0

COVID – 19

VISIT ROVANIEMEN INFORMAATIOSIVU POIKKEUSTILAAN JA KORONAVIRUKSEEN LIITTYEN (päivitetty 27.3.)

Älä matkusta Lappiin nyt:

Lapin Matkailuelinkeinon Liitto haluaa vedota matkailijoihin, jotta he välttäisivät tilanteita, joissa on paljon sosiaalisia kontakteja. Lapin terveydenhuollon ammattilaiset ovat huolissaan tehohoidon riittävyydestä, jos epidemia lähtee leviämään hallitsemattomasti.

Laki poikkeustilasta (18.3.2020) on sulkenut Suomen rajat 19. maaliskuuta alkaen, aina 13. huhtikuuta 2020 asti.

Poikkeustilan aikana rajoitetaan julkiset kokoontumiset kymmeneen henkilöön ja suositellaan välttämään tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla.

Jos sairastut huomioi, että Lapin terveydenhoitokapasiteetti on mitoitettu normaaliväestön tarpeisiin : 

Klikkaa ja katso täältä mitä Lapin Sairaanhoitopiiri tiedottaa!

Tee koronaviruksen oirearvio omaolo.fi -palvelussa

Älä tule terveysaemalle vaan soita ensin

Klikkaa ja katso täältä Rovaniemen viralliset toimintaohjeet Koronavirukseen liittyen!

Soita terveysaseman ajanvarausnumeroon vain kiireellisessä tapauksessa:

Ma – To: klo 8 – 16
Pe:  klo 8 – 15

Muina aikoina:

Klikkaa ja lue täältä luotettava viimeisin tieto Koronaviruksesta

Huolehdi omasta ja lastesi hygieniasta!

Pese käsiäsi huolellisesti ainakin 20 sekunnin ajan saippualla, ennen ruoanlaittoa ja ruokailua sekä aina tullessasi sisätiloihin.

Ehdottoman tärkeää käsien pesu on vessassa käymisen tai lasten vaipan vaihdon jälkeen, sekä jos olet yskinyt, niistänyt tai koskenut kasvoihisi.

Jos olet tekemisissä ihmisen kanssa joka on saanut Covid – 19 tartunnan niin pese kätesi erityisen huolella, älä kosketa kasvojasi, silmiäsi, nenääsi, tai suutasi ennen huolellista käsien pesua.

Pysäytä viruksen leviäminen ja yksi sekä aivasta oikein!

Yski aina käyttäen nenäliinaa ja hävitä nenäliinat asianmukaisesti.

Mikäli sinulla ei ole käytössäsi nenäliinaa niin käytä hihasi ylintä osaa apuna estääksesi yskimisessä vapautuvan eritteen leviäminen.

Yleinen hätänumero: 112

Kansanterveyden ja terveysturvallisuuden vuoksi keskeytetään matkustaja- ja henkilöliikenne Suomeen niin pian kuin mahdollista, lukuun ottamatta Suomen kansalaisten ja Suomessa asuvien henkilöiden paluuta. Suomen kansalaisten ja Suomessa asuvien henkilöiden ei pidä matkustaa ulkomaille. Suomalaisille matkailijoille suositellaan välitöntä paluuta Suomeen.
Pohjois- ja länsirajan yli sallitaan välttämätön työssäkäynti ja muu välttämätön asiointi. Tavara- ja rahtiliikenne jatkuu normaalisti.
Ulkomailta palaavat suomalaiset ja Suomessa pysyvästi asuvat henkilöt ohjataan kahden viikon karanteenia vastaaviin olosuhteisiin.

Käytössä on rajatarkastukset Helsinki-Vantaalta lähteville ja palaaville. Lisäksi passit tai viralliset henkilökortit tullaan tarkastamaan vielä lähtöportilla.

Lisää tietoa rajanylityksestä saa Rajavartiolaitoksen verkkosivuilta ja puhelimitse 050 597 2255 kello 8-18.

Finavia tiedottaa että Suomeen saavat saapua:

EU-kansalaiset ja muussa EU-maassa pysyvällä oleskeluluvalla oleskelevat voivat palata Suomen kautta kotimaahansa.

Muiden kuin EU-maiden kansalaiset, jotka ovat poistumassa Schengen-alueelta Suomen kautta palatakseen kotimaahansa, voivat matkustaa Suomen kautta. Esimerkiksi Japanin kansalainen, joka on matkalla Pariisista Helsingin kautta Tokioon. Matkustaminen omaan kotimaahan non-Schengen-maasta toiseen non-Schengen-maahan Suomen kautta on sallittua. Helsinki-Vantaan lentoaseman non-Schengen-alueelta ei tuolloin voi poistua. Varmista etukäteen kohdemaasta, mitkä ovat mahdolliset koronavirukseen liittyvät rajoitukset.

Klikkaa ja lue täältä mitä kotimaan reiteistä vielä lennetään!

Tärkeä linkit matkustamisesta nyt: 

Finnair 

VR 

Finavia 

Rovaniemen lentokenttä on auki ja tarjolla on enää 2-3 päivittäistä lentoa Helsinkiin: 13-14 ja 18. Tämä tieto on 31. maaliskuuta 2020 asti.

Klikkaa ja lue täältä poikkeuslaista!

icon

Psst… Miten asiointi sivuillamme sujuu? Vastaa lyhyeen kyselyyn ja auta meitä kehittämään sivustoamme.

Osallistu kyselyyn