden kanssa nauttia terassielämästä hieman erilailla.

Mökillä voit myös pelailla mölkkyä, tanssia, joogata, katsella elokuvia, nauttia musakeikoista tai vain nauttia auringosta kattoterassin illassa.

Varaa paljuilta Mökin kattoterassilla

 

Kesarafla Sauna next to river in Rovaniemi, Lapland, Finland

 

Kesärafla Sauna – Rovaniemen yleinen sauna ja maittavat burgerit

Kesärafla Sauna on sulattanut niin paikallisten kuin Rovaniemellä vierailijoidenkin sydämet jo useana kesänä. Kesäraflalla on Rovaniemen ainoa yleinen puulämmitteinen sauna, jossa saunomaan pääsee 5 € pyyhemaksulla ja saunomisen lomassa voi pulahtaa aina virkistävään Kemijoen veteen.

Kesäterassin tarjottavat valmistetaan hiiligrillissä ja ovat konstailematonta kesäruokaa burgereista poromakkaraan ja salaatteihin.

Terassiravintola & yleinen sauna

 

Lapin Panimo teracce in Rovaniemi Lapland Finland

 

Panimovierailu ja käsityöläisoluiden maistelu

Rovaniemeläisen Lapin Panimon inspiraation lähde käsityöläisoluiden valmistuksessa on itsestään selvästi Lappi. Tässä panimossa oluet saavat kypsyä hötkyilemättä rauhassa iIman lisä-, väri- ja säilöntäaineita.

Lapin Panimolla on oma tehtaanmyymälä ja panimoravintola osoitteessa Teollisuustie 14. Lisäksi Panimolle on mahdollisuus varata opastettu vierailu, jossa kerrotaan oluen tekemisen historiasta Lapissa ja oluen valmistusprosessista samalla kun aistitaan tuoksuja ja makuja.

Lapin Panimon myymälä ja panimoravintola

 

 

Valdemarin suosittu rantaterassi ja ravintolateatteri 

Kun keskiyön aurinko paistaa ja Kemijoki virtaa vieressä, saattaa ilta rannassa venyä aamutunneille. Paikallisten rakastama Ounaskosken rantaterassi jätkänkynttiläsillan kupeessa tarjoilee kesäiltoihin syötävän ja juotavan ohella elävää musiikkia sekä musiikkiteatteria. Jos olet aina halunnut käydä perinteisissä kesätansseissa, niin tämä on esiintyjäiltoina juuri se paikka!

Ravintolateatteria ja musiikkia Kemijoen rannassa

 

Kavereiden kesken Rolloon Video Youtube

Lapin Kulttuurin ja Arktisen Designin mekka

Korundi House of Culture for meetings in Rovaniemi, Lapland, Finland

Kulttuuripassi yhdistää Rovaniemen upeimmat kulttuurikohteet

Jos sinulla ei ole museokorttia, niin Rovaniemen vierailun ajaksi kannattaa hommata kolmen kulttuurikohteen yhteinen Kulttuuripassi hintaan 20 € / hlö.  Passilla pääsee sisään:

 • Arktikumiin, joka on Lapin Maakuntamuseo ja koko arktista aluetta käsittelevä tiedekeskus
 • Korundissa sijaitsevaan Rovaniemen Taidemuseoon, jonka hallussa on yksi Suomen merkittävimmistä nykytaiteen kokoelmista
 • Tiedekeskus Pilkkeeseen, joka johdattaa pohjoisiin metsiin ja niiden kestävään käyttöön hauskalla ja helpolla tavalla

Kulttuuripassi on voimassa 7 päivää ja kohteissa voi käydä niin monta kertaa kuin haluaa.

 

Shopping in Rovaniemi Video Youtube

Shoppaile Arktista designia

Rovaniemellä käsityöt ja design ovat arvossaan. Arktinen design on käsite, jolla kuvataan lappilaista ja pohjoista muotoilua ja käsityötä nykypäivänä. Myös perinteet ovat voimissaan ja monissa paikallisissa matkamuistoissa käytetään perinteisiä materiaaleja ja valmistustekniikoita.

Käy ainakin näissä myymälöissä: 

 • Arctic Design Shop, Valtakatu 24
 • Valkko – suomalaisten tuotteiden lifestyle myymälä, Koskikatu 24
 • LAURI – käsityömyymälä ja historiallinen majatalo, Pohjolankatu 25
 • Taigakoru Oy – Rinteenkulman kauppakeskuksessa
 • Marttiinin Wanha Puukko Tehdas, Vartiokau 32 aivan Arktikumin vieressä
 • Arktikumin, Korundin ja Pilkkeen museokaupat
Kivoja putiikkeja Rovaniemellä

 

 

Rovaniemen kesämajoitukset ovat seikkailu itsessään 

Rovaniemen majoitusvalikoima on huikea. Majoituspaikkoja löytyy jokaiseen makuun leirintäalueista mökkeihin ja hotelleista erikoismajoituksiin. Pihistä tai satsaa, mutta kotoisa ja rento tunnelma reissun päällä on tärkeää.

 

Hostel Cafe Koti_Winter Escape

 

Hostel Cafe Koti on symppismajoitus Rovaniemen keskustassa 

Vanhaan pankkikiinteistöön remontoitu uniikki hostelli Rovaniemen “taidekadulla” ydinkeskustassa, josta voitte varata yksityishuoneen omalla kylpyhuoneella, paikat kolmesta dormista tai oman isomman huoneiston.

Kesähinnat Kotiin: 
Standard Twin huone alk. 69 € / yö, hinta sisältää aamiaisen.
Sänkypaikka dormeissa 31 € / yö, hinta ei sisällä aamiaista.
Kesähinnat voimassa kesä-elokuussa 2021.

Rento ja nuorekas Hostel Cafe Koti

 

Lauri Rovaniemi

 

Historiallinen hirsinen majatalo Rovaniemen keskustassa

LAURI on hirsinen majatalo Rovaniemen keskustan tuntumassa, missä pääset kokemaan perinteisen pohjoisen elämäntavan sekä nauttimaan vanhan hirsitalon tunnelmasta. Osana majoittumista voit vierailla majatalon yhteydessä sijaitsevassa myymälässä, jonka käsityötuotteista suurin osa on valmistettu paikan päällä.

Kesäkampanja: – 25 % alennusta majoituksesta varatessasi vähintään 3 yötä!
Saat alennuksen varaamalla majoituksen osoitteessa laurihouse.com käyttämällä alennuskoodia TAIKA AIKA.
Kampanja voimassa 1.4.-30.9.2021.

Majoitu LAURIn majatalossa

 

Jurttamajoitus Yurt District Rovaniemi Ounasjoen rannalla Rovaniemellä Lapissa

 

Unohtumaton yö Jurtassa Napapiirin luonnossa

Jurtta Districtin jurtat ovat kotoisia, lämpimiä ja hiljaisia täysin kalustettuja luksustelttoja. Jurttamajoitus sijaitsee 25 km päässä Rovaniemen keskustasta Ounasjoen maisemissa. Voit valita haluatko yöpyä joenrannassa vai vaaran laella.

Kesätarjoushinta 140 € / yö / 2 hlö
Hinta sisältää aamupala-ainekset jurtan jääkaapissa. Puusaunan käyttö varauksen yhteydessä 40 € / 2 hlö.
Voimassa ajalla 1.6-31.8.2021.

Tarjoushinta voimassa varatessasi suoraan info@districtrovaniemi.com tai puh. 040 503 0862 / 040 558 8076.

Varaa majoitus boutique Jurtassa

 

 

Floating Aurora Hut in Ollero Eco Lodge, Rovaniemi, Lapland, Finland

 

Ekologinen Ollero Eco Lodge Ounasjoen luontomaisemassa

Ollero on saavuttanut Sustainable Travel Finland -sertifioinnin ja siellä on majoitustilaa mukavasti 1-6 hengelle (max. 8 hlö).
Majoitustiloina toimivat kahden hengen kelluva lasi-iglu joen rannassa sekä punainen aittarakennus, jossa on tunnelmalliset majoitustilat 4 hengelle.

Kodan avotulella voi itse grillailla ja keittää nokipannukahvit. SUP-laudat on majoittujien käytössä.
Puulämmitteiden sauna, savusauna ja jacuzzi käytössä erikseen sovittaessa. Lisäksi neljä läskipyörää vuokrattavissa majoittumisen aikana.

Kampanjahinnat:
Touko-elokuu 150 € / yö (min. 2 yötä)

Syys-lokakuu 200 € / yö (min. 2 yötä)
Hinnat voimassa 1.5.-31.10.2021
Huomioithan, että majoittuminen ei sisällä aamupalaa.

Varaukset ja tiedustelut www.olleroecolodge.com tai sähköpostitse info@olleroecolodge.com.

Ekologinen piilopirtti Ollero

 

Ukonloma Cottages in Rovaniemi, Lapland, Finland

 

Ukonloman mökit erämaalammen rannalla

Vietä Lapin lomaa erämaalammen rannalla, mutta lähellä Rovaniemen keskustan palveluja!

Kesän tarjoushinnat:
Salmilampi-mökki 650 € / 7 vrk / 4 henkilöä, paljun käyttö sisältyy hintaan.
Härkälampi-mökki 650 € /7 vrk / 4 henkilöä, paljun käyttö sisältyy hintaan
Aimola-mökki 350 € / 7 vrk / 2 henkilöä.

Kampanja on voimassa 7.5-31.7.2021 (pois lukien 20-27.6.2021). Varaukset vain sähköpostilla info@ukonloma.fi

Mökki erämaalammen rannalta

 

 

Olettehan jo tulossa

Olemme halunneet vinkata teille Rovaniemen parhaita kesäjuttuja. Toivottavasti saimme teidät innostumaan ja nähdään kesällä keskustan terasseilla, kulttuurikohteissa pörräämässä tai luonnossa liikkumassa! Jos haluatte lisää vinkkejä lomanne suunniteluun, niin meidät tavoittaa sähköpostitse info@visitrovaniemi.fi tai somekanavissa Instagram, Twitter ja TikTok @visitrovaniemi, Facebookissa www.facebook.com/visitrovaniemi.

 

Summer Horseback Riding Rovaniemi Video Youtube

 

Terveisin,
Visit Rovaniemen tiimi

Valitkaa yhdessä Rovaniemen kesän aktiviteeteista:

Aidon lappilaisen porotilan kesäinen vierailu Palvelun tarjoaa SieriPoro Safaris
Alkaen 79,00 EUR
Varaa
Aidon lappilaisen porotilan kesäinen vierailu

Kesäinen aidon lappilaisen porotilan vierailu Rovaniemen Sierijärvellä

Alkaen 79,00 EUR
Varaa
Vierailu ja Huskyhali Palvelun tarjoaa Husky Park
Alkaen 30,00 EUR
Varaa
Vierailu ja Huskyhali

Tule näkemään Husky Parkin elämää! Ota kuvia, vieraile kauniissa puistossa ja tapaa aitoja siperianhuskeja.

Alkaen 30,00 EUR
Varaa
Kesäinen kalaretki Palvelun tarjoaa Santa Claus Reindeer
Alkaen 120,00 EUR
Varaa
Kesäinen kalaretki

Koe Lapin kesä parhaimmillaan! Mikä olisikaan parempaa, kuin nauttia kauniista kesäpäivästä Kemijoen rannalla, kalastaen hyvässä seurassa?

Alkaen 120,00 EUR
Varaa
Lapin luonto ja maisemat – Valokuvausretki Palvelun tarjoaa Beyond Arctic
Alkaen 95,00 EUR
Varaa
Lapin luonto ja maisemat – Valokuvausretki

Rovaniemen alueella on paljon tarjottavaa luonnosta ja valokuvauksesta kiinnostuneille.

Alkaen 95,00 EUR
Varaa
Tsekkaa Rovaniemen TOP 10 instagrammattavimmat kohteet talvilomalle 2021! Rovaniemi sijaitsee jylhien vaaramaisemien sylissä jokilaaksossa, täältä alkaa arktinen luonto. Rovaniemellä lumi on kameran ulottuvilla joka puolella, alta löydät vinkkimme TOP 10 instagrammattavista kohteista Rovaniemellä.
Listat, Paikat, Vinkit 01.11.2021 Instagrammaajan Lumiloman TOP 10 Lapissa Rovanieme...
Lue lisää
Visuaalisesti kaunis ja toimiva Väki kutsuu oikeasti tutustumaan rauhassa ja antaa toki myös luvan sännätä suoraan suorituspaikoille. Lajeina kiipeily ja jooga tukevat toisiaan ja hyvinvointia. Väen tavoitteena on tukee sinua kehittäessäsi niin fyysistä kuin henkistä itsesi hallintaa ja tasapainoa. ”Samalla kehitymme mekin. Väki on yhtä kuin me kaikki – yhdessä ja yksilöinä”.
Tekeminen, Paikat, Vinkit 26.10.2021 Väki – Uusi Kiipeily- ja joogakeskus Rovaniemel...
Lue lisää
Ounasvaara on kuuluisa ympärivuotinen urheilukeidas Rovaniemen keskustan tuntumassa. Ounasvaaralta löydät merkityt ja huolletut reitistöt, hiihtoladut, näköalapaikat ja laavut. Talvella Ounasvaaran Hiihtokeskus on upea kohde lasketteluun, hiihtoon ja lumikenkäilyyn. Kesällä kesäkelkkarata hurmaa vauhdillaan ja talven reitit palvelevat maastopyöräilijöitä ja vaeltajia. Täältä löydät SantaSport -urheilukeskuksen hyvinvointi, urheilu ja virkistäytymispalveluin.
Paikat, Vinkit 20.10.2021 Ounasvaara – Rovaniemen ympärivuotinen urhe...
Lue lisää
Matkabloggaaja-toimittaja Sanna Wallenius kertoo, mikä saa intohimoisen Rovaniemen-kävijän palaamaan Lapin pääkaupunkiin yhä uudelleen. Wallenius on toiminut toimittajana jo huikeat 26 vuotta ja omaa matkablogiaan hän on kirjoittanut jo seitsemän vuoden ajan. Tarinoita matkablogissa on paitsi Suomesta niin myös Euroopasta, USAsta ja Aasiasta. Lue alta mitä Wallenius vinkkaa Rovaniemeltä!
Tekeminen, Listat, Vinkit 03.10.2021 TOP 10 syytä rakastua Rovaniemeen
Lue lisää
Lasten kanssa Lappiin? Lapin pääkaupunki Rovaniemi tarjoaa hiihtolomaviikoilla menoa ja meininkiä koko perheelle. Nappaa vinkit koko perheen hiihtolomareissulle tästä!
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 15.09.2021 Perheen kanssa hiihtolomalla Rovaniemellä
Lue lisää
Lapin Road tripin suunnittelu tai ostaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa. Suunnittelutyökalun avulla suunnittelet ja kokoat unelmiesi Lapin Road tripin helposti verkossa.
Tekeminen, Paikat, Vinkit 02.07.2021 Lappi Road Tripit – Suunnittele ja osta
Lue lisää
Rovaniemellä on tilaa temmeltää ja Lapin taika tekee vaikutuksen niin isoihin kuin pieniin vierailijoihin. Asukkaita Rovaniemellä on 63 000 ja poroja huikeat 12 450, tonttujen tarkkaa lukumäärää on hieman vaikeampi arvioida. Lapin kesän outo valoilmiö on ympäri vuorokauden paistava aurinko. Yötön yö kestää Rovaniemellä virallisesti 6.6.-7.7, mutta yöt ovat valoisia myös ennen ja jälkeen tuon ajan.
Tekeminen, Listat, Vinkit 21.05.2021 Lasten kanssa reissuun Rovaniemelle – Seikka...
Lue lisää
Rovaniemi on ehkä Suomen yllättävin kesäkaupunki, ja ainakin varmasti Suomen yllättävin ruokamekka. Olemme koonneet sulle ideoita Rollon reissuun kavereitten kanssa tänä kesänä. Rovaniemellä yöt ovat valoisia toukokuun lopusta elokuun alkuun, aikaa on kellon ympäri kesäaktiviteeteille kuten jokiveneristeilyille, SUP-lautailulle , vaellusretkille ja vaikkapa joogalle.
Tekeminen, Listat, Vinkit 21.05.2021 Ota kaverit mukaan ja tule Rovaniemelle – po...
Lue lisää
Rovaniemellä tunnelma ja palvelujen laatu yllättävät. Rovaniemeä on kuvailtu jopa pohjolan Berliiniksi ja se nyt ainakin on varmaa, että Rovaniemi on Suomen yllättävin ruokamatkailukohde. Lapin pääkaupunki on kompakti ja lähestyttävä, täällä jokainen saa olla mitä on. Täällä kävijä saa vain olla - tai sitten tehdä niin paljon kuin vain ympärivuorokautisessa valossa ehtii. On vain yksi pakko - nauttia valosta, kesästä ja elämästä!
Tekeminen, Listat, Vinkit 21.05.2021 Luksusta Lapin Pääkaupungissa
Lue lisää
Rennoin, rohkein ja runsain kesän ravintolatarjonta! Rovaniemen ravintolaskene ei totisesti ole mikään vaatimaton kattaus, vaan eittämättä Suomen kuumin! Lapin pääkaupunki tarjoaa uniikkien ravintoloiden ja rentojen kesäterassien lisäksi sekä paikallisia erikoisuuksia että maailman ruokakujien makuja. Kesäpääkaupungista Rovaniemeltä löytyy lisäksi kesäisin yli 1000 terassipaikkaa – mikä on yli tuplasti enemmän kuin Helsingin suurterassilla.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 11.05.2021 Rovaniemi on Suomen yllättävin ravintolakaupunki
Lue lisää
Mitä tehdä Rovaniemellä toukokuussa? Kuukauden löytönurkka vinkkaa Rovaniemen uutuudet, omatoimi-ideat sekä  muut huikean hauskat kokemukset!
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 05.05.2021 Kuukauden löytönurkka: Toukokuu
Lue lisää
Ihanaa loma, suunnitelmissa Lappi mutta miten toteuttaa terveysturvallinen matka? Kasasimme yhteen kesän tietopaketin terveysturvallisesta matkailusta sekä parhaista koronaturvallisista käytänteistä, lue vinkit ja matkusta Lappiin kesällä koronaturvallisesti!
Vinkit 30.04.2021 Terveysturvallinen matkailu Lapissa – Kesä ...
Lue lisää
Rovaniemi on Joulupukin virallinen kotikaupunki ja Joulupukin Pajakylässä voit majoittua, kokea kulinaristisia elämyksiä ja nauttia jouluntaiasta sekä pohjoisen elämyksistä ympäri vuoden. Napapiirillä sijaitsevassa kylässä on hotelleja, mökkejä, igluja, paikallisia herkkuja tarjoavia ravintoloita ja kahviloita, sekä putiikkeja, joista voi ostaa suomalaista designia ja käsitöitä.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 27.04.2021 Joulupukin Pajakylä kesällä
Lue lisää
Mitä tehdä Rovaniemellä huhtikuussa? Kuukauden löytönurkka vinkkaa Rovaniemen uutuudet, omatoimi-ideat sekä  muut huikean hauskat kokemukset!
Tekeminen, Listat, Vinkit 14.04.2021 Kuukauden löytönurkka: Huhtikuu
Lue lisää
Kohteena maailma -Blogin Rami löysi Rovaniemeltä piilotetun aarteen. Nimittäin Ounasvaaran hiihtokeskuksen, jota Rami kutsuukin blogissaan Lapin piilotetuksi helmeksi, jota eteläsuomalaiset eivät ole vielä löytäneet talvilomakohteeksi. Ounasvaaran etuna muihin Lapin talvilomakohteisiin verrattuna on Ramin mukaan sen sijainti Lapin eteläisimpänä hiihtokeskuksena sekä Rovaniemen ravintolakulttuurin korkea taso. Ounasvaaran hiihtokeskus sopiikin hyvin kohteeksi aktiivilomailijoille, jotka haluavat erinomaisten ulkoilumaastojen lisäksi saada elävän kaupungin palvelut käden ulottuville.
Tekeminen, Paikat, Vinkit, Uncategorized 08.04.2021 Kohteena maailma: Talviloma Rovaniemellä – ...
Lue lisää
Suomi nimettiin neljättä kertaa maailman onnellisimmaksi maaksi. Mutta mikä tekee Rovaniemestä maailman parhaan paikan asua Kaisa Sirénille? Paikalliset rovaniemeläiset tuntevat Kaisa Sirénin taitavana lehtikuvaajana ja tapahtumatalo Villa Vinkkelin omistajana. Mutta miten taiteilija alun perin päätyi Lappiin ja mistä hän ammentaa inspiraationsa, sekä millaiset arvot näkyvät taiteilijan arjessa? Lue myös ammattivalokuvaajan kuvausvinkit Rovaniemeltä.
Ihmiset, Paikat, Vinkit 02.04.2021 Taiteilijan Talo – Kaisa Sirén: ”Rovaniem...
Lue lisää
Helsinkiläiset Kimmo Ketola ja Sami Riekki ovat löytäneet korona-ajan matkakuumeeseen lääkkeen Lapin arktisesta pääkaupungista Rovaniemeltä. - Olemme niin myytyjä Rovaniemen tunnelmalle, että olemme päättäneet jatkossa tulla sinne joka talvi viettämään ainakin yhden viikonlopun. Meillä on vielä monta kiinnostavaa hotellia, eksoottista majapaikkaa ja laadukasta ravintolaa testattavana, Sami paljastaa.
Ihmiset, Ilmiöt 02.04.2021 Maailmanmatkaajat Sami ja Kimmo löysivät Rovanie...
Lue lisää
Arktiseen pääkaupunkiin ja Pohjoisen elämänmenoon on helppo ihastua. Pohjoinen inspiroi, eheyttää ja hellii etätyöntekijää. Rovaniemellä yhteys luontoon löytyy majapaikan ovelta, asuitpa kaupungin keskustassa tai lähiympäristössä. Rovaniemen hyvät yhteydet, ympäröivä luonto ja keskeinen sijainti Lapissa sekä kattava palveluntarjonta tekevät Rovaniemestä täydellisen etätyökohteen.
Paikat, Vinkit 30.03.2021 Rovaniemi houkuttelee etätyöntekijöitä ympär...
Lue lisää
Seikkailuloma vai lemmenloma? Lapin Roadtrip kavereiden kanssa vai koko perheen puuhaloma? Lue vinkkimme täydelliseen Lapin Lomaan juuri sinulle: Suuntaa kesälomalla Lappiin! Rovaniemi on hyvä starttipaikka Lapin roadtripille, ja myös mainio tukikohta alueen monipuolisille päiväretkikohteille.
Tekeminen, Listat, Ihmiset, Ilmiöt, Paikat, Vinkit 22.03.2021 Ihanaa Lapin kesä lähestyy – Rovaniemi kes...
Lue lisää
Ruoan ulosmyyntiin asiakkaille on panostettu Rovaniemellä kovasti, ja ajan henkeen Takeaway vaihtoehdon tarjoavat jo useat ravintolat. Vaikka ravintola-alaa koetellaan hallituksen eduskunnalle antamalla esityksellä ravintoloiden sulkemisesta asiakkailta väliaikaisesti kolmeksi viikoksi, niin Rovaniemellä huippu ravintolatarjonnasta voidaan nauttia yhä Takeawayn muodossa. 
Listat, Paikat 08.03.2021 Rovaniemellä huikea Takeaway ravintola- ja lounas...
Lue lisää
Rovaniemen talvi kylpee revontulten loimussa. Maaliskuu on juuri alkanut ja silti tälle kuulle ollaan nautittu jo useana yönä smaragdin sävyisistä yötaivaista. Pohjoisen ihmisillä on monenlaisia uskomuksia taivaallisiin revontuliin liittyen.
Listat, Ihmiset, Ilmiöt, Paikat, Vinkit 06.03.2021 Rovaniemen sosiaalinen media loistaa revontulista ...
Lue lisää
Parhaan talviloman perässä Rovaniemelle? Kuukauden löytönurkka vinkkaa hauskimmat uutuudet, omatoimi-ideat sekä lumivarmat kokemukset!
Tekeminen, Listat, Vinkit 05.03.2021 Kuukauden löytönurkka: Maaliskuu
Lue lisää
Voitanee sanoa, että kaikki ihastuivat Suomeen viime viikolla, summaa WRC2 -luokan voittaja Esapekka Lappi. "Kuka ei rakastaisi tällaista tapahtumaa? Meillä on täydelliset tiet, pakkaskelit, hyvä jää ja sininen taivas. Tämän takia sitä rallia ajetaan!"
Ihmiset, Ilmiöt, Paikat 04.03.2021 Rovaniemen MM Rallin kohokohdat – “Tä...
Lue lisää
Historiaa kirjoitettiin, Rovaniemi houkutteli Rallin MM-Sarjan tähtikaartin kaikkien aikojen ensimmäiseen Arctic Rally Finland Powered by CapitalBox -kisaan, ja Lapissa nähtiinkin rallimaailman huippunimiä. Lue kuljettajien kommentit aina Shakedownista Wolf Power Stagelle asti. Kokosimme kisan kulkua, kuljettajien kommentteja sekä olosuhteita, koko kisan ajalta.
Ilmiöt 26.02.2021 Arctic Rally Finland Kuljettajien kommentit ja olo...
Lue lisää
Kaikkien aikojen ensimmäinen Arctic Rally Finland Powered by CapitalBox ajetaan Rovaniemellä nyt viikonloppuna 26. – 28.2. Rovaniemen lumiset maisemat näyttelevät nyt suurta roolia MM-sarjan kovavauhtisessa toiminnassa lumella ja jäällä. Kisa ajetaan koronaturvallisesti ilman yleisöä, joten paras tapa virittäytyä rallitunnelmaan löytyy kotikatsomoista. Tämä juttu esittelee paitsi rallitiimit niin myös viikonlopun aikataulun ja tavat seurata rallia viikonlopun aikana! 
Ilmiöt 25.02.2021 Tutustu Tiimeihin ja aikatauluun – Kaikki mi...
Lue lisää
Rovaniemeläisen Puhakka-Keskinivan perheessä rallit ovat olleet lähes jokapäiväistä leipää ja sirkushuvia siitä saakka, kun Tarja-äiti ja Jussi-isä hurahtivat Tunturirallin tunnelmasta 1980-luvun lopulla. Tänä päivänä rallien talkoohommissa häärivät myös perheen kaksikymppiset Katriina-tytär ja Olli-poika. Kolmas rallisukupolvikin on jo varttumassa.
Ihmiset, Ilmiöt 24.02.2021 MM-Rallin yhteishenkeä: mukana on huikeat 600 tal...
Lue lisää
Ihanaa loma, suunnitelmissa Lappi mutta miten toteuttaa terveysturvallinen matka? Kasasimme yhteen tietopaketin terveysturvallisesta matkailusta sekä parhaista koronaturvallisista käytänteistä, lue vinkit ja matkusta Lappiin vielä tänä talvena koronaturvallisesti!
Vinkit 20.02.2021 Terveysturvallinen matkailu Lapissa
Lue lisää
Suunnittelemassa hiihtolomaa Rovaniemelle, mutta majapaikka vielä mietinnässä? Tsekkaa hiihtolomien kampanjatarjoukset ja varaa lumiloma Lapin pääkaupungista.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 16.02.2021 Hiihtoloman kiinnostavimmat majoitustarjoukset Rov...
Lue lisää
Porojen näkeminen ilahduttaa sekä aikuisia että lapsia. Luettuasi tämän löydät varmasti poroja Rovaniemeltä - niitä löytyy jopa kaupungin keskustasta.
Listat, Vinkit 15.02.2021 Rovaniemi, porojen kaupunki – näe poroja yllät...
Lue lisää
Lapin pääkaupunki Rovaniemi tarjoaa mainiot puitteet hiihtoloman viettoon. Monipuolinen ravintolatarjonta, uniikit majoituskohteet ja Lapin laajin ohjelmapalvelutarjonta takaavat sen, että lomalla löytyy jokaiselle jotakin. Tsekkaa tärpit lumiloman viettoon ja lumoudu Lapista!
Tekeminen, Listat, Vinkit 09.02.2021 Hiihtoloma odottaa Rovaniemellä
Lue lisää
Maailmalla ystävänpäivä, eli Valentine’s Day, on lähinnä rakastavaisten päivä. Suomessa päivä on enemmänkin ystävien muistamisen päivä, mutta luonnollisesti myös pariskuntien romanttinen merkkipäivä. Mikäli pohdit mitä tehdä puolison kanssa ystävänpäivänä 14.2.2021 Rovaniemellä – kerää ideat tästä!
Tekeminen, Listat, Vinkit 08.02.2021 Ystävänpäivä rakkaan kanssa Rovaniemellä
Lue lisää
Ystävänpäivällä 14.2. on pitkät perinteet. Kansainvälisestä tavasta poiketen suomalainen ystävänpäivä on yleisemmin ystävien muistamisen, ei vain rakastavaisten, juhlapäivä. Ota siis ystäväsi – tai koko kaveriporukka – mukaan, ja tsekkaa vinkit ystävänpäivän viettoon 14.2.2021 Rovaniemellä!
Tekeminen, Listat, Vinkit 08.02.2021 Ystävänpäivä Rovaniemellä – ystävien k...
Lue lisää
Nyt voit tilata Lapin herkkuja ja hemmottelua kotiovellesi Lapista Rovaniemeltä - Todellisille Lappifaneille! Listasimme Rovaniemen TOP verkkokaupat, hetkiin jolloin Lapin kaipuu yllättää.
Listat, Vinkit 02.02.2021 Lappi kotiovellesi – Rovaniemen verkkokaupat
Lue lisää
Luminen helmikuu Rovaniemellä kutsuu sinut pulkkailemaan, kelkkailemaan, liukulumikenkäilemään ja talvipyöräilemään.
Tekeminen, Listat, Vinkit 01.02.2021 Kuukauden löytönurkka: helmikuu
Lue lisää
Tiedätkö, mistä löytyy Rovaniemen talvikauden instagrammattavin ravintolaspotti ja coolein jääravintola? Entä oletko jo maistanut kaupungin parhaaksi tituleerattua Runebergin torttua – tai mehevintä poronpaistia? Listasimme Rovaniemen ravintolatarjonnan ajankohtaiset menovinkit: tsekkaa 10 paikallista helmeä, joita täytyy käydä testaamassa talvella 2021!
Tekeminen, Listat, Vinkit 29.01.2021 Rovaniemen Talven 2021 MUST Ravintolat
Lue lisää
”Tämän rakkauden ja elämyksen halusimme tarjota muillekin. Sydän täyttyy eikä löydä sanoja, joilla kuvata kuinka hiljaista kaikki on, kun matkaa näiden upeiden koirien kanssa lumisessa maastossa. Se tunne mikä koirien innosta välittyy, kun ne nauttivat vauhdista. Koirien yhteinen energia välittyy matkatessa ihmiseen, kun ne katsovat ohjastajaa silmiin - anna käsky haluan jo juosta.”  Paikallisten rakastama koiravaljakkoyrittäjä pariskunta kertoo oman tarinansa, kuinka koiravaljakkoelämä vei heidän sydämensä.
Ihmiset, Ilmiöt, Paikat 19.01.2021 Koiravaljakkoelämä vei sydämen
Lue lisää
Arctic Rally tuottaa tänä vuonna kattavat suorat TV-lähetykset verkkosivuillaan ja sosiaalisen median kanavissaan, joiden myötä pääset lumiseen rallitunnelmaan ja kuulemaan kuljettajien mietteitä koko kilpailun ajan.
Tekeminen, Vinkit 14.01.2021 Arctic Lapland Rally 2021 – Osallistu suoran TV-...
Lue lisää
Rovaniemellä Lapin pääkaupungissa vietät elämyksellisen talviloman keskellä arktista luontoa, lue vinkit ja ihastu lumiseen Rovaniemeen!
Tekeminen, Listat, Vinkit 11.01.2021 Top 10 talviaktiviteettia Rovaniemellä
Lue lisää
Parhaan talviloman perässä Rovaniemelle? Kuukauden löytönurkka vinkkaa instagrammattavimmat uutuudet, omatoimi-ideat lomallesi sekä lumivarmat kokemukset!
Tekeminen, Listat, Vinkit 04.01.2021 Kuukauden löytönurkka: Tammikuu
Lue lisää
Suomen Lappi on maailman parhaita paikkoja ihailla revontulia, ja ihmisille, jotka yrittävät niitä ikuistaa, tarjoaa Rovaniemi hyviä lokaatioita, maisemia sekä palveluita revontulien kuvaamiseen. Tässä blogisarjassa Juho Uutela, Juho Uurtamo ja Annika Uurtamo kertovat parhaat vinkkinsä revontulten metsästämiseen. 
Tekeminen, Listat, Ilmiöt, Vinkit 29.12.2020 Revontulten metsästäjät – Must vinkit 2/2
Lue lisää
Joulupukin videopuhelu on Joulupukin Kammarin ympärivuotinen tuote ja lämmin jutusteluhetki Joulupukin kanssa huolimatta siitä, missä päin maapalloa ollaan.
Ihmiset, Vinkit 12.12.2020 Joulupukki saapuu koteihin tänäkin vuonna
Lue lisää
Rovaniemi on kokouskohteena poikkeuksellisen monipuolinen, ja kokousten paketoinnissa vain mielikuvitus on rajana, kertoo Visit Rovaniemen Kokouspäällikkö Juhani Sallanmaa. Juhani Sallanmaa on toiminut kokousasiantuntijana jo kohta kaksi vuosikymmentä. Rovaniemen kokoustilavalikoimasta löytyy väljempiä suurten kokousten tiloja, joihin mahtuu hyvin kokoustamaan turvavälein, kuin myös erikoisempia pienempiä kokoustiloja, joissa kokous voidaan toteuttaa, vaikka porotarhalla tai kodassa avotulen loimussa.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 12.10.2020 TOP 8 Tapaa kokoustaa Rovaniemellä
Lue lisää
Ollero Eco Lodge on neljän sisaruksen pyörittämä ekologinen piilopaikka. Eco Lodge sijaitsee Rovaniemellä, ja paikkaa ovat muokanneet aika, rakkaus pohjoiseen luontoon ja halu kehittää piilopaikka, jossa ekologisuus mukaan lukien alkuperäisten materiaalien arvostaminen, näyttelevät suurta roolia. Arttu, Aaro, Anni ja Amalia ovat Olleron Eco Lodgen neljä sisarusta, jotka lähtivät pelottomasti toteuttamaan unelmaansa, omassa lapsuudenpaikassaan, jossa vietettiin onnellisesti kaikki lapsuuden viikonloput ja lomat.
Ihmiset, Ilmiöt 07.10.2020 Ekologinen piilopaikka 1/2
Lue lisää
Suomen Lappi on maailman parhaita paikkoja ihailla revontulia, ja ihmisille, jotka yrittävät niitä ikuistaa, tarjoaa Rovaniemi hyviä lokaatioita, maisemia sekä palveluita revontulien kuvaamiseen. Tämä blogisarja on tarina siitä, kuinka Juho Uutela, Juho Uurtamo ja Annika Uurtamo päätyivät revontulten metsästäjiksi, ja kuinka valokuvausretki- ja seikkailuyritys Beyond Arctic sai alkunsa.
Tekeminen, Listat, Ilmiöt, Vinkit 28.09.2020 Revontulten metsästäjät 1/2
Lue lisää
Tiedätkö jo, mistä löytyy Rovaniemen parhaimmat falafelit tai mehevin porkkanakakku? Oletko jo maistanut paikallista porosushia tai Yucan kuuluisia churroja? Listasimme Rovaniemen ravintolatarjonnan must-annokset - tsekkaa 10 paikallista helmeä, joita täytyy käydä maistamassa tänä syksynä!
Tekeminen, Listat, Ilmiöt, Vinkit 21.09.2020 Rovaniemen Syksyn 2020 MUST Ravintolat
Lue lisää
Revontulikausi käy kuumana Rovaniemellä: elo-syyskuun vaihteessa revontulia ihasteltiin taivaalla jopa 8 yötä peräkkäin. Haluatko tietää parhaimmat vinkit Instagram-tilisi räjäyttävän revontulikuvan ottamiseen? Ja haluatko löytää sen upeimman Revontulimajoituksen Lapista? Lue lisää!
Listat, Ilmiöt, Paikat, Vinkit 04.09.2020 Revontulimajoitukset kruunaavat Revontuli -työpaj...
Lue lisää
Sattuiko Rovaniemen reissulle sadepäivä? Lue 10 vinkkiämme mielenkiintoisista käyntikohteista, joissa viihdyt säällä kuin säällä.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 04.09.2020 Sadepäivän menovinkit Rovaniemelle
Lue lisää
Finnair lisää lentoja Rovaniemelle, Lappi kiinnostaa eikä ihme, Ruska heräilee jo ja revontulia voi havaita elokuun lopusta alkaen, ja paikallisten mukaan syys-lokakuu on revontulten kulta-aikaa.
Tekeminen, Listat, Ihmiset, Ilmiöt, Paikat, Vinkit 20.08.2020 Rovaniemen Ruska ja Revontulet
Lue lisää
On taianomaista ja kaunista, kuinka Joulupukin kirjeet löytävät perille napapiirille, Joulupukin pääpostiin, vaikka osoitteeksi olisi kirjoitettu vain "Joulupukki", sanoo Joulupukin pääpostitonttu Katja. Vaikka Joulupukin kirjeet olisi osoitettu pohjoisnavalle, tuntevat postikonttorit kautta maailman jo että Joulupukin virallinen kotikaupunki on Rovaniemellä napapiirillä. Joulupukin pääposti on ollut poikkeuksellisesti suljettuna koronatilanteen vuoksi huhtikuun alusta lähtien ja avaa ovensa 2.11.2020
Ihmiset, Ilmiöt, Paikat 12.08.2020 Joulupukki on yhteydessä maailmaan kirjeiden kaut...
Lue lisää
Lue vinkkimme Instagrammattavan roadtripin toteuttamiseen syksyllä 2020, ja koe Lapin luonto värikkäimmillään.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 10.08.2020 Instagrammattava Ruska-Roadtrip
Lue lisää
Lapin kesä on parhaimmillaan juuri nyt, yöt yhä valoisia ja hempeän vaaleanpunaisia. Majoitusten lakanat silkkisen pehmeät ja huumaava männyn sekä koivun tuoksu täyttää aistit aamukävelyllä. Tartu siihen elämäsi tärkeimpään, eli kumppanisi käteen ja tuo romantiikkaa tulvivalle matkalle Lappiin, Rovaniemelle, arktisten vesien äärelle. Poimimme jälleen Annen vinkit, lue ja löydä oma herkullinen suunnitelmasi lemmenlomaasi varten. Juuri nyt juna kulkee ja bussi vie. Voitte hurauttaa kaksin Rovaniemelle myös omalla autolla tai vuokrata kuumimman menopelin paikan päältä ja kerätä yhteisiä muistoja samalla ympäröivistä kohteista. 
Tekeminen, Listat, Vinkit 29.07.2020 Suunnitelmissa kesän lemmenloma
Lue lisää
Miltä kuulostaisi ylittää napapiiri golfaten? Entäpä kesäyön SUP-lautailut Ounasjokisuistossa omaa hiekkarantaa etsien? Oletko aina haaveillut vaelluksesta tuntureille joogaamaan? Pyöräile vaaramaisemissa, virkistäydy Santasportin kylpylässä ja ruokaile maailmanluokan ravintoloissa sekä majoitu palkituissa erikoismajoituksissa! Lappi odottaa ja seikkailu alkaa Rovaniemeltä!
Tekeminen, Listat, Vinkit 21.07.2020 Lapin seikkailu alkaa Rovaniemeltä
Lue lisää
Löydä päiväretkikohde Rovaniemen alueelta. Katso tästä lista helposti saavutettavista retkeilykohteista.
Tekeminen, Paikat 06.07.2020 Rovaniemi houkuttelee päiväretkikohteillaan
Lue lisää
Uniikkeja ravintoloita ja rentoja terasseja: tässä muutama paikallinen helmi, joita et halua missata.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 30.06.2020 Ruokamatkalle Rolloon: Kesän 2020 must-ravintolat...
Lue lisää
Kaipaatko Rovaniemeä? Rovaniemikin kaipaa sinua! Koska matkustaminen ei nyt ole suositeltavaa, halusimme tuoda kaupungin lähemmäksi sinua. Lue alta vinkkimme, kuinka voit nauttia Rovaniemestä omasta olohuoneestasi.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 06.05.2020 Kuinka kokea Rovaniemi kotisohvalta
Lue lisää
Ihmiset ovat aina kertoneet tarinoita, nostattaakseen mielialoja ja pitääkseen uskoa yllä, sekä opettaakseen uudelle sukupolvelle rohkeudesta. Me uskomme, että nyt on aika kertoa inspiroivia tarinoita, tarinoita unelmista, joiden puolesta kannattaa taistella, ehkä jopa unelmista, jotka ovat nousseet tuhkasta.
Ihmiset, Ilmiöt, Paikat 24.03.2020 Rovaniemi on elävä todiste siitä, mihin yksi un...
Lue lisää
Ihmiset, Ilmiöt 18.03.2020 Pysy kotona – Älä hätäile – Tästäkin sel...
Lue lisää
Lapin kesä on jotain maagista ja kokemisen arvoista. Rovaniemellä pystyt yhdistämään mahtavasti luonnon rauhan ja kaupungin tarjoamat palvelut.
Tekeminen, Paikat, Vinkit 28.02.2020 Yötöntä yötä odotellessa
Lue lisää
Kourtney Kardashian vieraili kolmen lapsensa, ex-miehensä Scott Disickin ja tämän nykyisen puolison Sofia Richien kanssa Rovaniemellä viime huhtikuussa. Katsoimme jakson ja poimimme sieltä Kardashianien Rovaniemi-tärpit.
Ihmiset, Ilmiöt 07.10.2019 Kardashianien tv-sarjan jakso kuvattiin Rovaniemel...
Lue lisää
Revontulivalokuvaaja Alex Kuznetsovin työaika alkaa elokuussa, kun ensimmäiset revontulet ilmestyvät Rovaniemen taivaalle. Hän metsästää revontulia huhtikuulle asti kameransa kanssa.
Ihmiset, Ilmiöt 30.08.2019 Revontulikausi alkoi – Alex Kuznetsoville se...
Lue lisää
Rovaniemen alueella on yli sata laavua ja useita luonnonkauniita päiväretkikohteita. Katso tästä lista helposti saavutettavista retkeilykohteista.
Tekeminen, Paikat 05.06.2019 Haussa päiväretkikohde Rovaniemeltä? Katso list...
Lue lisää
Kaksi vuorokautta, yksi kaupunki. Katso tästä parhaat vinkit pikaiseen kesälomamatkaan Rovaniemelle.
Listat, Vinkit 27.05.2019 Tiedossa vain pikavisiitti Rovaniemelle? Teimme si...
Lue lisää
Ounasjoen suisto on Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen luontokohde kaupungin keskustan kupeessa. Siellä voi nauttia luonnosta tai harrastaa vesillä.
Ilmiöt, Paikat 09.04.2019 Tutustu Ounasjoen helmiin – Rovaniemen jokisuist...
Lue lisää
Today we celebrate Finnish Independence Day!🇫🇮 Happy 104th birthday, Finland!🎊

Today we celebrate Finnish Independence Day!🇫🇮 Happy 104th birthday, Finland!🎊

2 days ago
View on Instagram |
1/6
Hold on, Santa Claus is about to take off!✈️🎅🏼

Today Eurowings new direct flight route from Düsseldorf opened and brought the first travelers to Winter Wonderland Rovaniemi. We are happy!😊

Great new openings achieved when working together with @eurowings, @finaviaofficial & @ourfinland🙌🏼

#visitrovaniemi #rovaniemi #ourfinland #eurowings #finavia #onlyinlapland #lapland #arcticcircle #santaclaus #visitfinland
Hold on, Santa Claus is about to take off!✈️🎅🏼

Today Eurowings new direct flight route from Düsseldorf opened and brought the first travelers to Winter Wonderland Rovaniemi. We are happy!😊

Great new openings achieved when working together with @eurowings, @finaviaofficial & @ourfinland🙌🏼

#visitrovaniemi #rovaniemi #ourfinland #eurowings #finavia #onlyinlapland #lapland #arcticcircle #santaclaus #visitfinland
Hold on, Santa Claus is about to take off!✈️🎅🏼

Today Eurowings new direct flight route from Düsseldorf opened and brought the first travelers to Winter Wonderland Rovaniemi. We are happy!😊

Great new openings achieved when working together with @eurowings, @finaviaofficial & @ourfinland🙌🏼

#visitrovaniemi #rovaniemi #ourfinland #eurowings #finavia #onlyinlapland #lapland #arcticcircle #santaclaus #visitfinland

Hold on, Santa Claus is about to take off!✈️🎅🏼

Today Eurowings new direct flight route from Düsseldorf opened and brought the first travelers to Winter Wonderland Rovaniemi. We are happy!😊

Great new openings achieved when working together with @eurowings, @finaviaofficial & @ourfinland🙌🏼

#visitrovaniemi #rovaniemi #ourfinland #eurowings #finavia #onlyinlapland #lapland #arcticcircle #santaclaus #visitfinland

2 days ago
View on Instagram |
2/6
The route from Charles de Gaulle airport in Paris to winter wonderland Rovaniemi is now officially opened!

This winter Air France flies to Lapland Rovaniemi, in the middle of a Christmas fairytale, from Paris! Every new route opened, is another step closer to our winter season recovery.

🇫🇷Cette saison, Air France vous rapproche plus que jamais de la Laponie!🇫🇷

#visitrovaniemi #rovaniemi #airfrance #finavia #finland #ourfinland #onlyinlapland #lapland #arcticcircle
The route from Charles de Gaulle airport in Paris to winter wonderland Rovaniemi is now officially opened!

This winter Air France flies to Lapland Rovaniemi, in the middle of a Christmas fairytale, from Paris! Every new route opened, is another step closer to our winter season recovery.

🇫🇷Cette saison, Air France vous rapproche plus que jamais de la Laponie!🇫🇷

#visitrovaniemi #rovaniemi #airfrance #finavia #finland #ourfinland #onlyinlapland #lapland #arcticcircle
The route from Charles de Gaulle airport in Paris to winter wonderland Rovaniemi is now officially opened!

This winter Air France flies to Lapland Rovaniemi, in the middle of a Christmas fairytale, from Paris! Every new route opened, is another step closer to our winter season recovery.

🇫🇷Cette saison, Air France vous rapproche plus que jamais de la Laponie!🇫🇷

#visitrovaniemi #rovaniemi #airfrance #finavia #finland #ourfinland #onlyinlapland #lapland #arcticcircle

The route from Charles de Gaulle airport in Paris to winter wonderland Rovaniemi is now officially opened!

This winter Air France flies to Lapland Rovaniemi, in the middle of a Christmas fairytale, from Paris! Every new route opened, is another step closer to our winter season recovery.

🇫🇷Cette saison, Air France vous rapproche plus que jamais de la Laponie!🇫🇷

#visitrovaniemi #rovaniemi #airfrance #finavia #finland #ourfinland #onlyinlapland #lapland #arcticcircle

3 days ago
View on Instagram |
3/6
Traveling to Rovaniemi for Christmas and worried about the latest restrictions? This is a touchy subject to us all, so let's keep it civil. 
Let's keep each other and ourselves safe and follow the instructions. Together we can make this season an enjoyable one.❤️

By presenting a valid corona passport or certificate(proof of vaccination series, a negative COVID-19 test carried out up to 72 hours prior to arrival or laboratory test certified recovery from COVID-19 within the past six months), you are allowed to follow through your plans to experience a holiday of your dreams in the magical city of Rovaniemi.

#visitrovaniemi #rovaniemi #ourfinland #onlyinlapland #finland #lapland #suomi #laplandfinland #arcticcircle

Traveling to Rovaniemi for Christmas and worried about the latest restrictions? This is a touchy subject to us all, so let's keep it civil.
Let's keep each other and ourselves safe and follow the instructions. Together we can make this season an enjoyable one.❤️

By presenting a valid corona passport or certificate(proof of vaccination series, a negative COVID-19 test carried out up to 72 hours prior to arrival or laboratory test certified recovery from COVID-19 within the past six months), you are allowed to follow through your plans to experience a holiday of your dreams in the magical city of Rovaniemi.

#visitrovaniemi #rovaniemi #ourfinland #onlyinlapland #finland #lapland #suomi #laplandfinland #arcticcircle

4 days ago
View on Instagram |
4/6
The Arctic Capital of Lapland - Rovaniemi under the magical Northern Sky 💚

Rovaniemi is one of the best places in the world to marvel the Northern Lights, and the local photographers get to enjoy the nights of lovely lights, just few steps or a short drive from the city center. 

This picture is by a local talent @sampulainen 

To join a Northern Lights tour in Rovaniemi and to try out the local way of life - Go to https://www.visitrovaniemi.fi/see-do/activities/ 

#rovaniemi #visitrovaniemi #lapland #laplandfinland #finland #arcticcircle #northernlights #auroraborealis #revotulet #lappi #napapiiri #lapinpääkaupunki #arcticcapital #locallife #localtalent

The Arctic Capital of Lapland – Rovaniemi under the magical Northern Sky 💚

Rovaniemi is one of the best places in the world to marvel the Northern Lights, and the local photographers get to enjoy the nights of lovely lights, just few steps or a short drive from the city center.

This picture is by a local talent @sampulainen

To join a Northern Lights tour in Rovaniemi and to try out the local way of life – Go to https://www.visitrovaniemi.fi/see-do/activities/

#rovaniemi #visitrovaniemi #lapland #laplandfinland #finland #arcticcircle #northernlights #auroraborealis #revotulet #lappi #napapiiri #lapinpääkaupunki #arcticcapital #locallife #localtalent

6 days ago
View on Instagram |
5/6
Dashing through the snow in Rovaniemi Lapland Finland 🥰❄ Ready for December??

We are, and so much happening here in Rovaniemi this week, like Christmas Markets and Concerts have a look: https://www.visitrovaniemi.fi/see-do/events/ 

Picture: Had a wonderful 1st Advent walk to Rovaniemi Local Heritage Museum @rovaniemenkotiseutumuseo 

#rovaniemi #visitrovaniemi #cityofrovaniemi #lapland #laplandfinland #snow #winter #december #christmas #christmasmarket #localheritagemuseum #finland #onlyinlapland

Dashing through the snow in Rovaniemi Lapland Finland 🥰❄ Ready for December??

We are, and so much happening here in Rovaniemi this week, like Christmas Markets and Concerts have a look: https://www.visitrovaniemi.fi/see-do/events/

Picture: Had a wonderful 1st Advent walk to Rovaniemi Local Heritage Museum @rovaniemenkotiseutumuseo

#rovaniemi #visitrovaniemi #cityofrovaniemi #lapland #laplandfinland #snow #winter #december #christmas #christmasmarket #localheritagemuseum #finland #onlyinlapland

1 week ago
View on Instagram |
6/6

Psst… Tilaa Rovaniemen matkailuvinkit sähköpostiisi niin saat parhaat vinkit ja edullisimmat tarjoukset!

Mitä haluat matkoiltasi eniten?