0

Mitä kylmempää ja kuivempaa on, sitä värikkäämpi on syksyn Ruska.

Ruska, tuo jokasyksyinen luonnonnäytelmä, joka salpaa henkemme aina syyskuussa yhä uudelleen ja uudelleen. Tämä syksyn väriloisto saavuttaa huippunsa yleensä syyskuun puolessa välissä tai syyskuun loppuun mennessä. Luonto valmistautuu talveen, yöt kylmenevät ja puut suojaavat lehtivihreänsä talteen seuraavaa kasvukautta varten. Mitä kylmempää ja kuivempaa ilma on, sitä värikkäämpi on syksyn Ruska.

Ruska paljastaa lehtien jo olemassa olevan oikean värin

Tiesitkö että jokaisen puulajin ruska on erivärinen vaihdellen kirkuvan keltaisesta pehmeän oranssiin ja tulipunaiseen, sisältäen joskus jopa välkähdyksiä purppurasta. Hauska nippelitieto on myös se, että Ruska oikeasti vain paljastaa lehtien jo olemassa olevan oikean värin, sillä kesäkuukausien lehtivihreä on vain suojapeite, jonka puu kerää talteen seuraavaa kasvukautta varten. Monet Rovaniemen upeista majoituksista sijaitsee ruskan värejä heijastavien vesien äärellä, tämä jos jokin on elämystä kaikille aisteille.

Ruska lautasella Rovaniemen ravintoloissa

Rovaniemeläiset rakastavat Ruskaa ja se onkin mitä parhainta aikaa liikkua luonnossa, kerätä marjoa sekä sieniä ja antaa syksyisen metsän tuoksun täyttää kaikki aistit. Lappi on tunnettu runsaista luonnon antimistaan ja paikalliset kokit arvostavatkin syvästi Lappilaisia raaka-aineita ja paikallisissa ravintoloissa voitkin maistaa Ruskan lautasella.

Ruska on parasta aikaa luonnossa retkeilyyn

Tämä valokuvauksellinen Ruska-aika Lapissa on lyhyt ja arvostettu, Rovaniemi yllättää monen luontokuvaajan lähellä sijaitsevalla ja helposti saavutettavalla monimuotoisella luonnollaan. Täällä pääset korkeuksiin kuvaamaan laajana levittäytyvää, kahden joen laaksoa, jota lukuisat vaarat ympäröivät, muutaman askeleen päässä kaupungin keskustasta. Lisäksi voit tehdä lyhyitä päiväretkiä ympäröiville luontopoluille ja nauttia makkaran paistosta lähilaavuilla.

Psst… Tilaa Rovaniemen matkailuvinkit sähköpostiisi niin saat parhaat vinkit ja edullisimmat tarjoukset!

Mitä haluat matkoiltasi eniten?