0
lue

Lasten kanssa reissuun Rovaniemelle – Seikkailu odottaa!

11.04.2022 Jenny Silvennoinen

Rovaniemellä on tilaa temmeltää ja Lapin taika tekee vaikutuksen niin isoihin kuin pieniin vierailijoihin. Asukkaita Rovaniemellä on 63 000 ja poroja huikeat 12 450, tonttujen tarkkaa lukumäärää on hieman vaikeampi arvioida. Lapin kesän outo valoilmiö on ympäri vuorokauden paistava aurinko. Yötön yö kestää Rovaniemellä virallisesti 6.6.-7.7, mutta yöt ovat valoisia myös ennen ja jälkeen tuon ajan.

 

TOP 10 syytä tulla Rovaniemelle tänä kesänä: 

 

 1. Helpot luontokohteet lähellä koko perheelle
 2. Ranuan Eläinpuisto
 3. Kulttuuripassin kokemukset: Arktikum, Korundi & Tiedekeskus Pilke
 4. Joulu keskellä kesää Joulupukin Pajakylässä
 5. Ounasvaaran Kesäkelkkarata
 6. Tallitontun Piha -kotileläinpiha
 7. Porot ja huskyt
 8. Perheillekin sopivat paikalliset ravintolat
 9. Seikkailupuisto Huima
 10. Angry Birds -puisto ja muut leikkipuistot sekä uimarannat

Polar Bear summer Ranua Lapland Finland Visit Rovaniemi and Ranua Wildlife Park

Vietä päivä Ranuan Eläinpuistossa

Ranuan Eläinpuisto on avoinna joka päivä ja se sijaitsee vain tunnin ajomatkan päässä Rovaniemeltä. Eläinpuistossa tapaat Suomen ainoat jääkarhut ja 50 muuta arktista ja pohjoista eläinlajia, yhteensä n. 200 eläinyksilöä. Eläimet asustavat tilavissa aitauksissa pohjoisen metsän keskellä, luonnollisessa ympäristössä.

Eläinten lisäksi Ranuan eläinpuistossa on kesällä: 

 • Tiger Park -seikkailupuisto
 • Farmi-aktiviteettipuisto
 • kotieläinpiha
 • miniautorata
 • Laavupaikkoja eväinten syöntiin
 • Ravintolat ja muut palvelut koko päivän retkelle
Osta liput Ranuan Eläinpuistoon suoraan verkkokaupasta

 

Ounaskoski camping in Rovaniemi, Lapland, Finland

Rovaniemi tarjoaa karavaanareille valinnanvaraa

Rovaniemen leirintäalueilla majoitut aina parhailla paikoilla. Valittavanasi on upeita jokimaisemia, paikkoja hyvien liikenneyhteyksien varrella, sekä majoittuminen kätevästi Ranuan Eläinpuiston naapurissa.

 • Ounaskoski Camping melkein kaupungin keskellä
 • Best Park Joulupukin Pajakylässä 4-tien läheisyydessä
 • Napapiirin Saarituvat Kemijoen rannalla omassa rauhassa
 • Ranua Zoo Camping eläinpuiston naapurissa Ranualla
Leiriydy Lapin parhaille paikoille

 

Angrybirds leikkipuisto Visit Rovaniemi Lapland Finland Käyntikohteet

Angry Birds Leikkipuisto

Puisto sijaitsee joen rannalla lähes kaupungin keskustassa. Angry Birds -puistoon ei ole pääsymaksua. Leikkipuistosta löydät köysiradan, liukumäkiä, keinuja ja kiipeilytelineitä, joista jokainen on Angry Birdsien inspiroima.

Angry Birds Puistossa sijaitsee myös koko perheen näytelmiä esittävä Konttisen Kesäteatteri, jonka kesän 2022 näytelmänä nähdään Prinsessa Ruusunen. Näytökset alkavat 24.6. ja jatkuvat elokuulle saakka.

Vieraile Angry Birds leikkipuistossa

 

Summer bobsledding in Ounasvaara ski centre in Rovaniemi, Lapland, Finland

Ounasvaaran hiihtokeskuksen kesän palvelut

Kesäkelkkarata
”Täällä on joka kesä käytävä!” Ounasvaaran suosittu kesäkelkkarata alkaa vaaran huipulta, josta aukeaa laskijalle upea maisema. Kesäkelkkarata on kaikille sopiva aktiviteetti, sillä rata on turvallinen ja vauhti on jokaisen itse säädeltävissä.

Maisemahissi
Tuolihissillä voi tehdä matkan yhteen suuntaan joko ylös- tai alaspäin, tai meno-paluu maisemakierroksen. Vinkki: keskikesän öinä matkailija on huipulla hieman lähempänä keskiyön aurinkoa. Ounasvaaralla voi myös tehdä patikkaretkiä esimerkiksi Juhannuskallion ja Tottorakan huipun välillä.
 
Bike Park

Ounasvaaran Bike Parkissa voi kesällä 2021 ajaa neljällä rakennetulla ja merkityllä alamäkiradalla, junnuille ja aloittelijoille löytyy oma Minipark ja pump track, joissa on hyvä harjoitella tasapainon hallintaa.

Löydä Ounasvaaran kesän palvelut

Napapiirin retkeilyalue Rovaniemi

Rovaniemen luontoreitit ja -kohteet ovat parhaita perheille

Rovaniemellä on upeita mahdollisuuksia päästä luonnon ihmeiden äärelle niin lähellä kaupunkia kuin kauempanakin. Hauska fakta on, että Rovaniemeltä löytyy lähes 100 vapaasti kaikkien käytettävissä olevaa laavua! Kaikki Rovaniemen luontokohteet on koottu yhteen palveluun www.etiainen.fi.

Koivusaaren luontopolku on yksi Rovaniemen suosituimmista luontopoluista ja erinomainen retkikohde kävelymatkan päässä Rovaniemen keskustasta. Koivusaaressa kesäänsä viettää myös lauma lampaita. Ota myös kiikarit mukaan, sillä saari on lintubongareiden must do!

Ounasvaaraa kutsutaan rovaniemeläisten olohuoneeksi ja siellä retkeilijä voi valita useista reittivaihtoehdoista. Perheen kanssa kannattaa valita esimerkiksi Ounasvaaran luontopolku, jonka pituus on 5 km ja matkan varrella sijaistee laavu ja komeat maisemat. Ounasvaaralle on helppo mennä keskustasta jopa kävellen.

Napapiirin retkeilyalueen pitkospuilla pääsette erämaan ja kuohuvien koskien ääreen. Retkeilyalueen lähtöpaikka sijaitsee noin puolen tunnin ajomatkan päässä Rovaniemen keskustasta pohjoiseen, 4-tien läheisyydessä.

Auttiköngäs on mielenkiintoinen ja historiallinen retkeilyalue vain vajaan tunnin matkan päässä Rovaniemeltä. Auttikönkäällä kiertävä luontopolku vie yli yhden Suomen hienoimman vesiputouksen, johdattaa pohjoisten aarniometsien rauhaan ja korkealle kalliolle katsomaan kauas taigametsän vihreyteen.

Hiidenkirnut sijaitsevat Rovaniemen kaupungin eteläpuolella Rautiosaaren kylässä. Sukulanrakan kallion rinteellä voit ihailla 14 hiidenkirnua, joista kolme on huomattavan syviä ja kuuluvat Suomen suurimpiin hiidenkirnuihin. Hiidenkirnut syntyivät n. 10 000 vuotta sitten sulavan mannerjään reunavyöhykkeessä.

Tutustu Rovaniemen luontoreitteihin

 

 

Lasten kanssa kulttuuri- ja aktiivilomalle Lapin kesäpääkaupunkiin Rovaniemelle

Lapin kesän valoisat yöt kutsuvat seikkailuun Rovaniemelle. Rovaniemi on Lapin monipuolisin kulttuurikaupunki ja Rovaniemen käyntikohteet soveltuvat koko perheelle. Kulttuurin ja oppimisen väliin kun lisätään hauskaa ja aktiivista tekemistä, niin kesän paras lomapäivä on valmis.

 

Rovaniemi on Lapin kulttuuripääkaupunki koko perheelle

Kulttuuripassi on lippu kolmeen Rovaniemen kiinnostavimpaan kulttuurikohteeseen:

 • Arktikumiin, joka on Arktinen tiedekeskus ja Lapin maakuntamuseo
 • Kulttuuritalo Korundissa sijaitsevaan Rovaniemen Taidemuseoon
 • Pohjoisista metsistä kertovaan Tiedekeskus Pilkkeeseen

Kulttuuripassi on voimassa 7 peräkkäistä päivää, joten kulttuuria voi ripotella lomapäiviin sopivina annoksina. Voit myös käydä kohteissa niin monta kertaa kuin haluat!

Hinnat: 
Perhelippu 50 € / perhe (2 aikuista + 2 lasta 7-15 v. Huom! alle 7v. lapset ilmaiseksi)

Osta koko perheen Kulttuuripassi Rovaniemelle

Huima – seikkailupuisto Ounasvaaralla

Ounasvaaralla sijaitsevasta Seikkailupuisto Huimasta löytyy sopivia haasteita jokaiselle 4-vuotiaista ylöspäin. Kaiken kaikkiaan ratoja on kymmenen erilaista helpommasta koko ajan haastavampaan. Santasportin läheisyydessä Ounasvaaralla sijaitsevan puiston puihin on rakennettu eritasoisia ratoja eri korkeuksille metristä jopa seitsemään metriin saakka. Puiden väleihin on kiinnitetty köysiä, puomeja, siltoja ja verkkoja, joiden avulla kiivetään ja tasapainoillaan puusta toiseen.

Huiman yhteydessä on myös minigolfrata!

Seikkailupäivä Huimassa

 

Girls at the beach in Rovaniemi Lapland Finland

Rovaniemen arktiset vedet ja lukuisat uimarannat kutsuvat polskimaan

Lapin kesän ympärivuorokautinen valo antaa runsaasti aikaa kesäaktiviteeteille ja houkuttelee nauttimaan arktisista vesistä. Tutustu Rovaniemen alueen uimarantoihin ja suunnittele vaikka kokonainen uimarantakierros Rovaniemen uimarannoista, sillä upeita hiekkarantoja löytyy ympäri Euroopan suurinta kaupunkia.

Valitse kesäpäivän uimaranta

Välineet vuokralle kesän puuhiin

Rovaniemellä välinevuokrausta on tarjolla koko perheelle. Voit varata varusteet lomaasi vaikka ennakkoon!

SUP-laudat Arctic Joylta
Pyörät, fatbiket ja sähköpyörät (osassa myös lasten kokoja) Roll Outdoorsilta, Lapin Safareilta, Arctic Circle Snowmobile Parkilta, Ounasvaaran Hiihtokeskuksesta, Safarticalta ja Santasportilta.
Kanootit Arctic Circle Snowmobile Parkilta ja Wild About Laplandilta
Teltat ja Tentsilet Lapin Safareilta
Retkeilyvarusteet Lapin Safareilta ja Beyond Arcticilta
Lastenkantorinkka ja pyöräkärry Lapin Safareilta ja Ounasvaaran Hiihtokeskuksesta
Frisbee-golf setit Santasportilta ja Ounasvaaran Hiihtokeskuksesta
Kamerakalusto Beyond Articilta

 

Amethyst Mine gate, Nordic Unique Travels, Rovaniemi

Päiväretkivinkit: Korouoma tai Pyhä-Luoston alue – molempiin Rovaniemeltä autolla vain 1,5 h

Pyhä-Luosto

Pyhä-Luoston alue käsittää kaksi hiihtokeskusta ja kylää, Pyhän ja Luoston, jotka sijaitsevat 20 minuutin ajomatkan päässä toisistaan. Rovaniemeltä alueelle pääsee kätevästi bussilla tai omalla autolla. Kylien välillä kulkeva tunturijono muodostaa Pyhä-Luoston kansallispuiston, jossa kulkee useita retkeilyreittejä.

Luoston puolella kannattaa suunnata Ametistikaivosvierailulle Lampivaaraan. Vierailu sisältää mielenkiintoista tietoa ametistista ja sen syntyhistoriasta sekä mahdollisuuden kaivaa oma ametisti onnenkiveksi.

Korouoma

Korouoman rotkolaakso on yksi eteläisen Lapin upeimmista luontokohteista ja sopiva päiväretkikohde Rovaniemellä lomaileville.  Korouoman alueella on rengasmainen päiväreitti Koronjää (5 km), joka sopii tottuneille perheretkeilijöille. Korouoman halki kulkee myös merkitty nauhamainen vaellusreitti. Korouoman koko kanjonimuodostelma on itsessään näkemisen arvoinen ja alueella on useita jylhiä kalliopahtoja.

Korojoki virtaa mutkitellen kanjonin pohjalla ja alueella on Kuulean päivätupa, Pajupuron autiotupa, 13 laavua ja tulentekopaikkaa, joissa voi valmistaa ruokaa perheen kanssa. Maisema rotkolaaksoon avautuu Koronjää-reitin varrelta Hannunkallion näköalapaikalta.

 

Cafe Bar 21 lasten kanssa Rovaniemi Lapland Finland

Syömään Rovaniemellä lasten kanssa

Rovaniemi on ehdottomasti kokoaan suurempi ravintolakaupunki! Perheenkin kanssa kannattaa suunnata uusien makujen äärelle paikallisomisteisiin ravintoloihin, joissa yrittäjät ja ruoka-ammattilaiset loihtivat lautaselle toinen toistaan maukkaampia herkkuja.

Perheille kivoja ravintoloita: 
Cafe & Bar 21 ja Taqueria Yuca, Rovakatu 21: Suolaiset ja maket vohvelit sekämeksikon maut
Cafe Rovaniemi, Rovakatu 26: Kaikki tuotteet gluteenittomia!
Ravintola Roka, Ainonkatu 3: Amerikka, Italia ja Meänperä samassa ravintolassa!
HIMO, Valtakatu 25: Sushia ja muita aasialaisia herkkuja!
Gustav Kitchen & Bar, Koskikatu 12: Isoisä Gustavin innoittamat maailman maut
Ravintola Valdemari, Jäämerentie 9: Isolla terassilla pizzaa ja burgeria rantapäivän lomassa!
Ravintola Nili, Valtakatu 20: The Lappi-ravintola Rovaniemellä
Kesärafla Sauna, Pallarintie 17: Saunaan ja käsintehdylle burgerille koko porukalla!
Rosso, Amarillo ja Frans&Cherie keskustassa.
Santa’s Pizza & Burger, Joulupukin Pajakylä: Perinteinen pikaruokapaikka Joulupukin naapurissa.
Three Elves Restaurant, Joulupukin Pajakylä: Tonttujen ravintola Napapiirillä.

Valitse ravintolat Lapin reissullenne

 

 

 

Joulu keskellä kesää

Rovaniemi on yksi ainoita paikkoja koko maailmassa, jossa joulun voi kokea vuoden jokaisena päivänä, myös keskellä kesää. Kesäinen päivä on oikein hyvä hetki käydä Joulupukin juttusilla pohtimassa vaikka lahja- ja kiltteysasioita. Joulupukin Pajakylä sisältää muutakin mukavaa tekemistä perheille!

 

The Official Hometown of Santa Claus Joulupukin Pajakylä Rovaniemi Visit Rovaniemi Lappi Roadtrip

 

Jos lapsilta kysytään, niin vierailu Joulupukin kotikaupunkiin ei ole mahdollinen ilman vierailua Joulupukin luona. Joulupukin Kammari sijaitsee Joulupukin Pajakylässä, Napapiirillä ja se on avoinna vuoden jokaisena päivänä. Vierailijat ovat sinne tervetulleita ilman sisäänpääsymaksua, mutta huomaathan, että yhteiskuva Joulupukin kanssa on maksullinen.

Ensimmäiset vieraat Joulupukki otti tonttuväkensä kanssa vastaan Napapiirillä vuonna 1992. Siitä lähtien Joulupukin Kammari on ollut avoinna joka päivä.

Joulupukin Pajakylä sijaitsee Napapiirin linjalla

Napapiiri on ikiajat ollut portti Lappiin, pohjoisimpaan osaan Suomea ja Eurooppaa. Samalla Napapiiri on toiminut porttina myös satujen ja tarinoiden ajattomaan maailmaan. Joulupukki on asunut Lapissa niin kauan kuin hän itse jaksaa muistaa, joten kun hän tonttujensa kanssa päätti rakentaa tapaamispaikan kaikille joulun sadun ystäville, sijainti Napapiirillä oli itsestään selvä.

Vieraile Joulupukin Kammarilla

 

Joulupukin Pajakyla elainystavat Santa Claus Village animal friends Elf´s farmyard Tallitontun piha

Joulupukin eläinystävät Tallitontun Kotieläinpihassa

Tallitontun Pihasta Joulupukin Pajakylästä löytyy monen monta eläinystävää ihasteltavaksi, mm. poroja, alpakoita, riikinkukkoja, lampaita, vuohi, kaneja, kanoja ja kukko.

Lisäksi tästä kohteesta löytyy 2 Lapin kotaa ja 2 nuotiopaikkaa, joissa voi nauttia omia eväitä tai ostaa makkaraa, juotavaa, jäätelöä sekä muita herkkuja.

Tutustu eläimiin Tallitontun Pihassa

 

Huskies at Arctic Circle Husky Park in Rovaniemi, Lapland, Finland

Husky Park – Vieraile huskytilalla ja leiki koirien kanssa

Tule seuraamaan Husky Parkin elämää Joulupukin Pajakylään! Voit ostaa huskypuistoon lipun, joka sisältää ohjatun kierroksen puiston ja koirien elämään sekä leikki- ja halihetken koirien kanssa. Husky Parkin koirat ovat aitoja siperianhuskeja.

Viileämpinä kesäpäivinä myös kesäkärryajelut mahdollisia lisämaksusta.

Varaa Husky Parkin Vierailu ja Huskyhali -ohjelma

 

reindeer farm visit Rovaniemi Lapland Finland

Tapaa Joulupukin porot 

Joulupukin porot on myös kesäaikaan tavattavissa Joulupukin Kammarin vieressä keskellä Joulupukin Pajakylää. Vierailulla pääset sisälle poroaitaukseen, jossa voi ruokkia ja silittää poroja. Yleensä paikalla on myös alkukesän pieni vasa ihasteltavana. Lisäksi voit ottaa kuvia porojen kanssa ja kysellä oppaalta poroista ja poronhoidosta.

Tapaa Joulupukin porot

 

Könkäiden polku Rovaniemi Lapland Finland

Perheellä retkelle Joulupukin metsään ja Napapiirin retkeilyalueelle

Joulupukin Metsä
Joulupukin metsän luontopolkua pitkin pääsee Joulupukin Pajakylästä Joulupukin metsään. Reitti alkaa pitkostetulla aapasuo-osuudella, jonka jälkeen tulee räme- ja korpiosuus. Tämän jälkeen jatketaan sorastettua polkua kuivahkolla kangasmaalla. Joulupukin metsä on tuhansista kuusipuista istutettu, aidattu metsäalue, jossa jokaisella puulla on puun istuttajan nimi, syntymäaika ja istutuspäivä.

Napapiirin retkeilyalue 
Napapiirin retkeilyalueella voi valita mieleisensä monen pituisesta hyvin merkitystä reitistä. Esteetön polku vie turvallisesti komealle koskireitille ja lähilaavulle makkaranpaistoon vaikka lastenvaunujenkin kanssa. Pidemmälle mielivä voi suunnata avarien aapasoiden reitille tai metsän siimekseen Sortovaaraan.

Napapiirin retkeilyalue

 

Drive-In, Santas Pizza and Burger, Rovaniemi, Lapland, Finland

Santa´s Pizza & Burger

Joulupukin naapurista löytyy myös perheiden suosikki, perinteinen pikaruokaravintola. Santa’s Pizza & Burgerin valikoimasta löydät herkulliset pizzat ja omalla reseptiikalla valmistetut hampurilaiset. Lounasaikaan klo 11-15 tarjolla pizzabuffet.
Ruokaa saa myös mukaan autokaistan kautta.

Koko perheelle maistuvaa murkinaa Pajakylässä

Nuku hyvin Joulupukin Lomakylässä!

Joulupukin Lomakylän punaiset mökit majoittavat perheesi Joulupukin naapuriin. Lapsiperheet on otettu lomakylässä erityisen hyvin huomioon, ja perheiden viihtyvyys onkin tässä kohteessa sydämenasia.

Joulupukin Lomakylän sivuille

 

 

Olethan jo tulossa, seikkailu odottaa!

Rovaniemen elämykset odottavat keskiyön auringon alla!

Terveisin,
Visit Rovaniemen tiimi

Selaa Rovaniemen kesän aktiviteetteja:

KESÄILTA KEMIJOELLA, Rovaniemi Palvelun tarjoaa Lapland Safaris AC Ltd
Alkaen 232,00 EUR
Varaa
KESÄILTA KEMIJOELLA, Rovaniemi

Yöttömän yön veneristeily ja iltapala saaressa

Alkaen 232,00 EUR
Varaa
HYVINVOINTIA LAPIN LUONNOSTA, Rovaniemi Palvelun tarjoaa Lapland Safaris AC Ltd
Alkaen 186,00 EUR
Varaa
HYVINVOINTIA LAPIN LUONNOSTA, Rovaniemi

Tie suomalaisen sieluun käy luonnon kautta

Alkaen 186,00 EUR
Varaa
RISTEILY KOTISAAREEN, Rovaniemi Palvelun tarjoaa Lapland Safaris AC Ltd
Alkaen 156,00 EUR
Varaa
RISTEILY KOTISAAREEN, Rovaniemi

Iltapäiväristeily jokimaisemissa, jossa tarinat ja historia luovat oman arvokkaan lisänsä

Alkaen 156,00 EUR
Varaa
Kanoottiretki Villit vesistöt Palvelun tarjoaa Lapland Welcome Ltd
Alkaen 116,62 EUR
Varaa
Kanoottiretki Villit vesistöt

Näe ja koe villit vesistöt! Vietä upea päivä helpolla neljän tunnin kanoottiretkellämme!

Alkaen 116,62 EUR
Varaa
Finnair lisää lentoja Rovaniemelle, Lappi kiinnostaa eikä ihme, Ruska heräilee jo ja revontulia voi havaita elokuun lopusta alkaen, ja paikallisten mukaan syys-lokakuu on revontulten kulta-aikaa.
Tekeminen, Listat, Ihmiset, Ilmiöt, Paikat, Vinkit 11.09.2023 Rovaniemen Ruska ja Revontulet
Lue lisää
Sattuiko Rovaniemen reissulle sadepäivä? Lue 10 vinkkiämme mielenkiintoisista käyntikohteista, joissa viihdyt säällä kuin säällä.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 11.09.2023 Sadepäivän menovinkit Rovaniemelle
Lue lisää
Rovaniemi on Joulupukin virallinen kotikaupunki ja Joulupukin Pajakylässä voit majoittua, kokea kulinaristisia elämyksiä ja nauttia jouluntaiasta sekä pohjoisen elämyksistä ympäri vuoden. Napapiirillä sijaitsevassa kylässä on hotelleja, mökkejä, paikallisia herkkuja tarjoavia ravintoloita ja kahviloita, sekä putiikkeja, joista voi ostaa suomalaista designia ja käsitöitä.
Listat, Paikat, Vinkit, Tekeminen 15.05.2023 Joulupukin Pajakylä kesällä
Lue lisää
Rovaniemen alueella on yli sata laavua ja useita luonnonkauniita päiväretkikohteita. Katso tästä lista helposti saavutettavista retkeilykohteista.
Tekeminen, Paikat 15.05.2023 Haussa päiväretkikohde Rovaniemeltä? Katso list...
Lue lisää
Ounasjoen suisto on Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen luontokohde kaupungin keskustan kupeessa. Siellä voi nauttia luonnosta tai harrastaa vesillä.
Ilmiöt, Paikat 15.05.2023 Tutustu Ounasjoen helmiin – Rovaniemen jokisuist...
Lue lisää
Miltä kuulostaisi ylittää napapiiri golfaten? Entäpä kesäyön SUP-lautailut Ounasjokisuistossa omaa hiekkarantaa etsien? Oletko aina haaveillut vaelluksesta tuntureille joogaamaan? Pyöräile vaaramaisemissa, virkistäydy Santasportin kylpylässä ja ruokaile maailmanluokan ravintoloissa sekä majoitu palkituissa erikoismajoituksissa! Lappi odottaa ja seikkailu alkaa Rovaniemeltä!
Tekeminen, Listat, Vinkit 15.05.2023 Lapin seikkailu alkaa Rovaniemeltä
Lue lisää
Rovaniemen terassit kuplivat rentoa paikalliselämää läpi valoisan Lapin kesän. Listasimme Lapin kesäpääkaupungin kuumimmat terassit jotta voit valita suosikkisi ja suunnata kesäterassille, keskiyön auringon alle.
Paikat, Vinkit, Uncategorized 15.05.2023 Rovaniemen kesäterassit
Lue lisää
The nightless nights of midsummer and the dancing Northern Lights of autumn provide an incredible backdrop for your bike ride that will surely be memorable. Experience Rovaniemi and the exotic beauty of Lapland on a mountain bike – adventure awaits!
Uncategorized 09.05.2023 Maastopyöräilyä Rovaniemellä keskiyön auringo...
Lue lisää
Lasten kanssa Lappiin? Lapin pääkaupunki Rovaniemi tarjoaa hiihtolomaviikoilla menoa ja meininkiä koko perheelle. Nappaa vinkit koko perheen hiihtolomareissulle tästä!
Listat, Paikat, Vinkit, Tekeminen 01.03.2023 Perheen kanssa hiihtolomalla Rovaniemellä
Lue lisää
Tutustu saamelaisuuteen Arktikumissa tai Korundissa näyttelyiden kautta
Vinkit, Ihmiset, Ilmiöt 05.02.2023 Hyvää saamelaisten kansallispäivää!
Lue lisää
Ralli, karting, kiipeily, pyöräily, uinti ja metsäretki voidaan viedä uudelle tasolle, jos niihin lisätään arktiset olosuhteet
Tekeminen, Vinkit 13.01.2023 Jäätävän jännittäviä hetkiä Lapin arktises...
Lue lisää
Rovaniemi on Joulupukin virallinen kotikaupunki ja Joulupukin Pajakylässä voit majoittua, kokea kulinaristisia elämyksiä ja nauttia jouluntaiasta sekä pohjoisen elämyksistä ympäri vuoden. Napapiirillä sijaitsevassa kylässä on hotelleja, mökkejä, igluja, paikallisia herkkuja tarjoavia ravintoloita ja kahviloita, sekä putiikkeja, joista voi ostaa suomalaista designia ja käsitöitä.
Listat, Paikat, Vinkit, Tekeminen 12.12.2022 Joulupukin Pajakylä – täynnä taikaa ja tu...
Lue lisää
Rovaniemen talvi tarjoaa yllätyksiä, sillä täällä yövyt lumihotellissa, saunot jääsaunassa ja luistelet keskelle metsää taiotussa luistelupuistossa.
Listat, Vinkit, Uncategorized 01.12.2022 Koe lumi ja jää Rovaniemellä
Lue lisää
Porojen näkeminen ilahduttaa sekä aikuisia että lapsia. Luettuasi tämän löydät varmasti poroja Rovaniemeltä - niitä löytyy jopa kaupungin keskustasta.
Listat, Vinkit 28.11.2022 Rovaniemi, porojen kaupunki – näe poroja yllät...
Lue lisää
Löydä päiväretkikohde Rovaniemen alueelta. Katso tästä lista helposti saavutettavista retkeilykohteista.
Tekeminen, Paikat 11.10.2022 Rovaniemi houkuttelee päiväretkikohteillaan
Lue lisää
Seikkailuloma vai lemmenloma keskiyön auringon alle? Lapin Roadtrip kavereiden kanssa vai koko perheen puuhaloma? Lue vinkkimme täydelliseen Lapin Lomaan juuri sinulle: Suuntaa kesälomalla Lappiin! Rovaniemi on hyvä starttipaikka Lapin roadtripille, ja myös mainio tukikohta alueen monipuolisille päiväretkikohteille.
Tekeminen, Listat, Ihmiset, Ilmiöt, Paikat, Vinkit 22.04.2022 Ihanaa Lapin kesä lähestyy – Rovaniemi kes...
Lue lisää
Rovaniemellä on tilaa temmeltää ja Lapin taika tekee vaikutuksen niin isoihin kuin pieniin vierailijoihin. Asukkaita Rovaniemellä on 63 000 ja poroja huikeat 12 450, tonttujen tarkkaa lukumäärää on hieman vaikeampi arvioida. Lapin kesän outo valoilmiö on ympäri vuorokauden paistava aurinko. Yötön yö kestää Rovaniemellä virallisesti 6.6.-7.7, mutta yöt ovat valoisia myös ennen ja jälkeen tuon ajan.
Tekeminen, Listat, Vinkit 11.04.2022 Lasten kanssa reissuun Rovaniemelle – Seikka...
Lue lisää
Rovaniemi on ehkä Suomen yllättävin kesäkaupunki, ja ainakin varmasti Suomen yllättävin ruokamekka. Olemme koonneet sulle ideoita Rollon reissuun kavereitten kanssa tänä kesänä. Rovaniemellä yöt ovat valoisia toukokuun lopusta elokuun alkuun, aikaa on kellon ympäri kesäaktiviteeteille kuten jokiveneristeilyille, SUP-lautailulle , vaellusretkille ja vaikkapa joogalle.
Listat, Vinkit, Tekeminen 06.04.2022 Ota kaverit mukaan ja tule Rovaniemelle – po...
Lue lisää
Rovaniemellä tunnelma ja palvelujen laatu yllättävät. Rovaniemeä on kuvailtu jopa pohjolan Berliiniksi ja se nyt ainakin on varmaa, että Rovaniemi on Suomen yllättävin ruokamatkailukohde. Lapin pääkaupunki on kompakti ja lähestyttävä, täällä jokainen saa olla mitä on. Täällä kävijä saa vain olla - tai sitten tehdä niin paljon kuin vain ympärivuorokautisessa valossa ehtii. On vain yksi pakko - nauttia valosta, kesästä ja elämästä!
Vinkit, Tekeminen, Listat 06.04.2022 Luksusta Lapin Pääkaupungissa
Lue lisää
Ylittäkää Napapiiri ja ottakaa vaikkapa Joulu uusiksi keväthangilla! Rovaniemen mukavat majoitukset ja palvelut koko perheelle keskustassa ja Ounasvaaran ulkoilu- ja laskettelu- sekä hiihtomahdollisuuksien lähellä odottavat teitä lomailemaan. Lumisten vaarojen ympäröimästä Lapin pääkaupungista löytyy paitsi Joulupukki, niin myös talviaktiviteetteja, lapsiperheiden suosimia ostospaikkoja ja reilun tunnin päässä Rovaniemeltä löytyy myös seikkailujen Ranua, missä tapaatte suloiset pohjoisen eläinystävät!
Listat, Paikat, Vinkit, Uncategorized 04.03.2022 Satumainen Rovaniemen talviloma lasten kanssa
Lue lisää
Rovaniemi rentouttaa ja hemmottelee. Lapin pääkaupunki Rovaniemi on ripaus luksusta arkeen. Lumihotellit, iglumajoitukset ja laadukkaat hotellit takaavat mielen tyyneyden. Arktinen kaupunki ja luonto yhdistyvät rennoksi lomaksi. Ihastukaa Rovaniemen Teatterin tarjontaan ja rentoutukaa hyvien palveluiden äärellä. Arktinen Lapin pääkaupunki Revontulilla ja laadukkailla majoituksilla jättää jäljen kauneudellaan. Rovaniemellä Revontulet loimuavat Lapin taivaalla noin 150 yönä vuodessa.
Tekeminen, Listat, Vinkit, Uncategorized 04.03.2022 Ripaus luksusta arkeen – Lemmenloma Rovaniem...
Lue lisää
Rovaniemi sijaitsee Napapiirillä Suomen Lapissa, ja on talvisin luminen keidas täynnä toimintaa, ja rentoa, aitoa paikallista elämää. Nappaa ideat talteen ja koe Lappi kavereiden kesken.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 04.03.2022 Kavereiden kanssa Lappiin, Rovaniemelle
Lue lisää
Tiedätkö, mistä löytyy Rovaniemen talvikauden instagrammattavin ravintola tai coolein käyntikohde oluen ystäville? Tiesitkö, että Rovaniemellä voit nauttia illallista jääravintolassa? Listasimme Rovaniemen ravintolatarjonnan ajankohtaiset menovinkit: tsekkaa 10 paikallista helmeä, joita täytyy käydä testaamassa talvella 2022!
Tekeminen, Listat, Vinkit 01.02.2022 Rovaniemen Talven 2022 MUST Ravintolat
Lue lisää
Onko suunnitelmissa loma Lappiin? Lapin hiihtokelit ja kevään kantohanget odottavat ja Rovaniemeltä löydät hiihtokeskuksen Lapin pääkaupungin tuntumasta. Lumisten puiden reunustamien talviretkeilyreittien lisäksi, Lapin pääkaupunki tarjoaa Lapin laajimman valikoiman erikoismajoituksia sekä lisäksi laadukkaita ravintoloita ja ostosmahdollisuuksia.
Tekeminen, Vinkit 01.02.2022 Rovaniemen talven lomavinkit
Lue lisää
Mitähän Joulupukki haluaa meille tänä vuonna kertoa ja mistä joulussa oikeastaan onkaan kyse? Taianomainen matka Joulupukin kotikaupunkiin Rovaniemelle.
Vinkit 20.12.2021 Liity seuraamme kotisohvalta kun Joulupukki Matkaa...
Lue lisää
On taianomaista ja kaunista, kuinka Joulupukin kirjeet löytävät perille napapiirille, Joulupukin pääpostiin, vaikka osoitteeksi olisi kirjoitettu vain "Joulupukki", sanoo Joulupukin pääpostitonttu Katja. Vaikka Joulupukin kirjeet olisi osoitettu pohjoisnavalle, tuntevat postikonttorit kautta maailman jo että Joulupukin virallinen kotikaupunki on Rovaniemellä napapiirillä.
Ilmiöt, Paikat, Ihmiset 12.12.2021 Joulupukki on yhteydessä maailmaan kirjeiden kaut...
Lue lisää
Joulupukin virallisena kotikaupunkina tunnettu Rovaniemi on myös lappilaisen kekseliäisyyden ja innovaatioiden koti. Tiesitkö, että Rovaniemellä voit syödä illallista Iglussa keskellä kaupunkia, matkustaa makumatkalle maailman ympäri paikallisten ravintoloiden kautta, shoppailla kaunista kierrätystä ja vastuullista muotia, kokea taidetta á la carte -konseptin muodossa ja vaikuttaa ilmastonmuutokseen lounasvalinnallasi.
Listat, Vinkit, sustainability 08.12.2021 Rovaniemi tarjoaa uutuuksia ja erikoisuuksia
Lue lisää
Ounasvaara on kuuluisa ympärivuotinen urheilukeidas Rovaniemen keskustan tuntumassa. Ounasvaaralta löydät merkityt ja huolletut reitistöt, hiihtoladut, näköalapaikat ja laavut. Talvella Ounasvaaran Hiihtokeskus on upea kohde lasketteluun, hiihtoon ja lumikenkäilyyn. Kesällä kesäkelkkarata hurmaa vauhdillaan ja talven reitit palvelevat maastopyöräilijöitä ja vaeltajia. Täältä löydät SantaSport -urheilukeskuksen hyvinvointi, urheilu ja virkistäytymispalveluin.
Paikat, Vinkit 20.11.2021 Ounasvaara – Rovaniemen ympärivuotinen urhe...
Lue lisää
Tsekkaa Rovaniemen TOP 10 instagrammattavimmat kohteet talvilomalle 2021! Rovaniemi sijaitsee jylhien vaaramaisemien sylissä jokilaaksossa, täältä alkaa arktinen luonto. Rovaniemellä lumi on kameran ulottuvilla joka puolella, alta löydät vinkkimme TOP 10 instagrammattavista kohteista Rovaniemellä.
Listat, Paikat, Vinkit 01.11.2021 Instagrammaajan Lumiloman TOP 10 Lapissa Rovanieme...
Lue lisää
Visuaalisesti kaunis ja toimiva Väki kutsuu oikeasti tutustumaan rauhassa ja antaa toki myös luvan sännätä suoraan suorituspaikoille. Lajeina kiipeily ja jooga tukevat toisiaan ja hyvinvointia. Väen tavoitteena on tukee sinua kehittäessäsi niin fyysistä kuin henkistä itsesi hallintaa ja tasapainoa. ”Samalla kehitymme mekin. Väki on yhtä kuin me kaikki – yhdessä ja yksilöinä”.
Tekeminen, Paikat, Vinkit 26.10.2021 Väki – Uusi Kiipeily- ja joogakeskus Rovaniemel...
Lue lisää
Matkabloggaaja-toimittaja Sanna Wallenius kertoo, mikä saa intohimoisen Rovaniemen-kävijän palaamaan Lapin pääkaupunkiin yhä uudelleen. Wallenius on toiminut toimittajana jo huikeat 26 vuotta ja omaa matkablogiaan hän on kirjoittanut jo seitsemän vuoden ajan. Tarinoita matkablogissa on paitsi Suomesta niin myös Euroopasta, USAsta ja Aasiasta. Lue alta mitä Wallenius vinkkaa Rovaniemeltä!
Tekeminen, Listat, Vinkit 03.10.2021 TOP 10 syytä rakastua Rovaniemeen
Lue lisää
Lapin Road tripin suunnittelu tai ostaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa. Suunnittelutyökalun avulla suunnittelet ja kokoat unelmiesi Lapin Road tripin helposti verkossa.
Tekeminen, Paikat, Vinkit 02.07.2021 Lappi Road Tripit – Suunnittele ja osta
Lue lisää
Mitä tehdä Rovaniemellä toukokuussa? Kuukauden löytönurkka vinkkaa Rovaniemen uutuudet, omatoimi-ideat sekä  muut huikean hauskat kokemukset!
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 05.05.2021 Kuukauden löytönurkka: Toukokuu
Lue lisää
Mitä tehdä Rovaniemellä huhtikuussa? Kuukauden löytönurkka vinkkaa Rovaniemen uutuudet, omatoimi-ideat sekä  muut huikean hauskat kokemukset!
Tekeminen, Listat, Vinkit 14.04.2021 Kuukauden löytönurkka: Huhtikuu
Lue lisää
Kohteena maailma -Blogin Rami löysi Rovaniemeltä piilotetun aarteen. Nimittäin Ounasvaaran hiihtokeskuksen, jota Rami kutsuukin blogissaan Lapin piilotetuksi helmeksi, jota eteläsuomalaiset eivät ole vielä löytäneet talvilomakohteeksi. Ounasvaaran etuna muihin Lapin talvilomakohteisiin verrattuna on Ramin mukaan sen sijainti Lapin eteläisimpänä hiihtokeskuksena sekä Rovaniemen ravintolakulttuurin korkea taso. Ounasvaaran hiihtokeskus sopiikin hyvin kohteeksi aktiivilomailijoille, jotka haluavat erinomaisten ulkoilumaastojen lisäksi saada elävän kaupungin palvelut käden ulottuville.
Tekeminen, Paikat, Vinkit, Uncategorized 08.04.2021 Kohteena maailma: Talviloma Rovaniemellä – ...
Lue lisää
Suomi nimettiin neljättä kertaa maailman onnellisimmaksi maaksi. Mutta mikä tekee Rovaniemestä maailman parhaan paikan asua Kaisa Sirénille? Paikalliset rovaniemeläiset tuntevat Kaisa Sirénin taitavana lehtikuvaajana ja tapahtumatalo Villa Vinkkelin omistajana. Mutta miten taiteilija alun perin päätyi Lappiin ja mistä hän ammentaa inspiraationsa, sekä millaiset arvot näkyvät taiteilijan arjessa? Lue myös ammattivalokuvaajan kuvausvinkit Rovaniemeltä.
Ihmiset, Paikat, Vinkit 02.04.2021 Taiteilijan Talo – Kaisa Sirén: ”Rovaniem...
Lue lisää
Helsinkiläiset Kimmo Ketola ja Sami Riekki ovat löytäneet korona-ajan matkakuumeeseen lääkkeen Lapin arktisesta pääkaupungista Rovaniemeltä. - Olemme niin myytyjä Rovaniemen tunnelmalle, että olemme päättäneet jatkossa tulla sinne joka talvi viettämään ainakin yhden viikonlopun. Meillä on vielä monta kiinnostavaa hotellia, eksoottista majapaikkaa ja laadukasta ravintolaa testattavana, Sami paljastaa.
Ihmiset, Ilmiöt 02.04.2021 Maailmanmatkaajat Sami ja Kimmo löysivät Rovanie...
Lue lisää
Arktiseen pääkaupunkiin ja Pohjoisen elämänmenoon on helppo ihastua. Pohjoinen inspiroi, eheyttää ja hellii etätyöntekijää. Rovaniemellä yhteys luontoon löytyy majapaikan ovelta, asuitpa kaupungin keskustassa tai lähiympäristössä. Rovaniemen hyvät yhteydet, ympäröivä luonto ja keskeinen sijainti Lapissa sekä kattava palveluntarjonta tekevät Rovaniemestä täydellisen etätyökohteen.
Paikat, Vinkit 30.03.2021 Rovaniemi houkuttelee etätyöntekijöitä ympär...
Lue lisää
Rennoin, rohkein ja runsain kesän ravintolatarjonta! Rovaniemen ravintolaskene ei totisesti ole mikään vaatimaton kattaus, vaan eittämättä Suomen kuumin! Lapin pääkaupunki tarjoaa uniikkien ravintoloiden ja rentojen kesäterassien lisäksi sekä paikallisia erikoisuuksia että maailman ruokakujien makuja. Kesäpääkaupungista Rovaniemeltä löytyy lisäksi kesäisin yli 1000 terassipaikkaa – mikä on yli tuplasti enemmän kuin Helsingin suurterassilla.
Paikat, Vinkit, Tekeminen, Listat 11.03.2021 Rovaniemi on Suomen yllättävin ravintolakaupunki
Lue lisää
Ruoan ulosmyyntiin asiakkaille on panostettu Rovaniemellä kovasti, ja ajan henkeen Takeaway vaihtoehdon tarjoavat jo useat ravintolat. Vaikka ravintola-alaa koetellaan hallituksen eduskunnalle antamalla esityksellä ravintoloiden sulkemisesta asiakkailta väliaikaisesti kolmeksi viikoksi, niin Rovaniemellä huippu ravintolatarjonnasta voidaan nauttia yhä Takeawayn muodossa. 
Listat, Paikat 08.03.2021 Rovaniemellä huikea Takeaway ravintola- ja lounas...
Lue lisää
Rovaniemen talvi kylpee revontulten loimussa. Maaliskuu on juuri alkanut ja silti tälle kuulle ollaan nautittu jo useana yönä smaragdin sävyisistä yötaivaista. Pohjoisen ihmisillä on monenlaisia uskomuksia taivaallisiin revontuliin liittyen.
Listat, Ihmiset, Ilmiöt, Paikat, Vinkit 06.03.2021 Rovaniemen sosiaalinen media loistaa revontulista ...
Lue lisää
Parhaan talviloman perässä Rovaniemelle? Kuukauden löytönurkka vinkkaa hauskimmat uutuudet, omatoimi-ideat sekä lumivarmat kokemukset!
Tekeminen, Listat, Vinkit 05.03.2021 Kuukauden löytönurkka: Maaliskuu
Lue lisää
Voitanee sanoa, että kaikki ihastuivat Suomeen viime viikolla, summaa WRC2 -luokan voittaja Esapekka Lappi. "Kuka ei rakastaisi tällaista tapahtumaa? Meillä on täydelliset tiet, pakkaskelit, hyvä jää ja sininen taivas. Tämän takia sitä rallia ajetaan!"
Paikat, Ihmiset, Ilmiöt 04.03.2021 Rovaniemen MM Rallin kohokohdat – ”Tä...
Lue lisää
Historiaa kirjoitettiin, Rovaniemi houkutteli Rallin MM-Sarjan tähtikaartin kaikkien aikojen ensimmäiseen Arctic Rally Finland Powered by CapitalBox -kisaan, ja Lapissa nähtiinkin rallimaailman huippunimiä. Lue kuljettajien kommentit aina Shakedownista Wolf Power Stagelle asti. Kokosimme kisan kulkua, kuljettajien kommentteja sekä olosuhteita, koko kisan ajalta.
Ilmiöt 26.02.2021 Arctic Rally Finland Kuljettajien kommentit ja olo...
Lue lisää
Kaikkien aikojen ensimmäinen Arctic Rally Finland Powered by CapitalBox ajetaan Rovaniemellä nyt viikonloppuna 26. – 28.2. Rovaniemen lumiset maisemat näyttelevät nyt suurta roolia MM-sarjan kovavauhtisessa toiminnassa lumella ja jäällä. Kisa ajetaan koronaturvallisesti ilman yleisöä, joten paras tapa virittäytyä rallitunnelmaan löytyy kotikatsomoista. Tämä juttu esittelee paitsi rallitiimit niin myös viikonlopun aikataulun ja tavat seurata rallia viikonlopun aikana! 
Ilmiöt 25.02.2021 Tutustu Tiimeihin ja aikatauluun – Kaikki mi...
Lue lisää
Rovaniemeläisen Puhakka-Keskinivan perheessä rallit ovat olleet lähes jokapäiväistä leipää ja sirkushuvia siitä saakka, kun Tarja-äiti ja Jussi-isä hurahtivat Tunturirallin tunnelmasta 1980-luvun lopulla. Tänä päivänä rallien talkoohommissa häärivät myös perheen kaksikymppiset Katriina-tytär ja Olli-poika. Kolmas rallisukupolvikin on jo varttumassa.
Ihmiset, Ilmiöt 24.02.2021 MM-Rallin yhteishenkeä: mukana on huikeat 600 tal...
Lue lisää
Suunnittelemassa hiihtolomaa Rovaniemelle, mutta majapaikka vielä mietinnässä? Tsekkaa hiihtolomien kampanjatarjoukset ja varaa lumiloma Lapin pääkaupungista.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 16.02.2021 Hiihtoloman kiinnostavimmat majoitustarjoukset Rov...
Lue lisää
Lapin pääkaupunki Rovaniemi tarjoaa mainiot puitteet hiihtoloman viettoon. Monipuolinen ravintolatarjonta, uniikit majoituskohteet ja Lapin laajin ohjelmapalvelutarjonta takaavat sen, että lomalla löytyy jokaiselle jotakin. Tsekkaa tärpit lumiloman viettoon ja lumoudu Lapista!
Tekeminen, Listat, Vinkit 09.02.2021 Hiihtoloma odottaa Rovaniemellä
Lue lisää
Maailmalla ystävänpäivä, eli Valentine’s Day, on lähinnä rakastavaisten päivä. Suomessa päivä on enemmänkin ystävien muistamisen päivä, mutta luonnollisesti myös pariskuntien romanttinen merkkipäivä. Mikäli pohdit mitä tehdä puolison kanssa ystävänpäivänä 14.2.2021 Rovaniemellä – kerää ideat tästä!
Vinkit, Tekeminen, Listat 08.02.2021 Ystävänpäivä rakkaan kanssa Rovaniemellä
Lue lisää
Ystävänpäivällä 14.2. on pitkät perinteet. Kansainvälisestä tavasta poiketen suomalainen ystävänpäivä on yleisemmin ystävien muistamisen, ei vain rakastavaisten, juhlapäivä. Ota siis ystäväsi – tai koko kaveriporukka – mukaan, ja tsekkaa vinkit ystävänpäivän viettoon 14.2.2021 Rovaniemellä!
Vinkit, Tekeminen, Listat 08.02.2021 Ystävänpäivä Rovaniemellä – ystävien k...
Lue lisää
Nyt voit tilata Lapin herkkuja ja hemmottelua kotiovellesi Lapista Rovaniemeltä - Todellisille Lappifaneille! Listasimme Rovaniemen TOP verkkokaupat, hetkiin jolloin Lapin kaipuu yllättää.
Listat, Vinkit 02.02.2021 Lappi kotiovellesi – Rovaniemen verkkokaupat
Lue lisää
Luminen helmikuu Rovaniemellä kutsuu sinut pulkkailemaan, kelkkailemaan, liukulumikenkäilemään ja talvipyöräilemään.
Vinkit, Tekeminen, Listat 01.02.2021 Kuukauden löytönurkka: helmikuu
Lue lisää
Tiedätkö, mistä löytyy Rovaniemen talvikauden instagrammattavin ravintolaspotti ja coolein jääravintola? Entä oletko jo maistanut kaupungin parhaaksi tituleerattua Runebergin torttua – tai mehevintä poronpaistia? Listasimme Rovaniemen ravintolatarjonnan ajankohtaiset menovinkit: tsekkaa 10 paikallista helmeä, joita täytyy käydä testaamassa talvella 2021!
Tekeminen, Listat, Vinkit 29.01.2021 Rovaniemen Talven 2021 MUST Ravintolat
Lue lisää
”Tämän rakkauden ja elämyksen halusimme tarjota muillekin. Sydän täyttyy eikä löydä sanoja, joilla kuvata kuinka hiljaista kaikki on, kun matkaa näiden upeiden koirien kanssa lumisessa maastossa. Se tunne mikä koirien innosta välittyy, kun ne nauttivat vauhdista. Koirien yhteinen energia välittyy matkatessa ihmiseen, kun ne katsovat ohjastajaa silmiin - anna käsky haluan jo juosta.”  Paikallisten rakastama koiravaljakkoyrittäjä pariskunta kertoo oman tarinansa, kuinka koiravaljakkoelämä vei heidän sydämensä.
Ihmiset, Ilmiöt, Paikat 19.01.2021 Koiravaljakkoelämä vei sydämen
Lue lisää
Arctic Rally tuottaa tänä vuonna kattavat suorat TV-lähetykset verkkosivuillaan ja sosiaalisen median kanavissaan, joiden myötä pääset lumiseen rallitunnelmaan ja kuulemaan kuljettajien mietteitä koko kilpailun ajan.
Tekeminen, Vinkit 14.01.2021 Arctic Lapland Rally 2021 – Osallistu suoran TV-...
Lue lisää
Rovaniemellä Lapin pääkaupungissa vietät elämyksellisen talviloman keskellä arktista luontoa, lue vinkit ja ihastu lumiseen Rovaniemeen!
Tekeminen, Listat, Vinkit 11.01.2021 Top 10 talviaktiviteettia Rovaniemellä
Lue lisää
Parhaan talviloman perässä Rovaniemelle? Kuukauden löytönurkka vinkkaa instagrammattavimmat uutuudet, omatoimi-ideat lomallesi sekä lumivarmat kokemukset!
Listat, Vinkit, Tekeminen 04.01.2021 Kuukauden löytönurkka: Tammikuu
Lue lisää
Suomen Lappi on maailman parhaita paikkoja ihailla revontulia, ja ihmisille, jotka yrittävät niitä ikuistaa, tarjoaa Rovaniemi hyviä lokaatioita, maisemia sekä palveluita revontulien kuvaamiseen. Tässä blogisarjassa Juho Uutela, Juho Uurtamo ja Annika Uurtamo kertovat parhaat vinkkinsä revontulten metsästämiseen. 
Listat, Ilmiöt, Vinkit, Tekeminen 29.12.2020 Revontulten metsästäjät – Must vinkit 2/2
Lue lisää
Joulupukin videopuhelu on Joulupukin Kammarin ympärivuotinen tuote ja lämmin jutusteluhetki Joulupukin kanssa huolimatta siitä, missä päin maapalloa ollaan.
Ihmiset, Vinkit 12.12.2020 Joulupukki saapuu koteihin tänäkin vuonna
Lue lisää
Rovaniemi on kokouskohteena poikkeuksellisen monipuolinen, ja kokousten paketoinnissa vain mielikuvitus on rajana, kertoo Visit Rovaniemen Kokouspäällikkö Juhani Sallanmaa. Juhani Sallanmaa on toiminut kokousasiantuntijana jo kohta kaksi vuosikymmentä. Rovaniemen kokoustilavalikoimasta löytyy väljempiä suurten kokousten tiloja, joihin mahtuu hyvin kokoustamaan turvavälein, kuin myös erikoisempia pienempiä kokoustiloja, joissa kokous voidaan toteuttaa, vaikka porotarhalla tai kodassa avotulen loimussa.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 12.10.2020 TOP 8 Tapaa kokoustaa Rovaniemellä
Lue lisää
Ollero Eco Lodge on neljän sisaruksen pyörittämä ekologinen piilopaikka. Eco Lodge sijaitsee Rovaniemellä, ja paikkaa ovat muokanneet aika, rakkaus pohjoiseen luontoon ja halu kehittää piilopaikka, jossa ekologisuus mukaan lukien alkuperäisten materiaalien arvostaminen, näyttelevät suurta roolia. Arttu, Aaro, Anni ja Amalia ovat Olleron Eco Lodgen neljä sisarusta, jotka lähtivät pelottomasti toteuttamaan unelmaansa, omassa lapsuudenpaikassaan, jossa vietettiin onnellisesti kaikki lapsuuden viikonloput ja lomat.
Ihmiset, Ilmiöt 07.10.2020 Ekologinen piilopaikka 1/2
Lue lisää
Suomen Lappi on maailman parhaita paikkoja ihailla revontulia, ja ihmisille, jotka yrittävät niitä ikuistaa, tarjoaa Rovaniemi hyviä lokaatioita, maisemia sekä palveluita revontulien kuvaamiseen. Tämä blogisarja on tarina siitä, kuinka Juho Uutela, Juho Uurtamo ja Annika Uurtamo päätyivät revontulten metsästäjiksi, ja kuinka valokuvausretki- ja seikkailuyritys Beyond Arctic sai alkunsa.
Tekeminen, Listat, Ilmiöt, Vinkit 28.09.2020 Revontulten metsästäjät 1/2
Lue lisää
Tiedätkö jo, mistä löytyy Rovaniemen parhaimmat falafelit tai mehevin porkkanakakku? Oletko jo maistanut paikallista porosushia tai Yucan kuuluisia churroja? Listasimme Rovaniemen ravintolatarjonnan must-annokset - tsekkaa 10 paikallista helmeä, joita täytyy käydä maistamassa tänä syksynä!
Vinkit, Tekeminen, Listat, Ilmiöt 21.09.2020 Rovaniemen Syksyn 2020 MUST Ravintolat
Lue lisää
Revontulikausi käy kuumana Rovaniemellä: elo-syyskuun vaihteessa revontulia ihasteltiin taivaalla jopa 8 yötä peräkkäin. Haluatko tietää parhaimmat vinkit Instagram-tilisi räjäyttävän revontulikuvan ottamiseen? Ja haluatko löytää sen upeimman Revontulimajoituksen Lapista? Lue lisää!
Paikat, Vinkit, Listat, Ilmiöt 04.09.2020 Revontulimajoitukset kruunaavat Revontuli -työpaj...
Lue lisää
Lue vinkkimme Instagrammattavan roadtripin toteuttamiseen syksyllä 2020, ja koe Lapin luonto värikkäimmillään.
Paikat, Vinkit, Tekeminen, Listat 10.08.2020 Instagrammattava Ruska-Roadtrip
Lue lisää
Lapin kesä on parhaimmillaan juuri nyt, yöt yhä valoisia ja hempeän vaaleanpunaisia. Majoitusten lakanat silkkisen pehmeät ja huumaava männyn sekä koivun tuoksu täyttää aistit aamukävelyllä. Tartu siihen elämäsi tärkeimpään, eli kumppanisi käteen ja tuo romantiikkaa tulvivalle matkalle Lappiin, Rovaniemelle, arktisten vesien äärelle. Poimimme jälleen Annen vinkit, lue ja löydä oma herkullinen suunnitelmasi lemmenlomaasi varten. Juuri nyt juna kulkee ja bussi vie. Voitte hurauttaa kaksin Rovaniemelle myös omalla autolla tai vuokrata kuumimman menopelin paikan päältä ja kerätä yhteisiä muistoja samalla ympäröivistä kohteista. 
Listat, Vinkit, Tekeminen 29.07.2020 Suunnitelmissa kesän lemmenloma
Lue lisää
Uniikkeja ravintoloita ja rentoja terasseja: tässä muutama paikallinen helmi, joita et halua missata.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 30.06.2020 Ruokamatkalle Rolloon: Kesän 2020 must-ravintolat...
Lue lisää
Kaipaatko Rovaniemeä? Rovaniemikin kaipaa sinua! Koska matkustaminen ei nyt ole suositeltavaa, halusimme tuoda kaupungin lähemmäksi sinua. Lue alta vinkkimme, kuinka voit nauttia Rovaniemestä omasta olohuoneestasi.
Paikat, Vinkit, Tekeminen, Listat 06.05.2020 Kuinka kokea Rovaniemi kotisohvalta
Lue lisää
Ihmiset ovat aina kertoneet tarinoita, nostattaakseen mielialoja ja pitääkseen uskoa yllä, sekä opettaakseen uudelle sukupolvelle rohkeudesta. Me uskomme, että nyt on aika kertoa inspiroivia tarinoita, tarinoita unelmista, joiden puolesta kannattaa taistella, ehkä jopa unelmista, jotka ovat nousseet tuhkasta.
Paikat, Ihmiset, Ilmiöt 24.03.2020 Rovaniemi on elävä todiste siitä, mihin yksi un...
Lue lisää
Ihmiset, Ilmiöt 18.03.2020 Pysy kotona – Älä hätäile – Tästäkin sel...
Lue lisää
Lapin kesä on jotain maagista ja kokemisen arvoista. Rovaniemellä pystyt yhdistämään mahtavasti luonnon rauhan ja kaupungin tarjoamat palvelut.
Vinkit, Tekeminen, Paikat 28.02.2020 Yötöntä yötä odotellessa
Lue lisää
Kourtney Kardashian vieraili kolmen lapsensa, ex-miehensä Scott Disickin ja tämän nykyisen puolison Sofia Richien kanssa Rovaniemellä viime huhtikuussa. Katsoimme jakson ja poimimme sieltä Kardashianien Rovaniemi-tärpit.
Ihmiset, Ilmiöt 07.10.2019 Kardashianien tv-sarjan jakso kuvattiin Rovaniemel...
Lue lisää
Revontulivalokuvaaja Alex Kuznetsovin työaika alkaa elokuussa, kun ensimmäiset revontulet ilmestyvät Rovaniemen taivaalle. Hän metsästää revontulia huhtikuulle asti kameransa kanssa.
Ihmiset, Ilmiöt 30.08.2019 Revontulikausi alkoi – Alex Kuznetsoville se...
Lue lisää
Kaksi vuorokautta, yksi kaupunki. Katso tästä parhaat vinkit pikaiseen kesälomamatkaan Rovaniemelle.
Listat, Vinkit 27.05.2019 Tiedossa vain pikavisiitti Rovaniemelle? Teimme si...
Lue lisää

Psst… Tilaa Rovaniemen matkailuvinkit sähköpostiisi niin saat parhaat vinkit ja edullisimmat tarjoukset!

Mitä haluat matkoiltasi eniten?