0
lue

Mielenkiintoisia tapoja kokea revontulet Rovaniemellä

04.11.2016 Henri Anundi
Revontulet voi toki nähdä Rovaniemellä, mutta ne voi myös kokea monella eri tavalla. Alta löydät vinkkiemme kirjon revontulilennosta yläilmoissa kävelyretkeen keskustan tuntumassa. Taivaan tuliin liittyvää tekemistä on toki tarjolla enemmänkin – katso revontuliretket.

Revontulilento

Näe revontulet uudesta kuvakulmasta – taivaalta! Revontulilento on aidosti jotain aivan muuta.

Lento tapahtuu pienellä matkustajakoneella ja kestää noin tunnin. Tämä ei varmasti ole halvin tapa kokea revontulet, mutta jää taatusti mieleen. Katso lisää täältä.

visit-rovaniemi-aurora-flight-wild-nordic-plane-web

Revontulikellunta

Tässäpä toinen juttu, jota ei tule koettua ihan joka päivä: jäisessä järvessä kelluminen revontulia katsellen.

Kaikki osallistujat varustetaan kelluntapuvulla joka pitää lämpimänä. Hullua? Kenties. Hauskaa? Varmasti! Katso lisää täältä.

visit-rovaniemi-aurora-floating-safartica-web

Vietä yö lasi-iglussa

Olet nähnyt niitä kuvissa ja ehkä omin silminkin, mutta oletko koskaan viettänyt yötä lasi-iglussa? Rovaniemellä revontulia voi katsella sängyssä lekotellen kahdessa paikassa.

Arctic Glass Igloos sijaitsee Sinetän Lehtojärvellä puolisen tuntia kaupungin keskustasta, ja Santa’s Igloos Arctic Circle Joulupukin Pajakylässä.

visit-rovaniemi-arctic-snowhotel-glass-igloo-web

Käy poro- tai koiravaljakkoajelulla

Moniin poro- ja koiravaljakkoretkiin liittyy revontulten katselu, sillä hyville katselupaikoille pääsee kätevästi eläinten vetämänä.

Lumisten metsien läpi kiitäminen poron tai huskyjen vetämässä reessä on mieleenpainuva kokemus, joka vahvistuu entisestään revontulten tanssiessa taivaalla.

visit-rovaniemi-bearhillhusky-northern-lights

Lähde moottorikelkkailemaan

Moottorikelkalla pääsee hyville revontulten katselupaikoille, ja suuri osa kelkkaretkistä lähtee kaupungin keskustasta kohti lumisia metsiä, jossa kokemus jää taatusti mieleen.

Moottorikelkalla ajaminen on todella hienoa, mutta revontulten näytelmä saattaa olla vielä hienompaa!

visit-rovaniemi-northern-lights-snowmobiles

Käy lumikenkäilemässä

Jos arvostat hiljaisuutta revontulia metsästäessäsi, lumikenkäily saattaa sopia juuri sinulle. Vanhan keksinnön avulla avautuvat lumiset metsät ja niissä uusi kokemusten maailma.

Lähes taianomaisen talvimetsän tunnelman kruunaava revontulinäytös saattaa laittaa unohtumattomien kokemustesi kärkikolmikon uuteen uskoon.

visit-rovaniemi-snowshoeing-forest-couple

Löydä katselupaikat keskustan tuntumasta

Mikäli tuntuu siltä, ettet jaksa nähdä paljoa vaivaa revontulten näkemiseksi, löytyy Rovaniemeltä siihenkin ratkaisu: pääset hyvälle katselupaikalle 10 minuutin kävelyllä keskustasta.

Suosituin paikka on Arktinen puutarha, joka sijaitsee Arktikumin takana, mutta lähes koko keskustaa rajaava jokitörmä soveltuu revontulten katseluun. Mikäli revontulet ovat todella voimakkaat, ne näkyvät jopa Rovaniemen keskustassa katuvalojen ja kylttien valosaasteesta huolimatta.

visit-rovaniemi-northern-lights-arktikum-city-centre

Revontulet voi nähdä ja kokea Rovaniemellä monella eri tavalla - katso vinkkimme täältä!
Listat, Ilmiöt, Vinkit 04.11.2016 Mielenkiintoisia tapoja kokea revontulet Rovanieme...
Lue lisää
Rovaniemi on tunnettu talvilomakohde ja tekemistä riittää lumella ja sisätiloissa. Katso listamme, joka antaa osviittaa siitä mitä kaikkea on tarjolla.
Tekeminen, Listat, Vinkit 27.10.2016 Top 10 talviaktiviteettia Rovaniemellä
Lue lisää
Vaikka Rovaniemi on kaupunkialue, luonto on käden ulottuvilla joka puolella. Täältä löydät vinkkimme helposti saavutettavista talvisista luontokohteista.
Listat, Paikat, Vinkit 27.10.2016 5 helposti saavutettavaa talvista luontokohdetta R...
Lue lisää