0
lue

Luksusta Lapin Pääkaupungissa

06.04.2022 Jenny Silvennoinen

Olemme koostaneet sinulle Rovaniemen kesän helmet yhteen ja TOP 5 syytä tulla Rovaniemelle kesällä ovat:

 

  • Rovaniemellä on tilaa ja taivas tuntuu olevan korkeammalla
  • 24 h valo ja upeat kesäyön värit
  • Luonto on aina lähellä ja sinne on helppo mennä ohjatuille ja omatoimisille retkille
  • Lapissa sinua odottaa oikea kiireettömyys ja tekemisen pakko häviää – on vain pakko nauttia kesästä
  • Paikalliset ravintolat hemmottelevat makunystyräsi piloille

Rovaniemellä yöt ovat valoisia toukokuun lopusta elokuun alkuun, aikaa on kellon ympäri pelata golfia tai vaikkapa saunoa saunalautalla.

Rovaniemi Lapland golf under the midnight sun SantaClausGolf_MidnightSun_kuva Lassi-Pekka Tilander

Ylitä Napapiiri Golfaten tai varaa Keskiyön auringon valokuvausretki

Missään muualla maailmassa et voi ylittää Napapiiriä golfaten keskiyön auringon valossa kuin Santa Claus Golfissa Rovaniemellä. Täysimittainen 18-reikäinen kenttä sijaitsee Rovaniemen oman ”tunturin”, Ounasvaaran pohjoisrinteellä jokivarressa, Ounas- ja Kemijoen risteyskohdassa.

Varaa pelivuorosi keskiyön auringon alla

Pohjoisen kesäyön aurinko luo taivaalle uskomattoman pehmeän värikirjon, joka antaa valokuvaajalle upean mahdollisuuden napata kesän parhaat kuvat. Beyond Arcticin oppaat, valokuvaajia itsekin, johdattavat sinut Rovaniemen parhaille kuvauspaikoille ja antavat vinkit kuinka ikuistaa kuviin tämä ainutlaatuinen valoilmiö.

Varaa keskiyön kuvausretki

Tunnelmallinen kesäilta joella alkaa ponttooniveneristeilyllä Kotisaareen, missä pääset itse valmistamaan pienen iltapalan nuotion loimussa. Kaikki on mietitty valmiiksi, ota mukaan vain seikkailumieltä ja rentoudu.

Varaa tunnelmallinen kesäilta joella

Sieriporo Reindeer Visit Rovaniemi Lapland Finland

Vierailu paikalliselle porotilalle

Oletko aina halunnut oman poron? Nyt se on mahdollista! Reindeer Journey on pieni perheyritys ja porotila Rovaniemen pohjoislaidalla. Tällä tilalla pääset mukaan päivittäisiin askareisiin porojen ja Lapin luonnon äärelle. Adoptoi itsellesi tai lahjaksi poro ja seuraa sen elämää ympäri vuoden. Valittavanasi on myös ainutlaatuisia räätälöityjä retkiä toiveidesi mukaan.

Vieraile porotilalla

 

Opening Pentik Arctic Circle Visit Rovaniemi

Rovaniemi – Arktisen designin koti

Pentikin ikuisella keramiikalla, saadaan aikaan kauniita kattauksia, ja laadukkaat, käytettäviksi sekä kauniiksi muotoillut astiat, on tehty tuomaan iloa ja tyyliä kodin arkeen kuin juhlaan. Arctic Design Shop Wigeliuksen tehtaanmyymälä, joka myy kotimaisten, ja erityisesti lappilaisten, suunnittelijoiden muotoilua, sekä Lapin Yliopiston opiskelijoiden uniikkeja töitä. Valikoimasta löytyy tunnusomaisesti poronnahkatuotteita, taidetta, koruja, lahjatavaroita sekä muotia. Balmuir Store Arctic Circle on suomalainen perheyritys, joka tarjoaa eksklusiivisia muotiasusteita, sisustustuotteita ja lahjoja, jotka on tehty hienoimmista luonnonmateriaaleista.

Museokaupat Arktikumissa, Korundissa ja Tiedekeskus Pilkkessä ovat tunnetusti laadukkaita. Kaikki kolme myyvät pääasiassa kotimaisia tuotteita, Pilkkeen kauppa vieläpä ainoastaan puusta ja sen jalosteista valmistettuja tuotteita. Lisäksi Rovaniemellä sinua palvelevat kolme ostoskeskusta; Vuoden kauppakeskus 2020 Rinteenkulma sekä Revontuli ja Sampokeskus. Katiijuu – Shop & Ateljee 65 km Rovaniemeltä on pohjoinen vaatemerkki käsintehdyille nahka- ja turkisasusteille. Katijuu-tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan ateljeissa Juotaksella ja Rovaniemellä.

Löydä Rovaniemen putiikit

Rovaniemi - Lapin monipuolisin valikoima boutique- ja designmajoituksia

Rovaniemi tarjoaa runsaan valikoiman laadukkaita ja yksilöllisiä designmajoituksia. Yövy keskellä luontoa ja ihastele arktista metsää suurista panoraamaikkunoista, tai nauti luksuksesta keskellä Lapin pääkaupunkia.

Arctic TreeHouse Hotel suites summer in Rovaniemi, Lapland, Finland

Arctic TreeHouse Hotel

Arctic TreeHouse Hotel tarjoaa ylellistä mukavuutta, metsän siimeksessä Napapiirillä. Majoitteen seinän kokoisesta ikkunasta avautuu upeat maisemat jopa puiden latvojen yläpuolelle. Sviitit tarjoavat ainutlaatuisen yhdistelmän paikallista traditiota, lappilaista perinnettä sekä modernia Skandinaavista muotoilua. Rakas ravintola tarjoilee mannermaisia sekä paikallisia herkkuja ainutlaatuisessa ympäristössä.

Valitse huoneesi Arctic TreeHouse Hotellista

 

laplandhotels sky hotell Rovaniemi Lapland Finland

Lapland Hotels Sky Ounasvaara

Lapland Hotels Sky Ounasvaara sijaitsee Ounasvaaran huipulla, luonnon keskellä tarjoten upeat mahdollisuudet ulkoiluun ja monipuoliseen liikuntaan. Hotellin läheisyydessä sijaitsevat SantaSportin monipuoliset liikuntapalvelut sekä vaihtelevat ulkoilumaastot. Tässä kohteessa syöt Sky Kitchen & View ravintolassa ihastellen maisemaikkunoista horisonttiin levittäytyvää upeaa luontoa. Hotellin näköalaravintola on jo useana vuonna arvostettu Suomen parhaimpiin ravintoloihin – eikä suotta.

Valitse huoneesi Lapland Hotels Sky Ounasvaaralta

 

Arctic Light Hotel in Rovaniemi, Lapland, Finland

Arctic Light Hotel – Palkittu boutique-hotelli Rovaniemen sydämessä

Tässä kohteessa yhdistyvät tyylikäs ja nykyaikainen pohjoisen design sekä yksilöllinen palvelu. Täällä nautit maailman puhtaimman luonnon tarjoamat raaka-aineet ja rentoudut tunnelmallisessa ilmapiirissä ravintola Arctic Restaurantissa.

Kaupungin helmi & erikoisuus:
Nauti upeista cocktaileja sekä tarkkaan valikoiduista viineistä tyylikkäässä ja viihtyisässä Loungessa sekä kauniilla, lämmitetyllä Lasiterassilla. Sara La Fountain on loihtinut terveellisen ja energisen aamiaisen yksinoikeudella Arctic Light Hotellin vieraille. Tämä kuuluisa aamupala sisältyy huonehintaan, mutta mikäli et yövy Arctic Light Hotellissa suosittelemme lämpimästi pistäytymään vain aamiaiselle.

Valitse huoneesi Arctic Light Hotelista

 

Jaa - ice themed room in Haawe Boutique Apart Hotel in Rovaniemi, Lapland, Finland

Hotel Haawe – Valitse huoneesi tunnelman mukaan

Haawe on yksi uusimmista hotelleista Rovaniemen keskustassa. Se on rakennettu Osuuskaupan liikehuoneistoksi vuonna 1933, jolloin funktionalismi oli arkkitehtuuritrendien aallonharjalla. Jo hieman rapistuneesta funkkistalosta kuoriutui kaunotar, joka kätkee sisälleen tämän design-hotellin 14 eri teemaista huonetta. Huoneiden teemat nousevat Lapin luonnon magiikasta ja niitä tuodaan esiin valaistuksen, värien ja erilaisten pintojen avulla. Tämä hotelli huoneineen pitää kokea, sitä ei voi selittää!

Hotel Haaweessa ei ole 24 h vuorokaudessa avoinna olevaa vastaanottoa, mutta henkilökunta käy toivottamassa kaikki vieraansa henkilökohtaisesti tervetulleiksi.
Huonehintaan sisältyy ainekset ruokavalioonne räätälöityyn tee-se-itse-aamiaiseen.

Valitse teemahuoneesi Haaweesta

 

Arctic Circle Room in Original Sokos Hotel Vaakuna, Rovaniemi

Original Sokos Hotel Vaakunan tunnelmalliset teemahuoneet

Jouluhuone – Ylellinen ja raikas punavalkosävyinen huone kahdelle hengelle. Ikivihreä joulukuusi, keinutuoli ja tunnelmavaloa luova sisustustakka toivottavat sinut tervetulleeksi joulutunnelmiin vuoden jokaisena päivänä. Huoneessa on parivuode ylellisen pehmeillä tekstiileillä

Napapiirihuone – Pohjoisen luonnon taikaa henkivä huone kahdelle hengelle. Huoneeseen saapuessasi astut napapiirin yli ja pääset yöpymään parivuoteeseen kotakatoksen alle. Huoneesta löytyy syvän sinisiä sävyjä, harmaansävyistä puuta ja ylellisen pehmeitä tekstiilejä. Napapiirihuone vie sinut maagisiin Lapin tunnelmiin läpi vuoden!

Varaa teemahuone Vaakunasta

 

Nova Skyland Hotel in Rovaniemi, Lapland, Finland

Hotelli Nova Skyland – skandinaaviset mökit ja huoneistot Joulupukin Pajakylässä

Nova Skyland tarjoaa heinäkuusta eteenpäin luksusmajoitusta Joulupukin Pajakylän laitamilla. Novan kaikissa mökeissä ja huoneistoissa (56-82m2) on oma sauna sekä mökeissä myös omat täysvarustellut keittiöt.

Varaa huoneisto tai mökki Nova Skylandissa

Sustainable Travel Finland sertifioitu & yksilöllinen Ollero Eco Lodge

Tämän pienen majoituspaikan päärakennuksena toimii yli 100-vuotias hirsirakennus, joka toimi aikoinaan tukkimiesten kämppänä Savukoskella. Rakennus tuotiin nykyiselle paikalleen 40 vuotta sitten. Majoitustiloina toimivat lasi-iglu, joka kesäisin kelluu Olleronlammella, sekä punainen aittarakennus. Ollerossa on myös vanha perinteinen savusauna. Ekologisuus on huomioitu kaikessa Olleron toiminnassa. Paikka vuokrataan vain yhdelle seurueelle kerrallaan.

Kesän aktiviteetteja Ollerossa majoittuville:
Kalastus, vetouistelu, SUP-melonta, kanoottiretket, marjastus, Olleron luontopolku.

Varaa Ekologinen piilopaikka lähellä kaupunkia

 

Yurt accommodation in Rovaniemi Lapland Finland District Rovaniemi Summer

Yurt District Rovaniemi – Boutique jurtat Ounasjoen rannalla

Jurtta on kotoisa, lämmin ja hiljainen majoitus, jossa tunnet olevasi keskellä Lapin erämaata. Jurtat sijaitsevat 25km Rovaniemen keskustasta ja voit valita haluatko yöpyä joenrantamaisemissa vai vaaran laella.

Varaa yö boutique jurtassa

 

 

Rovaniemi - Suomen yllättävin ruokamatkailijan paratiisi

Rovaniemellä yhdistyvät lappilainen ja kansainvälinen keittiö. Viime vuosina paikalliset yrittäjät ovat avanneet toinen toistaan upeampia ravintoloita ja kahviloita palvelemaan paikallisia ja matkailijoita. Lapin oma ruokaperinne tuodaan esille niin keskustan laaturavintoloissa kuin luonnon helmassa nuotion ääressä. Lähtökohtana kaikelle on puhtaat paikalliset raaka-aineet.

Kotisaari Island Midnight Sun Josh Shephard, The Lost Passport

 

Kesän hehkuva uutuus – Savurafla Kotisaaressa

Savuraflan sydämen, eli savustusgrillin ympärillä ahkeroi Tero Mäntykangas tiimeineen. Savurafla kunnioittaa BBQ-perinteitä, kasvismenu on myös mahdollinen, ja ruokavalioista sekä allergioista tulee ilmoittaa varauksen yhteydessä. Kuljetus veneellä Kotisaareen kuuluu kattauksen hintaan, ja paikalle voi toki saapua myös omalla veneellä.

Varaa hurmaava ruokaelämys Kotisaareen

 

Kuuluisa Arctic Light Hotelin aamiainen

Sara La Fountainin suunnittelema terveellinen ja energisoiva aamiainen on niittänyt mainetta niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Aamiainen kuuluu aina hotellissa yöpyvien huonehintaan, mutta siitä pääsee nauttimaan myös muualla yöpyvät.

Suosittelemme myös illallista Arctic Restaurantissa.

Aloita lomapäivä kuuluisalla aamiaisella

 

Gustav Kitchen and Bar in Rovaniemi Lapland Finland

Tarinallistettu Ravintola Gustav

Kuka on Gustav? Tästä kysymyksestä alkaa aueta tarina, joka johdattaa ravintolassa kävijän lempeän ja kulkijasieluisen isoisä Gustavin makujen maailmaan. Ravintolasta on tullut paikallisten suosikki, mutta tänne palataan myös kauempaa.

Myös Gordon Ramsay päätyi seurueineen Gustaviin Lapin kuvausmatkallaan viime talvena. Tarina kertoo, että Ramsay olisi tarjonnut kaikille ravintolassa samaan aikaan olleille naisille kuohuvaa. No, Rovaniemellä ja Gustavissa kaikki on mahdollista!

Varaa pöytä Gustaviin

 

Roka Kitchen and Wine Bar in Rovaniemi, Lapland, Finland

Viihdy Roka Kitchen & Wine Barin aurinkoisella terassilla

Sukella bistroon Ranskassa, nauti tapaksia Espanjassa tai itse tehtyä pastaa Italiassa – Roka Kitchen & Wine Bar yhdistää maailman maut ja viinit paikalliseen makumaailmaan. Ravintolan omistaja Sanna on itse sommelieeri, joten ravintolan viinivalikoima on varmasti tasokas. Voit myös varata viininmaistelun ruokailun yhteyteen.

Tutustu Roka Kitchen & Wine Bariin

 

Mushroom soup in Restaurant Nili in Rovaniemi Lapland Finland

Nili – Arktisten vesien kaloja, paikallista riistaa sekä metsän antimia

Ravintola Nili on the Lappi-ravintola Rovaniemellä. Nilin kulmakiviä ovat puhtaat lappilaiset ja suomalaiset raaka-aineet, joista ruoat valmistetaan alusta alkaen itse. Annokset ovat maukkaita ja näyttäviä, mutta kyllä niillä nälkäkin lähtee. Listalla on aina tarjolla mm. puhtaista Lapin järvistä pyydettyjä kaloja, riistaa, marjoja ja sieniä.

Varaa makumatka Niliin

Restaurant Nabo in Hostel Cafe Koti, Rovaniemi, Lapland, Finland

Kortteliravintola Nabo

Nabo on pieni, mutkaton kortteliravintola Lapin pääkaupungin sykkeessä. Sukella paikallisten sesonkimakujen maailmaan sekä rentoon naapurimaiseen tunnelmaan. Nabossa tarjotaan kahta menua: Fauna kunnioittaa lähituottajien raaka-aineita ja kauden parhaita kasviksia ja Flora on täysin vegaaninen kunnianosoitus pohjoiselle. Nabon arvoja ovat paikallisuus, sesonkiluonteisuus, vieraanvaraisuus ja vastuullisuus.

Varaa pöytä sesonkimakujen äärelle

 

Cafe Bar 21 Visit Rovaniemi Lapland Finland

Cafe&Bar 21 kuuluisat vohvelit ja Rovaniemen instagrammattavin terassi

Nämä kuuluisat suolaiset ja makeat vohvelit maistuvat Cafe&Bar 21:n nimikkodrinksujen kera.  Tämä paikallisten suosima kohtauspaikka kätkee taakseen käymisen ja kuvaamisen arvoisen salaisen ruusubaarin ja aurinkoisen kesäterassin.

Ota suunnaksi Cafe&Bar 21

 

Sky Kitchen & View

Lapland Hotel Sky Ounasvaaran ravintola Sky Kitchen & View on valittu vuodesta toiseen Suomen parhaiden ravintoloiden listalle. Uudistettu ravintolasali, upea fine dining ruoka ja takuuvarma maisema vaaran päältä Kemijokilaaksoon tarjoavat upean ravintolakokemuksen.

Varaa makumatka Rovaniemen parhaalla näköalalla

 

Kesarafla Sauna next to river in Rovaniemi, Lapland, Finland

Kesärafla Sauna ja hiiligrillin herkut

Takuulla Lapin erikoisuus: Kesäterassi saunalla varustettuna Kemijokirannassa. Nauti hiiligrillissä tehdystä ruoasta, puulämmitteisen saunan löylyistä ja pulahda viereiseltä laiturilta uimaan virkistävään jokiveteen. Kesäraflalla on vuokrattavissa myös sup-lautoja, joten täällä vietät helposti useamman tunnin sauna & ruokakokemusten parissa.

Viihdy Kesärafla Saunan tunnelmassa

 

Lapin Panimo teracce in Rovaniemi Lapland Finland

Käsityöläisoluiden maistelu – Lapin Panimo

Rovaniemeläisen Lapin Panimon inspiraation lähde käsityöläisoluiden valmistuksessa on Lappi: se on parhaimmillaan luonnollisena, moniulotteisena ja kiireettömänä. Tässä panimossa oluet saavat kypsyä hötkyilemättä rauhassa iIman lisä-, väri- ja säilöntäaineita. Panimon yhteydessä tehtaanmyymälä ja oma panimoravintola.

Tutustu käsityöoluiden valmistukseen ammattilaisten opastuksella varaamalla panimokierros ja olutmaistelu.

Varaa yksityinen panimovierailu & olutmaistelu

 

 

Olethan jo tulossa?

Toivottavasti saimme kiinnostuksesi heräämään ja lähdet miettimään reissua Rovaniemen suuntaan.

 

Luksusta Lapin paakaupungissa Rovaniemella Video Youtube

Terveisin,
Visit Rovaniemen tiimi

 

Rovaniemen kesän aktiviteetit valittavanasi:

Kalastusretki veneellä Palvelun tarjoaa Lapland Welcome Ltd
Alkaen 115,64 EUR
Varaa
Kalastusretki veneellä

Osallistu mukavalle kalastusretkelle, jolla pääset kalastamaan paikallisten parhaimmille apajille!

Alkaen 115,64 EUR
Varaa
JOULUPUKKISAFARI KESÄ, Rovaniemi Palvelun tarjoaa Lapland Safaris AC Ltd
Alkaen 342,00 EUR
Varaa
JOULUPUKKISAFARI KESÄ, Rovaniemi

Jokiveneristeily käsityöpajalle ja porotilalle, vierailu Joulupukin Pajakylässä

Alkaen 342,00 EUR
Varaa
VENERETKI POROTILALLE, Rovaniemi Palvelun tarjoaa Lapland Safaris AC Ltd
Alkaen 196,00 EUR
Varaa
VENERETKI POROTILALLE, Rovaniemi

Tutustu paikallisen porotilan elämään

Alkaen 196,00 EUR
Varaa
Reindeer farm visit Palvelun tarjoaa Reindeer Journey
Alkaen 60,00 EUR
Varaa
Reindeer farm visit

Vieraile aidolla porotilalla, tapaa tosielämän poromiehiä ja naisia, ruoki poroja niiden luontaisessa elinympäristössä.

Alkaen 60,00 EUR
Varaa
Finnair lisää lentoja Rovaniemelle, Lappi kiinnostaa eikä ihme, Ruska heräilee jo ja revontulia voi havaita elokuun lopusta alkaen, ja paikallisten mukaan syys-lokakuu on revontulten kulta-aikaa.
Tekeminen, Listat, Ihmiset, Ilmiöt, Paikat, Vinkit 11.09.2023 Rovaniemen Ruska ja Revontulet
Lue lisää
Sattuiko Rovaniemen reissulle sadepäivä? Lue 10 vinkkiämme mielenkiintoisista käyntikohteista, joissa viihdyt säällä kuin säällä.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 11.09.2023 Sadepäivän menovinkit Rovaniemelle
Lue lisää
Rovaniemi on Joulupukin virallinen kotikaupunki ja Joulupukin Pajakylässä voit majoittua, kokea kulinaristisia elämyksiä ja nauttia jouluntaiasta sekä pohjoisen elämyksistä ympäri vuoden. Napapiirillä sijaitsevassa kylässä on hotelleja, mökkejä, paikallisia herkkuja tarjoavia ravintoloita ja kahviloita, sekä putiikkeja, joista voi ostaa suomalaista designia ja käsitöitä.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 15.05.2023 Joulupukin Pajakylä kesällä
Lue lisää
Rovaniemen alueella on yli sata laavua ja useita luonnonkauniita päiväretkikohteita. Katso tästä lista helposti saavutettavista retkeilykohteista.
Tekeminen, Paikat 15.05.2023 Haussa päiväretkikohde Rovaniemeltä? Katso list...
Lue lisää
Ounasjoen suisto on Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen luontokohde kaupungin keskustan kupeessa. Siellä voi nauttia luonnosta tai harrastaa vesillä.
Ilmiöt, Paikat 15.05.2023 Tutustu Ounasjoen helmiin – Rovaniemen jokisuist...
Lue lisää
Miltä kuulostaisi ylittää napapiiri golfaten? Entäpä kesäyön SUP-lautailut Ounasjokisuistossa omaa hiekkarantaa etsien? Oletko aina haaveillut vaelluksesta tuntureille joogaamaan? Pyöräile vaaramaisemissa, virkistäydy Santasportin kylpylässä ja ruokaile maailmanluokan ravintoloissa sekä majoitu palkituissa erikoismajoituksissa! Lappi odottaa ja seikkailu alkaa Rovaniemeltä!
Tekeminen, Listat, Vinkit 15.05.2023 Lapin seikkailu alkaa Rovaniemeltä
Lue lisää
Rovaniemen terassit kuplivat rentoa paikalliselämää läpi valoisan Lapin kesän. Listasimme Lapin kesäpääkaupungin kuumimmat terassit jotta voit valita suosikkisi ja suunnata kesäterassille, keskiyön auringon alle.
Paikat, Vinkit, Uncategorized 15.05.2023 Rovaniemen kesäterassit
Lue lisää
The nightless nights of midsummer and the dancing Northern Lights of autumn provide an incredible backdrop for your bike ride that will surely be memorable. Experience Rovaniemi and the exotic beauty of Lapland on a mountain bike – adventure awaits!
Uncategorized 09.05.2023 Maastopyöräilyä Rovaniemellä keskiyön auringo...
Lue lisää
Lasten kanssa Lappiin? Lapin pääkaupunki Rovaniemi tarjoaa hiihtolomaviikoilla menoa ja meininkiä koko perheelle. Nappaa vinkit koko perheen hiihtolomareissulle tästä!
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 01.03.2023 Perheen kanssa hiihtolomalla Rovaniemellä
Lue lisää
Tutustu saamelaisuuteen Arktikumissa tai Korundissa näyttelyiden kautta
Vinkit, Ihmiset, Ilmiöt 05.02.2023 Hyvää saamelaisten kansallispäivää!
Lue lisää
Ralli, karting, kiipeily, pyöräily, uinti ja metsäretki voidaan viedä uudelle tasolle, jos niihin lisätään arktiset olosuhteet
Tekeminen, Vinkit 13.01.2023 Jäätävän jännittäviä hetkiä Lapin arktises...
Lue lisää
Rovaniemi on Joulupukin virallinen kotikaupunki ja Joulupukin Pajakylässä voit majoittua, kokea kulinaristisia elämyksiä ja nauttia jouluntaiasta sekä pohjoisen elämyksistä ympäri vuoden. Napapiirillä sijaitsevassa kylässä on hotelleja, mökkejä, igluja, paikallisia herkkuja tarjoavia ravintoloita ja kahviloita, sekä putiikkeja, joista voi ostaa suomalaista designia ja käsitöitä.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 12.12.2022 Joulupukin Pajakylä – täynnä taikaa ja tu...
Lue lisää
Rovaniemen talvi tarjoaa yllätyksiä, sillä täällä yövyt lumihotellissa, saunot jääsaunassa ja luistelet keskelle metsää taiotussa luistelupuistossa.
Listat, Vinkit, Uncategorized 01.12.2022 Koe lumi ja jää Rovaniemellä
Lue lisää
Porojen näkeminen ilahduttaa sekä aikuisia että lapsia. Luettuasi tämän löydät varmasti poroja Rovaniemeltä - niitä löytyy jopa kaupungin keskustasta.
Listat, Vinkit 28.11.2022 Rovaniemi, porojen kaupunki – näe poroja yllät...
Lue lisää
Löydä päiväretkikohde Rovaniemen alueelta. Katso tästä lista helposti saavutettavista retkeilykohteista.
Tekeminen, Paikat 11.10.2022 Rovaniemi houkuttelee päiväretkikohteillaan
Lue lisää
Seikkailuloma vai lemmenloma keskiyön auringon alle? Lapin Roadtrip kavereiden kanssa vai koko perheen puuhaloma? Lue vinkkimme täydelliseen Lapin Lomaan juuri sinulle: Suuntaa kesälomalla Lappiin! Rovaniemi on hyvä starttipaikka Lapin roadtripille, ja myös mainio tukikohta alueen monipuolisille päiväretkikohteille.
Listat, Ihmiset, Ilmiöt, Paikat, Vinkit, Tekeminen 22.04.2022 Ihanaa Lapin kesä lähestyy – Rovaniemi kes...
Lue lisää
Rovaniemellä on tilaa temmeltää ja Lapin taika tekee vaikutuksen niin isoihin kuin pieniin vierailijoihin. Asukkaita Rovaniemellä on 63 000 ja poroja huikeat 12 450, tonttujen tarkkaa lukumäärää on hieman vaikeampi arvioida. Lapin kesän outo valoilmiö on ympäri vuorokauden paistava aurinko. Yötön yö kestää Rovaniemellä virallisesti 6.6.-7.7, mutta yöt ovat valoisia myös ennen ja jälkeen tuon ajan.
Tekeminen, Listat, Vinkit 11.04.2022 Lasten kanssa reissuun Rovaniemelle – Seikka...
Lue lisää
Rovaniemi on ehkä Suomen yllättävin kesäkaupunki, ja ainakin varmasti Suomen yllättävin ruokamekka. Olemme koonneet sulle ideoita Rollon reissuun kavereitten kanssa tänä kesänä. Rovaniemellä yöt ovat valoisia toukokuun lopusta elokuun alkuun, aikaa on kellon ympäri kesäaktiviteeteille kuten jokiveneristeilyille, SUP-lautailulle , vaellusretkille ja vaikkapa joogalle.
Tekeminen, Listat, Vinkit 06.04.2022 Ota kaverit mukaan ja tule Rovaniemelle – po...
Lue lisää
Rovaniemellä tunnelma ja palvelujen laatu yllättävät. Rovaniemeä on kuvailtu jopa pohjolan Berliiniksi ja se nyt ainakin on varmaa, että Rovaniemi on Suomen yllättävin ruokamatkailukohde. Lapin pääkaupunki on kompakti ja lähestyttävä, täällä jokainen saa olla mitä on. Täällä kävijä saa vain olla - tai sitten tehdä niin paljon kuin vain ympärivuorokautisessa valossa ehtii. On vain yksi pakko - nauttia valosta, kesästä ja elämästä!
Tekeminen, Listat, Vinkit 06.04.2022 Luksusta Lapin Pääkaupungissa
Lue lisää
Ylittäkää Napapiiri ja ottakaa vaikkapa Joulu uusiksi keväthangilla! Rovaniemen mukavat majoitukset ja palvelut koko perheelle keskustassa ja Ounasvaaran ulkoilu- ja laskettelu- sekä hiihtomahdollisuuksien lähellä odottavat teitä lomailemaan. Lumisten vaarojen ympäröimästä Lapin pääkaupungista löytyy paitsi Joulupukki, niin myös talviaktiviteetteja, lapsiperheiden suosimia ostospaikkoja ja reilun tunnin päässä Rovaniemeltä löytyy myös seikkailujen Ranua, missä tapaatte suloiset pohjoisen eläinystävät!
Paikat, Vinkit, Listat, Uncategorized 04.03.2022 Satumainen Rovaniemen talviloma lasten kanssa
Lue lisää
Rovaniemi rentouttaa ja hemmottelee. Lapin pääkaupunki Rovaniemi on ripaus luksusta arkeen. Lumihotellit, iglumajoitukset ja laadukkaat hotellit takaavat mielen tyyneyden. Arktinen kaupunki ja luonto yhdistyvät rennoksi lomaksi. Ihastukaa Rovaniemen Teatterin tarjontaan ja rentoutukaa hyvien palveluiden äärellä. Arktinen Lapin pääkaupunki Revontulilla ja laadukkailla majoituksilla jättää jäljen kauneudellaan. Rovaniemellä Revontulet loimuavat Lapin taivaalla noin 150 yönä vuodessa.
Tekeminen, Listat, Vinkit, Uncategorized 04.03.2022 Ripaus luksusta arkeen – Lemmenloma Rovaniem...
Lue lisää
Rovaniemi sijaitsee Napapiirillä Suomen Lapissa, ja on talvisin luminen keidas täynnä toimintaa, ja rentoa, aitoa paikallista elämää. Nappaa ideat talteen ja koe Lappi kavereiden kesken.
Vinkit, Tekeminen, Listat, Paikat 04.03.2022 Kavereiden kanssa Lappiin, Rovaniemelle
Lue lisää
Tiedätkö, mistä löytyy Rovaniemen talvikauden instagrammattavin ravintola tai coolein käyntikohde oluen ystäville? Tiesitkö, että Rovaniemellä voit nauttia illallista jääravintolassa? Listasimme Rovaniemen ravintolatarjonnan ajankohtaiset menovinkit: tsekkaa 10 paikallista helmeä, joita täytyy käydä testaamassa talvella 2022!
Listat, Vinkit, Tekeminen 01.02.2022 Rovaniemen Talven 2022 MUST Ravintolat
Lue lisää
Onko suunnitelmissa loma Lappiin? Lapin hiihtokelit ja kevään kantohanget odottavat ja Rovaniemeltä löydät hiihtokeskuksen Lapin pääkaupungin tuntumasta. Lumisten puiden reunustamien talviretkeilyreittien lisäksi, Lapin pääkaupunki tarjoaa Lapin laajimman valikoiman erikoismajoituksia sekä lisäksi laadukkaita ravintoloita ja ostosmahdollisuuksia.
Tekeminen, Vinkit 01.02.2022 Rovaniemen talven lomavinkit
Lue lisää
Mitähän Joulupukki haluaa meille tänä vuonna kertoa ja mistä joulussa oikeastaan onkaan kyse? Taianomainen matka Joulupukin kotikaupunkiin Rovaniemelle.
Vinkit 20.12.2021 Liity seuraamme kotisohvalta kun Joulupukki Matkaa...
Lue lisää
On taianomaista ja kaunista, kuinka Joulupukin kirjeet löytävät perille napapiirille, Joulupukin pääpostiin, vaikka osoitteeksi olisi kirjoitettu vain "Joulupukki", sanoo Joulupukin pääpostitonttu Katja. Vaikka Joulupukin kirjeet olisi osoitettu pohjoisnavalle, tuntevat postikonttorit kautta maailman jo että Joulupukin virallinen kotikaupunki on Rovaniemellä napapiirillä.
Ihmiset, Ilmiöt, Paikat 12.12.2021 Joulupukki on yhteydessä maailmaan kirjeiden kaut...
Lue lisää
Joulupukin virallisena kotikaupunkina tunnettu Rovaniemi on myös lappilaisen kekseliäisyyden ja innovaatioiden koti. Tiesitkö, että Rovaniemellä voit syödä illallista Iglussa keskellä kaupunkia, matkustaa makumatkalle maailman ympäri paikallisten ravintoloiden kautta, shoppailla kaunista kierrätystä ja vastuullista muotia, kokea taidetta á la carte -konseptin muodossa ja vaikuttaa ilmastonmuutokseen lounasvalinnallasi.
sustainability, Listat, Vinkit 08.12.2021 Rovaniemi tarjoaa uutuuksia ja erikoisuuksia
Lue lisää
Ounasvaara on kuuluisa ympärivuotinen urheilukeidas Rovaniemen keskustan tuntumassa. Ounasvaaralta löydät merkityt ja huolletut reitistöt, hiihtoladut, näköalapaikat ja laavut. Talvella Ounasvaaran Hiihtokeskus on upea kohde lasketteluun, hiihtoon ja lumikenkäilyyn. Kesällä kesäkelkkarata hurmaa vauhdillaan ja talven reitit palvelevat maastopyöräilijöitä ja vaeltajia. Täältä löydät SantaSport -urheilukeskuksen hyvinvointi, urheilu ja virkistäytymispalveluin.
Paikat, Vinkit 20.11.2021 Ounasvaara – Rovaniemen ympärivuotinen urhe...
Lue lisää
Tsekkaa Rovaniemen TOP 10 instagrammattavimmat kohteet talvilomalle 2021! Rovaniemi sijaitsee jylhien vaaramaisemien sylissä jokilaaksossa, täältä alkaa arktinen luonto. Rovaniemellä lumi on kameran ulottuvilla joka puolella, alta löydät vinkkimme TOP 10 instagrammattavista kohteista Rovaniemellä.
Listat, Paikat, Vinkit 01.11.2021 Instagrammaajan Lumiloman TOP 10 Lapissa Rovanieme...
Lue lisää
Visuaalisesti kaunis ja toimiva Väki kutsuu oikeasti tutustumaan rauhassa ja antaa toki myös luvan sännätä suoraan suorituspaikoille. Lajeina kiipeily ja jooga tukevat toisiaan ja hyvinvointia. Väen tavoitteena on tukee sinua kehittäessäsi niin fyysistä kuin henkistä itsesi hallintaa ja tasapainoa. ”Samalla kehitymme mekin. Väki on yhtä kuin me kaikki – yhdessä ja yksilöinä”.
Paikat, Vinkit, Tekeminen 26.10.2021 Väki – Uusi Kiipeily- ja joogakeskus Rovaniemel...
Lue lisää
Matkabloggaaja-toimittaja Sanna Wallenius kertoo, mikä saa intohimoisen Rovaniemen-kävijän palaamaan Lapin pääkaupunkiin yhä uudelleen. Wallenius on toiminut toimittajana jo huikeat 26 vuotta ja omaa matkablogiaan hän on kirjoittanut jo seitsemän vuoden ajan. Tarinoita matkablogissa on paitsi Suomesta niin myös Euroopasta, USAsta ja Aasiasta. Lue alta mitä Wallenius vinkkaa Rovaniemeltä!
Tekeminen, Listat, Vinkit 03.10.2021 TOP 10 syytä rakastua Rovaniemeen
Lue lisää
Lapin Road tripin suunnittelu tai ostaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa. Suunnittelutyökalun avulla suunnittelet ja kokoat unelmiesi Lapin Road tripin helposti verkossa.
Tekeminen, Paikat, Vinkit 02.07.2021 Lappi Road Tripit – Suunnittele ja osta
Lue lisää
Mitä tehdä Rovaniemellä toukokuussa? Kuukauden löytönurkka vinkkaa Rovaniemen uutuudet, omatoimi-ideat sekä  muut huikean hauskat kokemukset!
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 05.05.2021 Kuukauden löytönurkka: Toukokuu
Lue lisää
Mitä tehdä Rovaniemellä huhtikuussa? Kuukauden löytönurkka vinkkaa Rovaniemen uutuudet, omatoimi-ideat sekä  muut huikean hauskat kokemukset!
Tekeminen, Listat, Vinkit 14.04.2021 Kuukauden löytönurkka: Huhtikuu
Lue lisää
Kohteena maailma -Blogin Rami löysi Rovaniemeltä piilotetun aarteen. Nimittäin Ounasvaaran hiihtokeskuksen, jota Rami kutsuukin blogissaan Lapin piilotetuksi helmeksi, jota eteläsuomalaiset eivät ole vielä löytäneet talvilomakohteeksi. Ounasvaaran etuna muihin Lapin talvilomakohteisiin verrattuna on Ramin mukaan sen sijainti Lapin eteläisimpänä hiihtokeskuksena sekä Rovaniemen ravintolakulttuurin korkea taso. Ounasvaaran hiihtokeskus sopiikin hyvin kohteeksi aktiivilomailijoille, jotka haluavat erinomaisten ulkoilumaastojen lisäksi saada elävän kaupungin palvelut käden ulottuville.
Paikat, Vinkit, Tekeminen, Uncategorized 08.04.2021 Kohteena maailma: Talviloma Rovaniemellä – ...
Lue lisää
Suomi nimettiin neljättä kertaa maailman onnellisimmaksi maaksi. Mutta mikä tekee Rovaniemestä maailman parhaan paikan asua Kaisa Sirénille? Paikalliset rovaniemeläiset tuntevat Kaisa Sirénin taitavana lehtikuvaajana ja tapahtumatalo Villa Vinkkelin omistajana. Mutta miten taiteilija alun perin päätyi Lappiin ja mistä hän ammentaa inspiraationsa, sekä millaiset arvot näkyvät taiteilijan arjessa? Lue myös ammattivalokuvaajan kuvausvinkit Rovaniemeltä.
Ihmiset, Paikat, Vinkit 02.04.2021 Taiteilijan Talo – Kaisa Sirén: ”Rovaniem...
Lue lisää
Helsinkiläiset Kimmo Ketola ja Sami Riekki ovat löytäneet korona-ajan matkakuumeeseen lääkkeen Lapin arktisesta pääkaupungista Rovaniemeltä. - Olemme niin myytyjä Rovaniemen tunnelmalle, että olemme päättäneet jatkossa tulla sinne joka talvi viettämään ainakin yhden viikonlopun. Meillä on vielä monta kiinnostavaa hotellia, eksoottista majapaikkaa ja laadukasta ravintolaa testattavana, Sami paljastaa.
Ilmiöt, Ihmiset 02.04.2021 Maailmanmatkaajat Sami ja Kimmo löysivät Rovanie...
Lue lisää
Arktiseen pääkaupunkiin ja Pohjoisen elämänmenoon on helppo ihastua. Pohjoinen inspiroi, eheyttää ja hellii etätyöntekijää. Rovaniemellä yhteys luontoon löytyy majapaikan ovelta, asuitpa kaupungin keskustassa tai lähiympäristössä. Rovaniemen hyvät yhteydet, ympäröivä luonto ja keskeinen sijainti Lapissa sekä kattava palveluntarjonta tekevät Rovaniemestä täydellisen etätyökohteen.
Paikat, Vinkit 30.03.2021 Rovaniemi houkuttelee etätyöntekijöitä ympär...
Lue lisää
Rennoin, rohkein ja runsain kesän ravintolatarjonta! Rovaniemen ravintolaskene ei totisesti ole mikään vaatimaton kattaus, vaan eittämättä Suomen kuumin! Lapin pääkaupunki tarjoaa uniikkien ravintoloiden ja rentojen kesäterassien lisäksi sekä paikallisia erikoisuuksia että maailman ruokakujien makuja. Kesäpääkaupungista Rovaniemeltä löytyy lisäksi kesäisin yli 1000 terassipaikkaa – mikä on yli tuplasti enemmän kuin Helsingin suurterassilla.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 11.03.2021 Rovaniemi on Suomen yllättävin ravintolakaupunki
Lue lisää
Ruoan ulosmyyntiin asiakkaille on panostettu Rovaniemellä kovasti, ja ajan henkeen Takeaway vaihtoehdon tarjoavat jo useat ravintolat. Vaikka ravintola-alaa koetellaan hallituksen eduskunnalle antamalla esityksellä ravintoloiden sulkemisesta asiakkailta väliaikaisesti kolmeksi viikoksi, niin Rovaniemellä huippu ravintolatarjonnasta voidaan nauttia yhä Takeawayn muodossa. 
Listat, Paikat 08.03.2021 Rovaniemellä huikea Takeaway ravintola- ja lounas...
Lue lisää
Rovaniemen talvi kylpee revontulten loimussa. Maaliskuu on juuri alkanut ja silti tälle kuulle ollaan nautittu jo useana yönä smaragdin sävyisistä yötaivaista. Pohjoisen ihmisillä on monenlaisia uskomuksia taivaallisiin revontuliin liittyen.
Listat, Ihmiset, Ilmiöt, Paikat, Vinkit 06.03.2021 Rovaniemen sosiaalinen media loistaa revontulista ...
Lue lisää
Parhaan talviloman perässä Rovaniemelle? Kuukauden löytönurkka vinkkaa hauskimmat uutuudet, omatoimi-ideat sekä lumivarmat kokemukset!
Tekeminen, Listat, Vinkit 05.03.2021 Kuukauden löytönurkka: Maaliskuu
Lue lisää
Voitanee sanoa, että kaikki ihastuivat Suomeen viime viikolla, summaa WRC2 -luokan voittaja Esapekka Lappi. "Kuka ei rakastaisi tällaista tapahtumaa? Meillä on täydelliset tiet, pakkaskelit, hyvä jää ja sininen taivas. Tämän takia sitä rallia ajetaan!"
Ihmiset, Ilmiöt, Paikat 04.03.2021 Rovaniemen MM Rallin kohokohdat – ”Tä...
Lue lisää
Historiaa kirjoitettiin, Rovaniemi houkutteli Rallin MM-Sarjan tähtikaartin kaikkien aikojen ensimmäiseen Arctic Rally Finland Powered by CapitalBox -kisaan, ja Lapissa nähtiinkin rallimaailman huippunimiä. Lue kuljettajien kommentit aina Shakedownista Wolf Power Stagelle asti. Kokosimme kisan kulkua, kuljettajien kommentteja sekä olosuhteita, koko kisan ajalta.
Ilmiöt 26.02.2021 Arctic Rally Finland Kuljettajien kommentit ja olo...
Lue lisää
Kaikkien aikojen ensimmäinen Arctic Rally Finland Powered by CapitalBox ajetaan Rovaniemellä nyt viikonloppuna 26. – 28.2. Rovaniemen lumiset maisemat näyttelevät nyt suurta roolia MM-sarjan kovavauhtisessa toiminnassa lumella ja jäällä. Kisa ajetaan koronaturvallisesti ilman yleisöä, joten paras tapa virittäytyä rallitunnelmaan löytyy kotikatsomoista. Tämä juttu esittelee paitsi rallitiimit niin myös viikonlopun aikataulun ja tavat seurata rallia viikonlopun aikana! 
Ilmiöt 25.02.2021 Tutustu Tiimeihin ja aikatauluun – Kaikki mi...
Lue lisää
Rovaniemeläisen Puhakka-Keskinivan perheessä rallit ovat olleet lähes jokapäiväistä leipää ja sirkushuvia siitä saakka, kun Tarja-äiti ja Jussi-isä hurahtivat Tunturirallin tunnelmasta 1980-luvun lopulla. Tänä päivänä rallien talkoohommissa häärivät myös perheen kaksikymppiset Katriina-tytär ja Olli-poika. Kolmas rallisukupolvikin on jo varttumassa.
Ilmiöt, Ihmiset 24.02.2021 MM-Rallin yhteishenkeä: mukana on huikeat 600 tal...
Lue lisää
Suunnittelemassa hiihtolomaa Rovaniemelle, mutta majapaikka vielä mietinnässä? Tsekkaa hiihtolomien kampanjatarjoukset ja varaa lumiloma Lapin pääkaupungista.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 16.02.2021 Hiihtoloman kiinnostavimmat majoitustarjoukset Rov...
Lue lisää
Lapin pääkaupunki Rovaniemi tarjoaa mainiot puitteet hiihtoloman viettoon. Monipuolinen ravintolatarjonta, uniikit majoituskohteet ja Lapin laajin ohjelmapalvelutarjonta takaavat sen, että lomalla löytyy jokaiselle jotakin. Tsekkaa tärpit lumiloman viettoon ja lumoudu Lapista!
Tekeminen, Listat, Vinkit 09.02.2021 Hiihtoloma odottaa Rovaniemellä
Lue lisää
Maailmalla ystävänpäivä, eli Valentine’s Day, on lähinnä rakastavaisten päivä. Suomessa päivä on enemmänkin ystävien muistamisen päivä, mutta luonnollisesti myös pariskuntien romanttinen merkkipäivä. Mikäli pohdit mitä tehdä puolison kanssa ystävänpäivänä 14.2.2021 Rovaniemellä – kerää ideat tästä!
Tekeminen, Listat, Vinkit 08.02.2021 Ystävänpäivä rakkaan kanssa Rovaniemellä
Lue lisää
Ystävänpäivällä 14.2. on pitkät perinteet. Kansainvälisestä tavasta poiketen suomalainen ystävänpäivä on yleisemmin ystävien muistamisen, ei vain rakastavaisten, juhlapäivä. Ota siis ystäväsi – tai koko kaveriporukka – mukaan, ja tsekkaa vinkit ystävänpäivän viettoon 14.2.2021 Rovaniemellä!
Tekeminen, Listat, Vinkit 08.02.2021 Ystävänpäivä Rovaniemellä – ystävien k...
Lue lisää
Nyt voit tilata Lapin herkkuja ja hemmottelua kotiovellesi Lapista Rovaniemeltä - Todellisille Lappifaneille! Listasimme Rovaniemen TOP verkkokaupat, hetkiin jolloin Lapin kaipuu yllättää.
Listat, Vinkit 02.02.2021 Lappi kotiovellesi – Rovaniemen verkkokaupat
Lue lisää
Luminen helmikuu Rovaniemellä kutsuu sinut pulkkailemaan, kelkkailemaan, liukulumikenkäilemään ja talvipyöräilemään.
Tekeminen, Listat, Vinkit 01.02.2021 Kuukauden löytönurkka: helmikuu
Lue lisää
Tiedätkö, mistä löytyy Rovaniemen talvikauden instagrammattavin ravintolaspotti ja coolein jääravintola? Entä oletko jo maistanut kaupungin parhaaksi tituleerattua Runebergin torttua – tai mehevintä poronpaistia? Listasimme Rovaniemen ravintolatarjonnan ajankohtaiset menovinkit: tsekkaa 10 paikallista helmeä, joita täytyy käydä testaamassa talvella 2021!
Tekeminen, Listat, Vinkit 29.01.2021 Rovaniemen Talven 2021 MUST Ravintolat
Lue lisää
”Tämän rakkauden ja elämyksen halusimme tarjota muillekin. Sydän täyttyy eikä löydä sanoja, joilla kuvata kuinka hiljaista kaikki on, kun matkaa näiden upeiden koirien kanssa lumisessa maastossa. Se tunne mikä koirien innosta välittyy, kun ne nauttivat vauhdista. Koirien yhteinen energia välittyy matkatessa ihmiseen, kun ne katsovat ohjastajaa silmiin - anna käsky haluan jo juosta.”  Paikallisten rakastama koiravaljakkoyrittäjä pariskunta kertoo oman tarinansa, kuinka koiravaljakkoelämä vei heidän sydämensä.
Ihmiset, Ilmiöt, Paikat 19.01.2021 Koiravaljakkoelämä vei sydämen
Lue lisää
Arctic Rally tuottaa tänä vuonna kattavat suorat TV-lähetykset verkkosivuillaan ja sosiaalisen median kanavissaan, joiden myötä pääset lumiseen rallitunnelmaan ja kuulemaan kuljettajien mietteitä koko kilpailun ajan.
Tekeminen, Vinkit 14.01.2021 Arctic Lapland Rally 2021 – Osallistu suoran TV-...
Lue lisää
Rovaniemellä Lapin pääkaupungissa vietät elämyksellisen talviloman keskellä arktista luontoa, lue vinkit ja ihastu lumiseen Rovaniemeen!
Tekeminen, Listat, Vinkit 11.01.2021 Top 10 talviaktiviteettia Rovaniemellä
Lue lisää
Parhaan talviloman perässä Rovaniemelle? Kuukauden löytönurkka vinkkaa instagrammattavimmat uutuudet, omatoimi-ideat lomallesi sekä lumivarmat kokemukset!
Tekeminen, Listat, Vinkit 04.01.2021 Kuukauden löytönurkka: Tammikuu
Lue lisää
Suomen Lappi on maailman parhaita paikkoja ihailla revontulia, ja ihmisille, jotka yrittävät niitä ikuistaa, tarjoaa Rovaniemi hyviä lokaatioita, maisemia sekä palveluita revontulien kuvaamiseen. Tässä blogisarjassa Juho Uutela, Juho Uurtamo ja Annika Uurtamo kertovat parhaat vinkkinsä revontulten metsästämiseen. 
Tekeminen, Listat, Ilmiöt, Vinkit 29.12.2020 Revontulten metsästäjät – Must vinkit 2/2
Lue lisää
Joulupukin videopuhelu on Joulupukin Kammarin ympärivuotinen tuote ja lämmin jutusteluhetki Joulupukin kanssa huolimatta siitä, missä päin maapalloa ollaan.
Ihmiset, Vinkit 12.12.2020 Joulupukki saapuu koteihin tänäkin vuonna
Lue lisää
Rovaniemi on kokouskohteena poikkeuksellisen monipuolinen, ja kokousten paketoinnissa vain mielikuvitus on rajana, kertoo Visit Rovaniemen Kokouspäällikkö Juhani Sallanmaa. Juhani Sallanmaa on toiminut kokousasiantuntijana jo kohta kaksi vuosikymmentä. Rovaniemen kokoustilavalikoimasta löytyy väljempiä suurten kokousten tiloja, joihin mahtuu hyvin kokoustamaan turvavälein, kuin myös erikoisempia pienempiä kokoustiloja, joissa kokous voidaan toteuttaa, vaikka porotarhalla tai kodassa avotulen loimussa.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 12.10.2020 TOP 8 Tapaa kokoustaa Rovaniemellä
Lue lisää
Ollero Eco Lodge on neljän sisaruksen pyörittämä ekologinen piilopaikka. Eco Lodge sijaitsee Rovaniemellä, ja paikkaa ovat muokanneet aika, rakkaus pohjoiseen luontoon ja halu kehittää piilopaikka, jossa ekologisuus mukaan lukien alkuperäisten materiaalien arvostaminen, näyttelevät suurta roolia. Arttu, Aaro, Anni ja Amalia ovat Olleron Eco Lodgen neljä sisarusta, jotka lähtivät pelottomasti toteuttamaan unelmaansa, omassa lapsuudenpaikassaan, jossa vietettiin onnellisesti kaikki lapsuuden viikonloput ja lomat.
Ilmiöt, Ihmiset 07.10.2020 Ekologinen piilopaikka 1/2
Lue lisää
Suomen Lappi on maailman parhaita paikkoja ihailla revontulia, ja ihmisille, jotka yrittävät niitä ikuistaa, tarjoaa Rovaniemi hyviä lokaatioita, maisemia sekä palveluita revontulien kuvaamiseen. Tämä blogisarja on tarina siitä, kuinka Juho Uutela, Juho Uurtamo ja Annika Uurtamo päätyivät revontulten metsästäjiksi, ja kuinka valokuvausretki- ja seikkailuyritys Beyond Arctic sai alkunsa.
Vinkit, Tekeminen, Listat, Ilmiöt 28.09.2020 Revontulten metsästäjät 1/2
Lue lisää
Tiedätkö jo, mistä löytyy Rovaniemen parhaimmat falafelit tai mehevin porkkanakakku? Oletko jo maistanut paikallista porosushia tai Yucan kuuluisia churroja? Listasimme Rovaniemen ravintolatarjonnan must-annokset - tsekkaa 10 paikallista helmeä, joita täytyy käydä maistamassa tänä syksynä!
Tekeminen, Listat, Ilmiöt, Vinkit 21.09.2020 Rovaniemen Syksyn 2020 MUST Ravintolat
Lue lisää
Revontulikausi käy kuumana Rovaniemellä: elo-syyskuun vaihteessa revontulia ihasteltiin taivaalla jopa 8 yötä peräkkäin. Haluatko tietää parhaimmat vinkit Instagram-tilisi räjäyttävän revontulikuvan ottamiseen? Ja haluatko löytää sen upeimman Revontulimajoituksen Lapista? Lue lisää!
Paikat, Vinkit, Listat, Ilmiöt 04.09.2020 Revontulimajoitukset kruunaavat Revontuli -työpaj...
Lue lisää
Lue vinkkimme Instagrammattavan roadtripin toteuttamiseen syksyllä 2020, ja koe Lapin luonto värikkäimmillään.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 10.08.2020 Instagrammattava Ruska-Roadtrip
Lue lisää
Lapin kesä on parhaimmillaan juuri nyt, yöt yhä valoisia ja hempeän vaaleanpunaisia. Majoitusten lakanat silkkisen pehmeät ja huumaava männyn sekä koivun tuoksu täyttää aistit aamukävelyllä. Tartu siihen elämäsi tärkeimpään, eli kumppanisi käteen ja tuo romantiikkaa tulvivalle matkalle Lappiin, Rovaniemelle, arktisten vesien äärelle. Poimimme jälleen Annen vinkit, lue ja löydä oma herkullinen suunnitelmasi lemmenlomaasi varten. Juuri nyt juna kulkee ja bussi vie. Voitte hurauttaa kaksin Rovaniemelle myös omalla autolla tai vuokrata kuumimman menopelin paikan päältä ja kerätä yhteisiä muistoja samalla ympäröivistä kohteista. 
Tekeminen, Listat, Vinkit 29.07.2020 Suunnitelmissa kesän lemmenloma
Lue lisää
Uniikkeja ravintoloita ja rentoja terasseja: tässä muutama paikallinen helmi, joita et halua missata.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 30.06.2020 Ruokamatkalle Rolloon: Kesän 2020 must-ravintolat...
Lue lisää
Kaipaatko Rovaniemeä? Rovaniemikin kaipaa sinua! Koska matkustaminen ei nyt ole suositeltavaa, halusimme tuoda kaupungin lähemmäksi sinua. Lue alta vinkkimme, kuinka voit nauttia Rovaniemestä omasta olohuoneestasi.
Paikat, Vinkit, Tekeminen, Listat 06.05.2020 Kuinka kokea Rovaniemi kotisohvalta
Lue lisää
Ihmiset ovat aina kertoneet tarinoita, nostattaakseen mielialoja ja pitääkseen uskoa yllä, sekä opettaakseen uudelle sukupolvelle rohkeudesta. Me uskomme, että nyt on aika kertoa inspiroivia tarinoita, tarinoita unelmista, joiden puolesta kannattaa taistella, ehkä jopa unelmista, jotka ovat nousseet tuhkasta.
Ihmiset, Ilmiöt, Paikat 24.03.2020 Rovaniemi on elävä todiste siitä, mihin yksi un...
Lue lisää
Ihmiset, Ilmiöt 18.03.2020 Pysy kotona – Älä hätäile – Tästäkin sel...
Lue lisää
Lapin kesä on jotain maagista ja kokemisen arvoista. Rovaniemellä pystyt yhdistämään mahtavasti luonnon rauhan ja kaupungin tarjoamat palvelut.
Tekeminen, Paikat, Vinkit 28.02.2020 Yötöntä yötä odotellessa
Lue lisää
Kourtney Kardashian vieraili kolmen lapsensa, ex-miehensä Scott Disickin ja tämän nykyisen puolison Sofia Richien kanssa Rovaniemellä viime huhtikuussa. Katsoimme jakson ja poimimme sieltä Kardashianien Rovaniemi-tärpit.
Ihmiset, Ilmiöt 07.10.2019 Kardashianien tv-sarjan jakso kuvattiin Rovaniemel...
Lue lisää
Revontulivalokuvaaja Alex Kuznetsovin työaika alkaa elokuussa, kun ensimmäiset revontulet ilmestyvät Rovaniemen taivaalle. Hän metsästää revontulia huhtikuulle asti kameransa kanssa.
Ihmiset, Ilmiöt 30.08.2019 Revontulikausi alkoi – Alex Kuznetsoville se...
Lue lisää
Kaksi vuorokautta, yksi kaupunki. Katso tästä parhaat vinkit pikaiseen kesälomamatkaan Rovaniemelle.
Listat, Vinkit 27.05.2019 Tiedossa vain pikavisiitti Rovaniemelle? Teimme si...
Lue lisää

Psst… Tilaa Rovaniemen matkailuvinkit sähköpostiisi niin saat parhaat vinkit ja edullisimmat tarjoukset!

Mitä haluat matkoiltasi eniten?