0
lue

Kipinää kaamokseen – Loka-marraskuu on täynnä tapahtumia Rovaniemellä

27.09.2019 Anna Ruohonen

Lokakuun lopusta alkaen Rovaniemellä on käynnissä tapahtuma lähes joka päivä. Tapahtumakimara alkaa 25. lokakuuta Arctic Weekendillä ja jatkuu marraskuun loppuun asti.

 

Arctic Weekend Rovaniemi Lapland Finland

Arctic Weekend 25.-27.10

Talven valo alkaa vilkkua Rovaniemellä jo lokakuussa, kaamoksesta huolimatta. Rovaniemen kaikkien aikojen tapahtumakimara käynnistyy perjantaina 25. lokakuuta, kun laskukansan ja laskukansanmielisten kaudenavausviikonloppu Arctic Weekend järjestetään Rovaniemellä kolmatta kertaa. Viikonlopun hulinat alkavat perjantaina ja päättyvän lauantain ja sunnuntain välisen yön pikkutunneilla. Ohjelmassa on työpajoja, luentoja ja leffanäytöksiä. Tarjolla on paikallista ruokaa.

 

Arctic Celtic Gathering in Rovaniemi Lapland Finland

 Arctic Celtic Gathering 31.10.-3.11.2019

Arctic Celtic Gathering on maailman pohjoisin kelttimusiikin festari ja todennäköisesti maailman ainoa saamelaismusiikkia ja kelttimusiikkia yhdistävä nelipäiväinen tapahtuma, joka huipentuu lauantaina 2. marraskuuta Korundin konserttiin. Tapahtuma tutustuttaa saamelaiseen ja kelttien musiikkiin ja kulttuuriin. Osaan keikoista ilmainen sisäänpääsy.

 

Kelekkamessut Rovaniemi Lapland Finland

Kelekkamessut 2.-3.11.

Euroopan suurimmat moottorikelkkailuun keskittyvät messut eli Kelekkamessut avaavat ovensa lauantaina 2. marraskuuta klo 10. Kelekkamessu-viikonloppu on perinteisesti ollut yksi Rovaniemen vilkkaimmista viikonlopuista: viime vuonna messuilla vieraili yli 18 000 messuvierasta. Lappi Areena täyttyy kansainvälisistä näytteilleasettajista ja kelkkakansasta. Esillä on kaikki suurimmat moottorikelkkamerkit, mitä maailmasta löytyy. Sunnuntai 3. marraskuuta on jälleen perhepäivä, jonka esiintyjiä ovat muun muassa Muumipeikko, Pikky Myy ja muut satuhahmot.

 

Smaku Rovaniemi Lappi

Smaku Tour Rovaniemi 4.11.-16.11.

Marraskuun ensimmäinen maanantai alkaa makoisasti, kun Smaku-ruokafestivaalin annokset tulevat maisteltaviksi osallistujaravintoloihin maanantaina 4. marraskuuta. Porvoossa alkunsa saaneen tapahtuman idea on seuraava: Ravintola valmistaa oman tyylinsä ja ruokafilosofiansa mukaiset maisteluannokset, joita kaikki halukkaat voivat käydä maistelemassa osallistujaravintoloissa 4.-15. marraskuuta. Annos maksaa viidestä seitsemän euroa. Rovaniemellä Smaku huipentuu 16. marraskuuta päätapahtumaan, joka järjestetään Pilkkeessä (Ounasjoentie 6). Osallistujaravintolat kokoontuvat Pilkkeeseen, jossa kaikkia annoksia voi maistella samassa paikassa samaan 5-7 euron hintaan. Rovaniemeläisistä ravintoloista tähän mennessä mukaan ovat ilmoittautuneet Street Bistro Roka, Cafe & Bar 21, Arctic Eye, Cafe & Bar Zoomit, Choco Deli, Woodss, Arctic Restaurant & Plan B sekä marraskuussa Valtakadulle avautuva kasvispainotteisen ruuan ravintola Nabo.

 

Rovaniemi Countdown to Christmas

Rovaniemen jouluetkot – teemaviikonloppu avaa joulukauden 9.-10.11.

Ensimmäistä kertaa järjestettävät Rovaniemen jouluetkot avaavat joulukauden koko viikonlopun kestävillä menoilla ja tapahtumilla. Vilkas viikonloppu alkaa lauantaina 9. marraskuuta jouluparaatilla, joka starttaa kello 12 kaupungintalon pihalta Rovakatua pitkin kohti Lordinaukiota. Paraati on kaikille avoin ja maksuton. Paraatia johtaa Joulupukki.

Joulupukin elämysluola SantaPark juhlii kauden avajaisiaan lauantaina ja sunnuntaina. SantaParkin ovet avautuvat lauantaina klo 10. Liput 34€/aikuinen ja 28€/lapsi.

Ysärin kuninkaalliset –kiertue saapuu Rovaniemen Lappi Areenalle niin ikään 9. marraskuuta. Kiertueella esiintyvät muun muassa retrotähdet Waldo’s People ja Movetron.

Perinteinen Rovaniemen joulunavaus juhlitaan sunnuntaina 10. marraskuuta. Rovaniemen Joulunavausta vietetään tuttuun tapaan Joulupukin Pajakylän keskusaukiolla. Tapahtuma alkaa kello 16 konsertilla, joka vie kuulijat joulun ja talven tunnelmiin. Joulunavaus huipentuu Joulupukin saapumiseen ja puheeseen – mitäköhän Joulupukki haluaa meille tänä vuonna kertoa? Ilta päättyy tonttujen kanssa tanssimiseen discobiisien tahdissa.

 

Arctic Spirit Conference Rovaniemi Lapland Finland

Rovaniemi Arctic Spirit 12.-13.11.

Joulunavauksen jälkeisellä viikolla järjestetään Arctic Spirit Conference, jonka tämänvuotinen teema on ilmastonmuutos ja tulevat sukupolvet. Kaksipäiväisessä tapahtumassa keskitytään käsittelemään ilmastonmuutosta arktisella alueella asuvien nuorten näkökulmasta.

 

Arctic Glamour by Jukka Rintala

 Glamour Day + Jukka Rintalan näyttelyn avajaiset 28.11.2019-23.2.2020.

Muotitaiteilija Jukka Rintalan Arctic Glamour by Jukka Rintala –näyttely avautuu Korundissa. Pohjoiset teemat – lumen ja jään tuntu – korostuvat Rintalan näyttävissä puvuissa, muotipiirroksissa, akvarellimaalauksissa ja painokuoseissa.

 

Katso kaikki Rovaniemen alueen tapahtumat täältä. 

 

Lapin kesä on parhaimmillaan juuri nyt, yöt yhä valoisia ja hempeän vaaleanpunaisia. Majoitusten lakanat silkkisen pehmeät ja huumaava männyn sekä koivun tuoksu täyttää aistit aamukävelyllä. Tartu siihen elämäsi tärkeimpään, eli kumppanisi käteen ja tuo romantiikkaa tulvivalle matkalle Lappiin, Rovaniemelle, arktisten vesien äärelle. Poimimme jälleen Annen vinkit, lue ja löydä oma herkullinen suunnitelmasi lemmenlomaasi varten. Juuri nyt juna kulkee ja bussi vie. Voitte hurauttaa kaksin Rovaniemelle myös omalla autolla tai vuokrata kuumimman menopelin paikan päältä ja kerätä yhteisiä muistoja samalla ympäröivistä kohteista. 
Tekeminen, Listat, Vinkit, Uncategorized 29.07.2020 Suunnitelmissa Lemmenloma – Rovaniemen kesä...
Lue lisää
Miltä kuulostaisi ylittää napapiiri golfaten? Entäpä kesäyön SUP-lautailut Ounasjokisuistossa omaa hiekkarantaa etsien? Oletko aina haaveillut vaelluksesta tuntureille joogaamaan? Pyöräile vaaramaisemissa, virkistäydy Santasportin kylpylässä ja ruokaile maailmanluokan ravintoloissa sekä majoitu palkituissa erikoismajoituksissa! Lappi odottaa ja seikkailu alkaa Rovaniemeltä!
Tekeminen, Listat, Vinkit, Uncategorized 21.07.2020 Lapin seikkailu alkaa Rovaniemeltä
Lue lisää
Suuntaa kesälomasi tänä vuonna Lappiin! Rovaniemi on hyvä starttipaikka Lapin roadtripille, ja myös mainio tukikohta alueen monipuolisille päiväretkikohteille. Lomaile lasten kanssa Lapissa, puolison kanssa romanttisesti valoisissa Rovaniemen kesäöissä tai matkusta ystäväporukalla vauhdikkaan aktiiviloman perässä.
Tekeminen, Listat, Ihmiset, Ilmiöt, Paikat, Vinkit 10.07.2020 Kesäinen Rovaniemi tarjoaa tekemistä ja elämyks...
Lue lisää
Löydä päiväretkikohde Rovaniemen alueelta. Katso tästä lista helposti saavutettavista retkeilykohteista.
Tekeminen, Paikat 06.07.2020 Rovaniemi houkuttelee päiväretkikohteillaan
Lue lisää
Uniikkeja ravintoloita ja rentoja terasseja: tässä muutama paikallinen helmi, joita et halua missata.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 30.06.2020 Ruokamatkalle Rolloon: Kesän 2020 must-ravintolat...
Lue lisää
Kaipaatko Rovaniemeä? Rovaniemikin kaipaa sinua! Koska matkustaminen ei nyt ole suositeltavaa, halusimme tuoda kaupungin lähemmäksi sinua. Lue alta vinkkimme, kuinka voit nauttia Rovaniemestä omasta olohuoneestasi.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 06.05.2020 Kuinka kokea Rovaniemi kotisohvalta
Lue lisää
Ihmiset ovat aina kertoneet tarinoita, nostattaakseen mielialoja ja pitääkseen uskoa yllä, sekä opettaakseen uudelle sukupolvelle rohkeudesta. Me uskomme, että nyt on aika kertoa inspiroivia tarinoita, tarinoita unelmista, joiden puolesta kannattaa taistella, ehkä jopa unelmista, jotka ovat nousseet tuhkasta.
Ihmiset, Ilmiöt, Paikat 24.03.2020 Rovaniemi on elävä todiste siitä, mihin yksi un...
Lue lisää
Ihmiset, Ilmiöt, Uncategorized 18.03.2020 Pysy kotona – Älä hätäile – Tästäkin sel...
Lue lisää
Lapin kesä on jotain maagista ja kokemisen arvoista. Rovaniemellä pystyt yhdistämään mahtavasti luonnon rauhan ja kaupungin tarjoamat palvelut.
Tekeminen, Paikat, Vinkit 28.02.2020 Yötöntä yötä odotellessa
Lue lisää
Rovaniemen kevättalvi on mainio hiihtolomakohde. Lapin pääkaupunki ja pohjoisen portti on tunnettu paitsi huikeista liikuntamahdollisuuksistaan, myös Joulupukista, joka on tavattavissa vuoden jokaisena päivänä.
Tekeminen, Vinkit 27.01.2020 Äkkilähtö pohjoiseen? Kevään 2020 hiihtolomav...
Lue lisää
Kourtney Kardashian vieraili kolmen lapsensa, ex-miehensä Scott Disickin ja tämän nykyisen puolison Sofia Richien kanssa Rovaniemellä viime huhtikuussa. Katsoimme jakson ja poimimme sieltä Kardashianien Rovaniemi-tärpit.
Ihmiset, Ilmiöt 07.10.2019 Kardashianien tv-sarjan jakso kuvattiin Rovaniemel...
Lue lisää
Lokakuun lopusta alkaen Rovaniemellä on käynnissä tapahtuma lähes joka päivä. Tapahtumakimara alkaa 25. lokakuuta Arctic Weekendillä ja jatkuu marraskuun loppuun asti.
Tekeminen, Vinkit 27.09.2019 Kipinää kaamokseen – Loka-marraskuu on täynn...
Lue lisää
Revontulivalokuvaaja Alex Kuznetsovin työaika alkaa elokuussa, kun ensimmäiset revontulet ilmestyvät Rovaniemen taivaalle. Hän metsästää revontulia huhtikuulle asti kameransa kanssa.
Ihmiset, Ilmiöt 30.08.2019 Revontulikausi alkoi – Alex Kuznetsoville se...
Lue lisää
Rovaniemen alueella on yli sata laavua ja useita luonnonkauniita päiväretkikohteita. Katso tästä lista helposti saavutettavista retkeilykohteista.
Tekeminen, Paikat 05.06.2019 Haussa päiväretkikohde Rovaniemeltä? Katso list...
Lue lisää
Kaksi vuorokautta, yksi kaupunki. Katso tästä parhaat vinkit pikaiseen kesälomamatkaan Rovaniemelle.
Listat, Vinkit 27.05.2019 Tiedossa vain pikavisiitti Rovaniemelle? Teimme si...
Lue lisää
Porojen näkeminen ilahduttaa sekä aikuisia että lapsia. Luettuasi tämän löydät varmasti poroja Rovaniemeltä - niitä löytyy jopa kaupungin keskustasta.
Listat, Vinkit 15.04.2019 Rovaniemi, porojen kaupunki – näe poroja yllät...
Lue lisää
Ounasjoen suisto on Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen luontokohde kaupungin keskustan kupeessa. Siellä voi nauttia luonnosta tai harrastaa vesillä.
Ilmiöt, Paikat 09.04.2019 Tutustu Ounasjoen helmiin – Rovaniemen jokisuist...
Lue lisää
Rovaniemeläiset ravintolat tarjoavat paikallisia herkkuja, makuja maailmalta, fine diningia ja rentoa naposteltavaa. Jokaiselle löytyy jotakin.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 21.12.2018 Rovaniemi lautasella: Raikkaita lounaita, fine din...
Lue lisää
Rovaniemi on monipuolinen paikka maastopyöräilyyn. Sen polut opettavat teknistä ajamista, mutta myös helppoja reittejä löytyy kilometritolkulla.
Tekeminen 07.08.2018 Opas: Maastopyöräilijän Rovaniemi + Pyhätuntur...
Lue lisää
Kesäinen Rovaniemi räväyttää eteesi liudan mahdollisuuksia kokea, syödä ja liikkua. Poimimme tarjolle kymmenen kohdetta, joiden avulla voit inspiroitua kaupungista.
Tekeminen, Listat 19.07.2018 Täyden kympin Rovaniemi – 10 tapaa nauttia ...
Lue lisää
Rovaniemi on ollut Instagramissa edukseen viime vuosina. Katso tästä, millaiselta kaupunki näyttää tunnettujen valokuvaajien mielestä.
Ilmiöt, Paikat 04.06.2018 Miltä Rovaniemi näyttää Instagramissa? Katso t...
Lue lisää
Rovaniemellä on paljon upeita valokuvauspaikkoja lähellä kaupunkia. Paikalliset valokuvaajat kertovat omat suosikkipaikkansa.
Tekeminen, Paikat, Vinkit 08.03.2018 Rovaniemeläiset valokuvaajat kertovat parhaat kuv...
Lue lisää
Joulupukin Pajakylän lisäksi Rovaniemellä on lukuisia kulttuuri-, urheilu- ja luontokohteita, joissa kannattaa vierailla. Näillä vinkeillä pääset alkuun.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 23.01.2018 Älä jätä näitä välistä – Listasimme ...
Lue lisää
Mitä paikalliset tekevät Lapin pääkaupungissa kesällä? Jututimme muutamaa rovaniemeläistä matkailualan ammattilaista, jotka vinkkasivat kaikkein mieluisimmat kesäharrastuksensa.
Tekeminen, Ihmiset, Vinkit 22.06.2017 Rovaniemen matkailuammattilaisten kesävinkit
Lue lisää
Tutustumisretki Rovaniemen historiallisiin rakennuksiin ja kohteisiin Maria Huhmarniemen johdattamana.
Paikat 21.06.2017 Historia Rovaniemen katukuvassa
Lue lisää
Revontulet voi nähdä ja kokea Rovaniemellä monella eri tavalla - katso vinkkimme täältä!
Listat, Ilmiöt, Vinkit 04.11.2016 Mielenkiintoisia tapoja kokea revontulet Rovanieme...
Lue lisää
Rovaniemi on tunnettu talvilomakohde ja tekemistä riittää lumella ja sisätiloissa. Katso listamme, joka antaa osviittaa siitä mitä kaikkea on tarjolla.
Tekeminen, Listat, Vinkit 27.10.2016 Top 10 talviaktiviteettia Rovaniemellä
Lue lisää
Vaikka Rovaniemi on kaupunkialue, luonto on käden ulottuvilla joka puolella. Täältä löydät vinkkimme helposti saavutettavista talvisista luontokohteista.
Listat, Paikat, Vinkit 27.10.2016 Talviluonto: 5 helposti saavutettavaa kohdetta Rov...
Lue lisää
icon

Psst… Miten asiointi sivuillamme sujuu? Vastaa lyhyeen kyselyyn ja auta meitä kehittämään sivustoamme.

Osallistu kyselyyn