0
lue

Rovaniemen matkailuammattilaisten kesävinkit

22.06.2017 Henri Anundi

Mitä paikalliset tekevät Lapin pääkaupungissa kesällä? Jututimme muutamaa rovaniemeläistä matkailualan ammattilaista, jotka vinkkasivat kaikkein mieluisimmat kesäharrastuksensa. Lue niistä tarkemmin alla.

Vaeltaminen ja luonnossa liikkuminen

Juho Uutela, Beyond Arctic:

– Suosikkitekemiseni kesällä ovat ehdottomasti vaeltaminen ja luonnossa liikkuminen. Pakkaan eväät reppuun, lähden keskustasta pois – välillä kauemmaskin – ja kiipeän vaikkapa tunturin päälle. Parasta ovat maisemat, jotka avautuvat metsien ja erämaa-alueiden yli, sekä tunne, kun pääsee hengittämään raikasta ilmaa luonnon keskellä.

– Siinä mieli lepää toden teolla ja turhat paineet unohtuvat. Maisemat muuttuvat kun puuraja lähestyy: on jokia, soita, metsää, jänkää, rakkaa ja kaukaisia maisemia. Sopivan taukopaikan löytäminen matkalta, nuotion virittäminen ja eväiden syöminen luonnossa – se on parasta kesätekemistä!

  • Juho pyörittää Beyond Arctic -yritystä, joka tarjoaa seikkailu- ja valokuvausretkiä Rovaniemellä ja Lapissa: beyondarctic.com

Juho Uutela of Beyond Arctic loves trekking in the summer

Grillaaminen

Yulia Alasuutari, SantaPark Arctic World:

– Kesäisin grillaaminen on paikallisilla verissä. Siihen tarvitaan aurinkoinen päivä, grilli, tuoreita ja herkullisia paikallisia aineksia kuten lihaa ja vihanneksia sekä tietysti hyvää seuraa.

– Onneksi Rovaniemellä riittää näitä kaikkia! Uskon vakaasti siihen, että hyvän grillatun ruuan kanssa aurinko paistaa kirkkaammin, linnut laulavat kauniimmin ja koko maailma paranee – pala palalta.

Yulia Alasuutari of SantaPark Arctic World spends a lot of her time in the summer by the barbeque

Kalastus

Jyrki Karonen, Lapland Safaris:

– Kun kesä ja loma koittavat, minut tavoittaa useimmiten vyötäröä myöten joessa, perhovapa kädessä. Silloin tällöin lohien perässä joutuu hieman matkustamaan, mutta Rovaniemen lähialueiltakin löytyy paljon hyviä jokikalastuskohteita harjusten, kirjolohien ja taimenten narraamiseen.

– Saalis on aina plussaa, mutta minulle suurin asia on itse joelle pääseminen. Sanotaan, että ihminen lumoutuu nuotiosta, mutta minulle toimii parhaiten virtaava joki ja kosken pauhut: siitä mie tykkään, siitä mie elän.

  • Jyrki toimii Lapland Safaris -aktiviteettiyrityksen kohdepäällikkönä Rovaniemellä: laplandsafaris.com

Jyrki Karonen of Lapland Safaris says his ultimate pastime in the summer is fishing

Ulkoilmajooga

Heidi Rantanen, Visit Rovaniemi:

– Lempiharrastuksiini kesällä kuuluu joogaaminen ulkona. Rovaniemellä ja lähialueilla on paljon metsiä ja luontokohteita, jotka soveltuvat joogaamiseen ja joissa mieli lepää.

– Upeat maisemat inspiroivat jokaista ulkoilmatreeniä, mutta varsinkin joogatessa ne toimivat rentouttavana lisänä.

  • Heidi työskentelee matkailuneuvojana Rovaniemen matkailuneuvonnassa kaupungin keskustassa: visitrovaniemi.fi

Heidi Rantanen of Visit Rovaniemi is an avid outdoor yoga practitioner in the summer

Rovaniemi on ollut Instagramissa edukseen viime vuosina. Katso tästä, millaiselta kaupunki näyttää tunnettujen valokuvaajien mielestä.
Ilmiöt, Paikat 04.06.2018 Miltä Rovaniemi näyttää Instagramissa? Katso t...
Lue lisää
Rovaniemellä on paljon upeita valokuvauspaikkoja lähellä kaupunkia. Paikalliset valokuvaajat kertovat omat suosikkipaikkansa.
Tekeminen, Paikat, Vinkit, Uncategorized 08.03.2018 Rovaniemeläiset valokuvaajat kertovat parhaat kuv...
Lue lisää
Joulupukin Pajakylän lisäksi Rovaniemellä on lukuisia kulttuuri-, urheilu- ja luontokohteita, joissa kannattaa vierailla. Näillä vinkeillä pääset alkuun.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 23.01.2018 Älä jätä näitä välistä – Listasimme ...
Lue lisää
Rovaniemeläiset ravintolat tarjoavat paikallisia herkkuja, makuja maailmalta, fine diningia ja rentoa naposteltavaa. Jokaiselle löytyy jotakin.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 22.12.2017 Rovaniemi lautasella: Raikkaita lounaita, fine din...
Lue lisää
Mitä paikalliset tekevät Lapin pääkaupungissa kesällä? Jututimme muutamaa rovaniemeläistä matkailualan ammattilaista, jotka vinkkasivat kaikkein mieluisimmat kesäharrastuksensa.
Tekeminen, Ihmiset, Vinkit 22.06.2017 Rovaniemen matkailuammattilaisten kesävinkit
Lue lisää
Tutustumisretki Rovaniemen historiallisiin rakennuksiin ja kohteisiin Maria Huhmarniemen johdattamana.
Paikat 21.06.2017 Historia Rovaniemen katukuvassa
Lue lisää
Revontulet voi nähdä ja kokea Rovaniemellä monella eri tavalla - katso vinkkimme täältä!
Listat, Ilmiöt, Vinkit 04.11.2016 Mielenkiintoisia tapoja kokea revontulet Rovanieme...
Lue lisää
Rovaniemi on tunnettu talvilomakohde ja tekemistä riittää lumella ja sisätiloissa. Katso listamme, joka antaa osviittaa siitä mitä kaikkea on tarjolla.
Tekeminen, Listat, Vinkit 27.10.2016 Top 10 talviaktiviteettia Rovaniemellä
Lue lisää
Vaikka Rovaniemi on kaupunkialue, luonto on käden ulottuvilla joka puolella. Täältä löydät vinkkimme helposti saavutettavista talvisista luontokohteista.
Listat, Paikat, Vinkit 27.10.2016 Talviluonto: 5 helposti saavutettavaa kohdetta Rov...
Lue lisää