0

Joulun taikaa

Rovaniemi on Joulupukin virallinen kotikaupunki ja täynnä joulun taikaa. Joulupukin voi tavata vuoden jokaisena päivänä Joulupukin Pajakylässä napapiirillä, jossa vierailee vuosittain yli 500 000 joulunystävää maailman joka kolkasta. Rovaniemi on täynnä joulun taikaa ja marraskuusta alkaen sinäkin voit herätellä itsessäsi ja läheisissäsi hyvän tahdon, lämpimän mielen ja ripauksen lapsenomaista leikkimielisyyttä. 

Joulupukin matkaanlähtö 23.12.2023

Missä ja milloin? La 23.12. klo 19.30 Joulupukin matkaanlähtö. Joulupukin Pajakylä, Napapiiri. Vapaa pääsy ja maksuton bussikuljetus.

Joulupukki lähtee pitkälle matkalleen maailman lasten luo tonttujen ja jouluisen musiikin saattelemana. Tule mukaan toivottamaan Joulupukille hyvää matkaa!

Tapahtuman lisätiedot tästä.

Lähtölaskenta jouluun hyvillä teoilla

Joulunaika lähestyy ja haluamme vaalia hyvää tahtoa aloittamalla kampanjan Suomen Unicefin kanssa. Rovaniemi on ollut Unicefin ystäväkaupunki useiden vuosien ja tukenut tärkeää hyväntekeväisyystyötä. Rovaniemen kaupunki on yhdessä Visit Rovaniemen kanssa tehnyt aiemmin vuosittaisen yhteislahjoituksen Suomen UNICEFille Joulukauden avaus -tapahtumissa, eikä tämä vuosi ole poikkeus. Tänä vuonna kuitenkin myös kaikilla halukkailla on mahdollisuus tehdä lahjoitus maailman lasten hyväksi! Lahjoituslinkki on avoinna Joulupukin matkaanlähtö -tapahtumaan la 23.12. asti.

Voit tehdän lahjoituksen Suomen UNICEFin kautta maailman lasten hyväksi valitsemallasi summalla tästä linkistä.

Keräys on avoinna 12.11.-23.12.2023.

Rovaniemen Joulunavaus 2023 – lähtölaskenta jouluun videotallenne

Missä ja milloin? Su 12.11. klo 17.00 Rovaniemen Joulunavaus 2023 – lähtölaskenta jouluun. Joulupukin Pajakylä, Napapiiri. Vapaa pääsy ja maksuton bussikuljetus.

Rovaniemen Joulunavaus on vuosittainen juhlava tilaisuus, joka avaa perinteisesti Joulukauden tunnelmallisessa Joulupukin Pajakylässä, jakaen joulumieltä ja hyvää tahtoa ihmisille ympäri maailman. Tapahtuma alkaa klo 17.00 Joulupukin Pajakylän keskusaukiolla sunnuntaina 12. marraskuuta. Jouluinen musiikki vie kuulijat joulun ja talven tunnelmiin. Joulunavaus huipentuu Joulupukin saapumiseen sekä puheeseen – mitäköhän Joulupukki haluaa meille tänä vuonna kertoa?

Katso tallennettu tapahtuma täällä.

Tule mukaan jouluvalmisteluihin 9.11.!

Laita tonttulakki päähän ja tule mukaan pystyttämään yhdessä joulukuusia Koskikadulle ja nauttimaan riisipuurosta torstaina 9.11. klo 17.00-19.00

 

TAPAHTUMAVIIKON 6.-12.11. MUUT TAPAHTUMAT LÖYDÄT tästä linkistä.
Lisää tapahtumia ja nähtävyyksiä tästä

Rollon Pikkujoulut 11.11.2023

Tervetuloa juhlimaan joulun avausta Rollon Pikkujouluihin la 11.11. klo 11-17 Rovaniemen kauppakeskuksiin!

Muumit esiintymässä Kauppakeskus Sampokeskuksessa lauantaina 11.11. klo 12.00 ja klo 14.00

Luvassa mukavaa ohjelmaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Kurkkaa päivän ohjelma tästä linkistä!

SantaPark avautuu 11.11.2023

SantaPark avaa ovensa tänä vuonna sesonkiin lauantaina 11. marraskuuta ja on tuolloin avoinna klo 10.00-17.00! Tapahtumassa on live-musiikkia sekä poro tervehtimässä luolan ovella klo 9.30-12.00.

Coca-Colan Joulurekka Rovaniemellä 4.11.

Tuhansilla valoilla koristeltu Coca-Cola Joulurekka aloittaa Suomen joulukiertueen joulupukin virallisesta kotikaupungista Rovaniemen Kauppatorilta la 4.11 klo. 15-19. Tuhansin valoin koristeltu 19-metrinen ikoninen Joulurekka on vieraillut napapiirillä kerran aiemmin, vuonna 2018. Tapahtuma-alueella voi osallistua hyväntekeväisyysrulettiin, josta voi voittaa jouluisia palkintoja ja nauttia joulun tunnelman lisäksi juomista. Tapahtuman ikäraja on 13-vuotta, nuoremmat lapset voivat osallistua huoltajan seurassa.

Unohtumaton jouluelämys ja tanssivat revontulet

Rovaniemi on Lapin ainoa paikka, joka sijaitsee napapiirillä. Arktinen alue alkaa pohjoiselta napapiiriltä, ja sen rajojen sisällä on useita Rovaniemeä suurempia kaupunkeja, mutta niistä yksikään ei ole napapiirin välittömässä läheisyydessä. Rovaniemellä napapiiri kulkee kahdeksan kilometriä keskustasta pohjoiseen sijaitsevan Joulupukin Pajakylän halki, jossa se on selvästi merkitty.
 
Revontulet loimuavat Lapin taivaalla noin 150 yönä vuodessa. Rovaniemellä revontulikausi alkaa elokuun lopun tienoilla ja jatkuu aina huhtikuun alkuun asti. Parhaimmillaan voit kokea Rovaniemellä joulun taikaa ja taivaan uskomatonta väriloistoa revontulien tanssiessa taivalla. 
 
Katso mitä kaikkea Rovaniemellä voikaan tehdä.

Psst… Tilaa Rovaniemen matkailuvinkit sähköpostiisi niin saat parhaat vinkit ja edullisimmat tarjoukset!

Mitä haluat matkoiltasi eniten?